Drošas braukšanas bezmaksas konsultācijas.

Pievienots: 12. februārī 2015 11:06 | Autors: Agnis Krauja | Komentāri: (0)

No19. janvāra, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) Biķernieku trasē jebkuram interesentam piedāvā bezmaksas drošas ziemas braukšanas konsultācijas. Ikviens autovadītājs aicināts pārbaudīt savas braukšanas prasmes un iemaņas, kā arī sava automobiļa un tā riepu uzvedību mainīgos ziemas laika apstākļos sniega un ledus klātajā Biķernieku kartodroma trasē.Nodarbību dalībniekiem tiks skaidroti drošas braukšanas pamati, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli tiks sniegts skaidrojums par auto riepu stāvokli, to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanas stilam.

 

Nodarbībā aicināts piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kas aprīkots ar ziemas riepām, kuram ir derīga tehniskā apskate un obligātā civiltiesiskā apdrošināšana. Vēlams uz nodarbību ierasties ērtos, braukšanai atbilstošos apavos un ērtā apģērbā. Nodarbības ilgums ir viena stunda.

 

Pieteikties nodarbībām no pirmdienas, 19.janvāra, plkst. 09:00 varēja pa tālruni 67025800 vai pa e-pastu info@bksb.lv. Jau nepilnas stundas laikā visas vietas uz šīs nedēļas nodarbībām bija aizpildītas un līdz ar to pieteikumu pieņemšana pārtraukta. Par turpmākajām ziemas braukšanas nodarbībām informācija tiks sniegta www.bksb.lv, kā arī sociālajos tīklos: @TraseBikernieki vai https://www.facebook.com/BikerniekuTrase.

 

Pēc nodarbību kursa apmeklējuma „Auto Info” korespondents pilnībā pievienojas drošas braukšanas eksperta Normunda Lagzdiņa viedoklim: "Šis nav izklaides brauciens, bet noderīga informācija un praktiskas iemaņas jebkuram autovadītājam, lai spētu uz ceļa izšķirošā brīdī pieņemt pareizo lēmumu".

 

„Auto Info” korespondents Biķerniekos ieradās ar interesantu degustācijas auto – jauno „Renault Twingo”, kas ticis pie mazauto klasē unikāla agregātu izvietojuma - klasiskās piedziņas un motora pašā aizmugurē kā „Zaporožecam” vai „Porsche 911”. Twingo trīscilindru dzinējs ar 0,9 litru tilpumu un turbīnu nemaz neatrodas bagāžniekā, bet gan zem tā un attīsta nopietnus 90 zirgspēkus. Paredzot, ka driftēšana būs pirmais, ko jaunieši un jaunietes rausies darīt, tikuši pie Twingo stūres, Renault spolēšanu nogriezis jau pašā saknē, uzliekot pamatīgu neatslēdzamu elektronisku aktīvās drošības sistēmu. Rezultātā sanācis pārsteidzoši paklausīgs un stabils mazauto, kuru sniega un ledus klātajā Biķernieku trasē izmēģināja un atzinīgi novērtēja arī drošas braukšanas eksperti.

 

„Renault Twingo” degustācijas aprakstu lasiet  laikraksta „Auto Info” februāra numurā.

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-