"Toyota" sāk dažu Eiropā pārdotu modeļu atsaukšanu.

Pievienots: 22. aprīlī 2010 11:26 | Autors: Toyota Baltic AS | Komentāri: (0)

AS Toyota Baltic šodien paziņoja, ka atsauks 61 Latvijā pārdotu jaunākās paaudzes Toyota Land Cruiser 150 vienību, lai veiktu stabilitātes kontroles sistēmas (Vehicle Stability Control) programmatūras pārprogrammēšanu ar mērķi uzlabot automobiļa reaģēšanu, braucot ekstrēmos apstākļos, un veicināt lietotāju apmierinātību.

Lai gan parastos braukšanas apstākļos atsaucamie automobiļi ir droši, dažiem automobiļiem ar Executive vai Premium aprīkojuma līmeni, kuros ir uzstādīta izvēles kinētiski dinamiskā piekares sistēma (Kinetic Dynamic Suspension System*), var rasties problēmas, kad vadītājs, braucot lielā ātrumā, asi pagriež stūri vai nepiemērotā ātrumā veic pagriezienu pa labi, - automobilis var sākt slīdēt. To izraisa stabilitātes kontroles sistēmas nepietiekama aktivizācija, braucot noteiktos ekstrēmos apstākļos.Šī īpatnība tika apskatīta ASV patērētāju žurnālā, kurā publicēja kāda automobiļa testēšanas rezultātus tam pagriežot stūri par 90 grādiem, braucot ar ātrumu 90 km/h.

Tuvāko dienu laikā Toyota personiski sazināsies ar visiem autoīpašniekiem, kuriem pieder kāds no atsaucamajiem modeļiem, lai vienotos par ātrāko iespējamo laiku programmatūras nomaiņai. Šis process ilgs ne vairāk par stundu un tiks veikts bez maksas jebkurā Toyota autorizētajā pārstāvniecībā vai servisā.


Līdz šim nav bijuši ziņojumi par sūdzībām vai avārijām Latvijā vai Eiropā saistībā ar šo īpatnību. Šī Eiropas atsaukuma akcija neattiecas ne uz vienu citu Toyota vai Lexus automobiļa modeli.


Toyota un Lexus īpašniekiem, kuriem ir kādi jautājumi, jāvēršas pie tuvākā Toyota mazumtirgotāja vai AS Toyota Baltic Klientu attiecību departamentā pa tālruni +372 61 30 327 vai e-pastu cr@toyota.ee

* KDSS optimāli regulē priekšējos un aizmugures stabilizatorus, dezaktivējot tos uz nelīdzeniem ceļiem, lai neļautu automobilim pagriezienos apgāzties.


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-