Opel piedāvā 12 LPG modeļus.

Pievienots: 8. maijā 2015 08:35 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Opel ir otrais lielākais alternatīvās degvielas modeļu piedāvātājs Eiropā, kura klāstā ir divpadsmit LPG un trīs CNG modeļu.




Tie ir taupīgi, tīri un ļoti ekonomiski: transportlīdzekļi ar alternatīvo LPG vai CNG. Tādēļ Opel nepārtraukti paplašina savu modeļu ar LPG (Liquefied Petroleum Gas - sašķidrinātā gāze) klāstu. Jaunākais papildinājums LPG fortē ir jaunais Opel Corsa. Šobrīd pieejami divpadsmit LPG modeļi. Papildus tiem Opel piedāvā trīs videi draudzīgus CNG (Compressed Natural Gas - saspiestā dabasgāze) modeļus. Viena svarīga priekšrocība šo transportlīdzekļu iegādē: visi piedziņas veidi - LPG un CNG - ir pilnībā Opel izstrādāti un pieejami jau no rūpnīcas nākušiem modeļiem. Šie iemesls šķiet pievilcīgs arī pircējiem. Pagājušajā gadā vairāk nekā 26 000 pircēju izlēma iegādāties Opel LPG vai CNG modeli, ļaujot Riselsheimā bāzētajam autoražotājam ieņemt otro vietu kopējā alternatīvo degvielu piedziņas kategorijā. Ja tiek aplūkoti tikai LPG modeļi, tad Opel ir pats iecienītākais un tā popularitāte turpina augt.


"Enerģijas efektivitāte un CO2 izmešu samazinājums mums ir būtisks visa mūsu modeļu klāsta ietvaros," teica Peters Kristiāns Kīsperts (Peter Christian Küspert), Opel Grupas Pārdošanas un pēcpārdošanas viceprezidents. "Opel ir plašs LPG un CNG transportlīdzekļu klāsts un ir iespējams piedāvāt patiesas alternatīvas ierastajiem piedziņas veidiem, kas turklāt atbilstu jebkurām prasībām. Šie transportlīdzekļi ir ne vien videi draudzīgi, bet arī ļoti ekonomiski un piemēroti ikdienas lietošanai."


LPG: videi draudzīgs, stabila cena un pieejams visā Vācijā


Sašķidrinātā gāze jau ir kļuvusi ļoti populāra tās daudzo priekšrocību dēļ. 2015. gada sākumā Vācijā bija reģistrēti aptuveni 500 000 transportlīdzekļu ar šo piedziņu - kas nepavisam nav pārsteigums, apsverot, ka degvielas izmaksas ir uz pusi mazākas nekā premium līmeņa benzīna dzinējiem. Turklāt Vācija ir nolēmusi saglabāt nodokļu atvieglojumus LPG transportlīdzekļiem līdz par 2018. gadam. Sašķidrinātā gāze šobrīd ir pieejama 7000 uzpildes stacijās Vācijā un vairāk nekā 35 000 uzpildes stacijās visā Eiropā. Un kas ir vēl svarīgāk - no tā labumu gūst ne tikai pircēja maks, bet arī apkārtējā vide. LPG transportlīdzekļi ar butāna un propāna maisījumu samazina kaitīgo ogļskābās gāzes izmešu līmeni līdz pat 15 procentiem un līdz pat 80 procentiem slāpekļa oksīda līmeni, salīdzinājumā ar parastas piedziņas automašīnām.


Minimālas izmaksas, maksimāla pielāgojamība ar LPG modeļiem


Opel šobrīd piedāvā lielāko LPG klāstu - 12 modeļus, kas ir vairāk nekā jebkuram citam vācu autoražotājam. LPG pieejams šādiem automobiļiem: ADAM, Corsa (trīs un piecu durvju), Meriva, Astra (piecu durvju, sedans un Sports Tourer), Mokka, Zafira Tourer un Insignia (četru durvju, piecu durvju un Sports Tourer).


Opel ADAM bauda lielu popularitāti - tas pats attiecas uz 64 kW/87 ZS 1,4 LPG ecoFLEX. Pateicoties zemajam kaitīgo CO2 izmešu līmenim, darbojoties LPG režīmā - tikai 108 g/km (6,6 litri sašķidrinātās gāzes uz 100 km kombinētajā ciklā) - ADAM sasniedz B efektivitātes atzīmi Vācijā. Alternatīvās degvielas individualizācijas čempions ir pieejams no 14 097 eiro.


Jaunais Opel Corsa 1,4 LPG ecoFLEX ar 66 kW/90 ZS patērē vien 6,9 uz 100 km kombinētajā ciklā, darbojoties LPG režīmā, tādēļ kaitīgo CO2 izmešu daudzums ir vien 113 g/km* - aptuveni par 13 procentiem mazāk CO2 nekā benzīna režīmā. Gluži kā ADAM, arī šeit nobraucamo distanci un degvielas patēriņu iespējams aplūkot borta datorā gan atsevišķi LPG un benzīna režīmiem, gan abiem kopā. Trīs durvju LPG Corsa ir pieejams par pievilcīgu cenu - tikai 12 100 eiro, bet piecu durvju variants maksā sākot no 12 403 eiro.


Meriva 1,4 LPG ecoFLEX aprīkots ar 88 kW/120 ZS dzinēju ar turbokompresoru un patērē vien 7,3 litrus sašķidrinātās gāzes uz 100 km, kaitīgo CO2 izmešu daudzums 119 g/km.* Meriva var pieveikt līdz pat 500 km distanci ar vienu sašķidrinātās gāzes tvertni. Kombinācijā ar benzīnu iespējama pat līdz 1350 km gara distance.


103 kW/140 ZS, 124 grami CO2 uz kilometru un 7,7 litri sašķidrinātās gāzes uz 100 km* padara Opel Mokka alternatīvo piedziņu gan videi draudzīgu, gan īpaši ekonomisku un ērtu. Priekšējās piedziņas versija ar LPG spēj nobraukt 400 km distanci. Mokka ar alternatīvo degvielas veidu ir pieejams no 20 107.


Astra 1,4 LPG ecoFLEX pieejams gan piecu durvju versijā, gan kā sedans un Sports Tourer. Aprīkots ar 103kW/140 ZS dzinēju, gan piecu durvju versija, gan sedans patērē 7,6 litrus sašķidrinātās gāzes uz 100 km un kaitīgo CO2 izmešu daudzums ir vien 123 g/km. Sports Tourer nepieciešams 7,7 litri sašķidrinātās gāzes uz 100 km, un kaitīgo CO2 izmešu daudzums ir 125 g/km. Ar sākuma cenu 16 638 eiro apmērā, Astra LPG ar sašķidrināto gāzi spēj nobraukt līdz 480 km, taču kopumā starp benzīntanka apmeklējumiem tas spēj nobraukt 1400 km.


Insignia 1,4 LPG ecoFLEX pieejams trīs variantos - četru un piecu durvju sedans, kā arī Sports Tourer. Insignia Sports Tourer 1,4 LPG ecoFLEX apvieno veiktspēju un videi draudzīgu braukšanu. Gluži tāpat kā 140 ZS dzinējs, kas pieminēts iepriekš, Insignia dzinējs ar turbokompresoru spēj nodrošināt izcilu griezes momentu. Sports Tourer kaitīgo CO2 izmešu daudzums ir vien 129 g/km.* (7,9 litri uz 100 km) un tā nobraucamā distance ir līdz pat 500 km LPG režīmā. Kad tiek izmantota arī benzīna tvertne, tā nobraucamā distance mērāma iespaidīgos 1700 kilometros. Sedans patērē 7,6 l/100 km (124g/km CO2)*.


Opel Zafira Tourer 1,4 LPG ecoFLEX noslēdz Opel šī brīža LPG modeļu piedāvājumu. Daudzpusīgā un ērtā minivena 103 kW/140 ZS dzinējs ar turbokompresoru ļauj laikā ierasties uz jebkuru tikšanos, vienlaicīgi izdalot tikai 139 CO2 gramus uz kilometru.


Videi draudzīga tehnoloģija: Opel uzticas CNG


Opel CNG ecoFLEX ticis optimizēts, lai to varētu darbināt ar dabisko gāzi, biogāzi vai arī abu maisījumu. Dabasgāze un biogāze abas ir daudz lētākas nekā benzīns un dīzelis. Papildus tam, Vācijas valdība piešķir nodokļu atvieglojumus dabasgāzes kā degvielas lietošanai līdz pat 2018. gadam, tādā veidā atalgojot videi draudzīgo rīcību. CNG darbināta transportlīdzekļa kaitīgo CO2 izmešu daudzums ir līdz pat 25 procentiem mazāks, NOx izmešu daudzums līdz 80 mazāks, turklāt tajā nav benzola un kvēpu daļiņas.


Pašreizējais Opel CNG ecoFLEX tiek piedāvāts trīs veidu transportlīdzekļos. Combo 1,4 CNG Turbo ecoFLEX ir pieejams kā vieglā automašīna vai kā kravas furgons. 88 kW/120 ZS dzinējam vajadzīgi 4,9 kg dabasgāzes uz 100 km, tā kaitīgo CO2 izmešu daudzums ir 134 g/km. Kravas furgona versija ar garo riteņu bāzi var tikt aprīkots ar papildu degvielas tvertni. Tas palielina tikai ar dabasgāzi nobraucamo distanci no 325 līdz 450 kilometriem. CNG Combo cena sākas no 18 029 eiro.


Zafira Tourer arī ir Opel CNG klāstā. 1,6 CNG ecoFLEX Zafira Tourer ar pēc izvēles pieejamām septiņām sēdvietām ir gan efektīvs, gan videi draudzīgs. Dzinējs ar turbokompresoru nodrošina 110 kW/150 ZS. Ar 4,7 kg/100 km (7,2 m3) augstākās kvalitātes dabasgāzes patēriņu kombinētajā ciklā Zafira Tourer 1,6 CNG ecoFLEX kaitīgo CO2 izmešu daudzums ir vien 129 g/km CO2.


LPG un CNG montāža rūpnīcā: kompakts, drošs un ar garantiju


Visi LPG un CNG varianti ir radīti tieši Opel rūpnīcā un izstrādes laikā īpaša loma tika atvēlēta sistēmas drošībai. Opel kontrolsaraksts ietver speciālas sadursmju pārbaudes gāzes tvertnei un citiem komponentiem, kas atrodas pret sadursmēm aizsargātajās zonās un ir perfekti integrētas transportlīdzekļa struktūrā. Tā kā gāzes tvertne atrodas rezerves ritenim paredzētajā vietā zem transportlīdzekļa grīdas, automašīna vienlaikus ir piemērota ikdienas lietošanai, saglabājot lielu kravas telpu. Pircēji savā LPG vai CNG auto saņem arī modernās tehnoloģijas ar Opel raksturīgajiem augstajiem standartiem - tostarp ilgtermiņa izturību, ražotāja garantiju un maksimālu drošību.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-