Europola akcijas laikā Latvijā tika atrastas 13 nozagtas ekskluzīvas automašīnas

Pievienots: 30. septembrī 2014 15:51 | Autors: Valsts policijas prese dienests | Komentāri: (2)

Operācijas "Arhimēds" laikā Latvijā atrod 13 ekskluzīvas automašīnas, kuras iepriekš nozagtas dažādās ES valstīs.Septembra vidū Europol organizēja starptautisku operāciju "Arhimēds". Operācijas mērķis bija "dot triecienu" organizētajai noziedzībai vienlaikus visā Eiropā, veicot dažādus pasākumus - pārbaudes, kratīšanas, aizturēšanas u.c. Operācijā piedalījās 28 ES dalībvalstis un sešas valstis ārpus ES.

Kopā bija izvirzīti deviņi organizētās noziedzības apkarošanas virzieni, Latvijā piecos no šiem virzieniem strādāja Valsts policija, Valsts ieņēmumu dienests un Valsts robežsardze.

Galvenie panākumi "Arhimēda" ietvaros Latvijai bija zagto automašīnu meklēšanā, jo visas 13 operācijas laikā atrastās automašīnas tika atrastas Latvija, t.i., nevienā citā Eiropas valstī šajā jomā rezultātu nebija. Kopā Latvijā tika atrastas 13 ekskluzīvas automašīnas - viena Rīgā, viena Liepājā un vēl vienpadsmit automašīnas Daugavpilī kravas vilcienu sastāvā. Par šiem gadījumiem ir uzsākti vairāki kriminālprocesi un noskaidrot, ka ar vilcienu palīdzību ekskluzīvās automašīnas bija paredzēts nogādāt Tadžikistānā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka zagtās automašīnas uz Latviju atvestas no dažādām valstīm - Vācijas, Beļģijas, Skandināvu valstīm. Interesanti, ka viena no Latvijā zagtajām automašīnām no sākuma nogādāta Lietuvā, bet vēlāk nogādāta atpakaļ Latvijā, lai pārvestu to uz Tadžikistānu.

Kopā operācijā "Arhimēds" visā Eiropā dalībvalstu tiesībsargājošajām iestādēm izdevies atsavināt 599kg kokaīna, 200kg heroīna, 1,3 tonnas marihuānas, kā arī izdevies izglābt 30 bērnus no cilvēktirdzniecības, aizturēt vairāk nekā 1000 personas un atgūt 13 zagtas ekskluzīvas automašīnas. Operācijas laikā iegūti arī jauni dati par noziedzību Eiropā, nostiprināta valstu starptautiskā sadarbība un dots pamatīgs "sitiens zem jostas vietas" organizētajai noziedzībai.

Komentāri:

Viesis: Davidoff - 9. oktobrī 2014 17:15

Jā, statistikas pārvaldei jauni dati ienākušies, nobružātās kladītes var izmest :D

Viesis: Bridzis - 9. oktobrī 2014 17:17

Fordins MOndeo, OCTAvia, bet mums vecs volvo ar numuru FU

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-