“Balcia” atdod Latvijas autovadītājiem 106 911 eiro

Pievienots: 1. jūlijā 2022 19:50 | Autors: | Komentāri: (1)

Apdrošināšanas akciju sabiedrība “Balcia Insurance SE” pilda savu solījumu - atdot 106 911
eiro Latvijas autovadītājiem, tāpēc aicina visus spēkratu īpašniekus izmantot ievērojamo
atlaidi OCTA polises iegādei.


“Balcia” vairāk nekā gadu cīnījās par Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) prettiesiski piemērotu iestāšanās naudu, kuru bija jāiemaksā, lai “Balcia” varētu uzsākt autotransporta apdrošināšanu Latvijā. 2004.gadā nodalot publisko funkciju no Finanšu ministrijas (FM), LTAB saņēma pilnvaras uzraudzīt obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas tirgu. Taču šajā procesā ir pieļautas kļūdas, proti, transportlīdzekļu īpašnieku interesēm atbilstoša uzraudzība ir apgrūtināta. Kad “Balcia Insurance SE" 2021. gada maijā vērsās LTAB, lūdzot to uzņemt par biedru, tika likti prettiesiski šķēršļi, pieprasot iestāšanās maksu no jauna tirgus dalībnieka tā uzņēmējdarbības uzsākšanai Latvijas tirgū. Neviens normatīvais akts nepiešķir LTAB tiesības pieprasīt iestāšanās maksu no jauna tirgus dalībnieka, kuram ir obligāts pienākums kļūt par biroja biedru. Taču no “Balcia” papildu likumā noteiktajiem maksājumiem tika pieprasīta iestāšanās maksa, kas sākotnēji tika noteikta 176 730 eiro apmērā. Vēlāk tā tika samazināta līdz 106 911 eiro.

“Balcia” vērsās tiesā, lūdzot atcelt lēmumu par vienreizējās iestāšanās naudas samaksu un šī gada maijā tiesvedība tika izbeigta. Tiesa tiesvedību daļā, kurā “Balcia” pārsūdzēja lēmumu par iestāšanas naudas samaksu, izbeidza, jo pēc lietas ierosināšanas tiesā FM attiecīgo biedrības lēmumu atzina par prettiesisku. “Tādējād  ietaupītos līdzekļus 106 911 eiro apmērā, kas nebūs jāmaksā kā LTAB iestāšanās maksa, uzņēmums ir apņēmies novirzīs OCTA pircējiem piemērojot atlaidi, kas ir vērtīgs ieguvums apstākļos, kad aug OCTA cenas”, - saka Bērzkalns.


“Balcia” novirza šo summu 40% atlaidei OCTA apdrošināšanām kā kopējo atlaižu fondu. Apdrošināšanas var iegādāties www.balcia.lv un pie sadarbības partneriem ar promo kodu: LTAB, kamēr izlietots viss atlaižu fonds.“Tiesvedība turpināsies, jo mēs gribam, lai lēmuma pieņēmēji atbild par pieņemtajiem lēmumiem un lai valsts pārvalde rūpīgāk dara savu darbu. Mēs esam gandarīti par līdz šim pieņemto FM lēmumu atzīstot LTAB iestāšanās naudu par prettiesisku un tiesas lēmumu izbeigt tiesvedību šajā jautājumā. Tas veicinās godīgu konkurence OCTA segmentā, atvieglos jaunu tirgus dalībnieku ienākšanu tirgū un ir visu transporta līdzekļu vadītāju interesēs” pauž “Balcia Insurance SE” valdes locekle Eleonora Zelmene.

Komentāri:

Viesis: asda services - 7. aprīlī 2023 11:06

Sveiki
Vēlos izmantot šo iespēju, lai reklamētu mūsu kredīta piedāvājumu tiem, kam nepieciešama steidzama finansiāla palīdzība. Kā kredītu konsultants mēs esam gatavi finansēt investīciju projektus "aizdevumu ar atvieglotiem nosacījumiem" veidā. Mēs izsniedzam aizdevumus gan privātām, gan juridiskām personām ar ļoti zemu procentu likmi 3% gadā. Neatkarīgi no jūsu apstākļiem, pašnodarbināta persona, pensionārs, jums ir slikts kredītreitings, mēs varētu palīdzēt. Ja jūs interesē, lūdzu, sazinieties ar mums šodien, lai iegūtu plašāku informāciju.
Sazinieties ar mums: asdaservices24@gmail.com
Paldies.

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-