Toyota atzīmē pirmā pilnā hibrīda auto ražošanas sākšanu Eiropā.

Pievienots: 5. jūlijā 2010 09:42 | Autors: Toyota Baltic | Komentāri: (0)

Šodien oficiāli tiek uzsākta pirmā pilnā hibrīda, jaunā Auris ar Hybrid Synergy Drive (HSD) ražošana Eiropā. Toyota rūpnīcā Bērnastonā (Burnaston) Derbišīras grāfistē Anglijā ražos ar HSD aprīkoto Auris ar mērķi pārdot Eiropā 30 000 šī auto eksemplārus. Automobilis tiks prezentēts 32 Eiropas valstīs, bet pirmie klienti saņems savus automobiļus jau š.g. jūlijā.Pasākumu apmeklēs vairāk kā 300 darbinieki un īpaši lūgti viesi, to skaitā pašvaldību un valdības pārstāvji, vietējie iedzīvotāji, biznesa partneri un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Didjē Leruā (Didier Leroy), Toyota Motor Europe prezidents, uzslavēja Lielbritānijas rūpnīcas darbības efektivitāti un kvalitāti: "Lielbritānija ir ļoti vērtīgs biznesa partneris. Pamatojoties uz gandrīz 20 gadu ražošanas pieredzi, Toyota Manufacturing UK komanda turpina demonstrēt kvalitāti, efektivitāti un elastīgu pieeju, kas nepieciešama, lai apmierinātu Eiropas klientu stingrās prasības. Šodien ir īpaši nozīmīga diena Lielbritānijai, kas vienmēr ir bijusi industriālo jaunievedumu centrs, kļūstot par pirmo pilno hibrīdu ražotājvalsti Eiropā."

Katsunori Kodžima (Katsunori Kojima), TMUK vadītājs saka: "Toyota Lielbritānijas ražotnei šī ir liela diena, jo mēs oficiāli svinam ar Hybrid Synergy Drive aprīkotā Auris ražošanas uzsākšanu, papildinot Lielbritānijā būvēto modeļu klāstu ar vēl vienu izcilu pārstāvi. Lai ražotu pasaules klases automobili, ir nepieciešama augstākā līmeņa komanda, un mūsu komandas locekļu apņēmība un mērķtiecība ir bijis nozīmīgs faktors šajā procesā. Mēs esam ilgtspējīgas Toyota rūpnīcas paraugs Eiropā un apņemamies būt tiešām ekoloģiska ražotne, kurā par vides aizsardzību domājoši cilvēki ražo videi draudzīgus automobiļus."

Uzstājoties pirms gaidāmajām svinībām, parlamenta deputāts Vinss Keibls (Vince Cable), kurš ieņem arī biznesa, inovāciju un iemaņu valsts sekretāra amatu, sacīja: "Toyota lēmums ražot Auris hibrīdu tikai Bērnastonas rūpnīcā ir spēcīgs pieteikums nākamo paaudžu automobiļu ražošanai Lielbritānijā. Tas liek noprast ražotājiem - ja jūs neatrodaties Lielbritānijā, jūs palaižat garām iespējas un prasmes, ko tā var piedāvāt."

Jaunais Auris ievieš Hybrid Synergy Drive tehnoloģiju Toyota modeļu klāsta pamatmodeļos. Jaunais piecdurvju hečbeks ir pirmais modelis konkurences pilnajā C segmentā, kas aprīkots ar pilna hibrīda dzinēju. Turpinot Toyota sasniegumus vides aizsardzības jomā un tiecoties pēc ilgtspējīgas mobilitātes, Hybrid Synergy Drive veido principālu tehnoloģiju, ko varēs ieviest visos nākotnes modeļos.

Hybrid Synergy Drive tehnoloģijas aizsākumi meklējami pirmās paaudzes Prius modelī, kas tika izlaists Japānā 1997. gadā un Eiropā 2000. gadā, un bija pasaulē pirmais sērijveidā ražotais hibrīdautomobilis. Tas noteica jaunus standartus dzinēju attīstības un ilgtspējīgas pārvietošanās jomās. Jaunā, ar HSD tehnoloģiju aprīkotā Auris ražošanas uzsākšana ir nozīmīgs solis ceļā uz Toyota pilna hibrīda piedziņas tehnoloģijas ieviešanu visā modeļu klāstā jau nākamajā desmitgadē.

Auris lepojas ar klasē labākajiem degvielas patēriņa un CO2 izmešu līmeņa rādītājiem - attiecīgi 3,8 l/100 km un 89 g/km, kas arī samazina nodokļu apmēru. Bez tam ar HSD aprīkotais Auris rada ievērojami mazāk slāpekļa oksīdu un cieto daļiņu izmešus nekā līdzīgas jaudas dīzeļa dzinēji.

Jaunais Auris ar HSD tiks konstruēts Toyota Manufacturing UK Bērnastonas rūpnīcā Derbišīrā, bet efektīvais 1,8 l benzīna dzinējs, ar ko tas tiks aprīkots tiks būvēts Dīsaidā (Deeside), Ziemeļvelsā. 1992.gadā atklātā Bērnastonas rūpnīca bija pirmā Toyota ražotne Eiropā un tagad kļūs par pirmo rūpnīcu Eiropā, kas ražo pilna hibrīda automobiļus. Ar Hybrid Synergy Drive aprīkotais Auris tiks konstruēts uz tās pašas ražošanas līnijas, kur tiek konstruēti modeļi ar benzīna un dīzeļa dzinējiem, kā arī Avensis.

Nemainīga TMUK prioritāte joprojām ir kvalitāte, un visas ražošanas tehnoloģijas ir pārskatītas, lai saglabātu augstākos montāžas kvalitātes, izturības un uzticamības standartus. Abās rūpnīcās, Dīsaidā un Bērnastonā, ir ieviestas jaunas kvalitātes pārbaudes metodes, kas attiecas tieši uz hibrīda automobiļiem.

TMUK ir ilgtspējīgas Toyota rūpnīcas paraugs Eiropā, kas minimāli izmanto dabas resursus un darbojas harmonijā ar apkārtējo vidi. TMUK ietilpst Toyota 360° ilgtspējīgas darbības filozofijā, kas aptver visu transportlīdzekļa dzīves ciklu: no izstrādes, līdz ražošanai, pārdošanai, braukšanai un pat pārstrādei.

TMUK darbībā ir ieguldīti vairāk nekā 1,85 miljardi sterliņu mārciņu (2,2 miljardi eiro), un tā ir viena no deviņām Toyota ražotnēm Eiropā. 2010. gada jūnijā TMUK saražoto automobiļu apjoms pārsniedza trīs miljonu robežu.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-