Ja vadītāja ir stāvoklī

Pievienots: 1. septembrī 2009 12:10 | Autors: AutoInfo | Komentāri: (0)

Daudzas sievietes stāvoklī izvairās no auto vadīšanas un kā izrādās, lieki.

Berlīnes sieviešu ārste Dekere apgalvo, ka nākamā māmiņa var droši vadīt mašīnu bez nekādiem ierobežojumiem...

 

Pat vairāk: ārste uzskata, ka braukšana ar automašīnu ir daudz mazāk bīstama nekā pārpildītā autobusā vai ar velosipēdu. Ja sieviete jūtas pietiekami labi, tad tā drīkst vadīt auto līdz pat grūtniecības 9. mēnesim. Nepieciešams ievērot tikai dažus vienkāršus noteikumus.

Pirmais

Kā visiem satiksmes dalībniekiem, arī grūtniecēm vienmēr jālieto drošības jostas. Pie tam jāseko, lai drošības jostas neatrastos uz vēdera – tas var būt bīstami bērnam. Tikai atcerieties, ka drošības spilvens (air bag) ir labs mātes aizsardzībai, bet var būt bīstams atvasītei.

Otrais

Ik pēc divām braukšanas stundām, jaunajai māmiņai būtu nepieciešams apturēt auto un ar vieglas vingrošanas un svaiga gaisa palīdzību atjaunot asinsriti un likvidēt “sāpes mugurā”.

Trešais

Ja jūs ar grūtībām staigājat, tad nekādā gadījumā nesēdieties pie auto stūres – labāk izmantojiet cita vadītāja palīdzību!

Ko par to domā Krievijas ārsti?

Sieviešu ārsts Irina Meļņikova: man nav nekas pret grūtnieču auto vadīšanu, bet tikai ar noteikumu, ja viņas labi jūtas. Diemžēl ne visas grūtnieces var lepoties ar labu pašsajūtu šajā periodā, it sevišķi tās māmiņas, kas dzīvo pilsētā. Domāju, ka lielu lomu šeit spēlē ekoloģija. Jaunām māmiņām grūtniecība ir vieglāk “panesama” (līdz 23 gadiem) – tas nozīmē, ka gados jaunas grūtnieces var drošāk sēsties pie auto stūres. Vēlos izcelt dažus īpaši bīstamus momentus:

Grūtniecības sākumā (līdz 5 mēn.) daudzām sie-vietēm ir novērojama slikta dūša un vājums. Domāju, ka prātīga sieviete ar šādu pašsajūtu pati nesēdīsies pie stūres.


Otrajā grūtniecības daļā (5-9 mēn.) daudzām sie-vietēm novērojama hipotonija (zems asinsspiediens – 80/50 līdz 100/50) vai anēmija (galvas reiboņi, vājums, utt.). Var gadīties arī palielināts asinsspiediens. Jebkuru šo pazīmju gadījumā pie stūres labāk nesēsties.

Kā redzams, ārsti neaizliedz topošajām māmiņām sēsties pie stūres. Tomēr tīri cilvēciski diez vai to var ieteikt, jo jāņem vērā lielie sastrēgumi, nepieklājīgie “ceļu huligāni”, kas taču neredz, ka pie stūres sēž grūtniece. Jāatceras, ka ne katrs auto ir aprīkots ar salona gaisa filtriem, stūres pastiprinātāju un citām iekārtām, kas atvieglo auto vadīšanu šādā stāvoklī – tas viss var radīt papildus stresu, kas traucēs vesela un normāla bērna piedzimšanai.

 Tāpēc, pirms sēsties pie auto stūres, ja esi stāvoklī, izlem pati, vai tavs auto ir pietiekami ērts, vai uz ceļa nebūs “korķu” un citus apstākļus, lai papildus neradītu sev jebkādu stresu.

 

7.02 (68)

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-