Eirovinjetes ieviešanu atliek

Pievienots: 7. jūlijā 2009 07:00 | Autors: LR Satiksmes ministrija | Komentāri: (2)

Autoceļu lietošanas nodevu jeb eirovinjeti bija plānots ieviest no šā gada 1. jūlija, taču, pamatojoties uz saspīlēto ekonomikas situāciju valstī, autopārvadājumu nozares pārstāvji lūdza Satiksmes ministriju maksājuma ieviešanu atlikt.Ņemot vērā nevalstisko organizāciju un transporta jomas komersantu ierosinājumus, kā arī kaimiņvalstu starpvaldību nolīgumu nianses, Autoceļu lietošanas nodevu Latvijā plānots ieviest ne ātrāk kā 2011. gada 1. janvārī.

To paredz 25. jūnijā Ministru kabineta sanāksmē atbalstītie grozījumi Autoceļu lietošanas nodevas likumā.

Autoceļu lietošanas nodevu jeb eirovinjeti bija plānots ieviest no šā gada 1. jūlija, taču, pamatojoties uz saspīlēto ekonomikas situāciju valstī, autopārvadājumu nozares pārstāvji lūdza Satiksmes ministriju maksājuma ieviešanu atlikt. Pietam Krievijas un Baltkrievijas valdība nav saskaņojusi Latvijas iesniegtos grozījumus starpvaldību nolīgumos, kas paredz savstarpējus atbrīvojumus no nodokļiem un valsts nodevām. Tāpēc vienpusēja nodevas ieviešana mūsu valstī būtu nolīgumu pārkāpums, savukārt, maksājuma piemērošana citu valstu pārstāvjiem, būtu diskriminējoša pret to pārvadātājiem. Iecerēts, ka nepieciešamie grozījumi starpvaldību nolīgumos ar Krieviju un Baltkrieviju tiks saskaņoti līdz šā gada beigām.

Normatīvajā aktā ir precizēta nodevas atmaksāšanas kārtība. Turpmāk lēmumu par nodevas atmaksāšanu pieņems administrators (Autotransporta inspekcija) un to atmaksās no valsts budžeta programmas „Valsts autoceļu fonds” ieņēmumiem pēc nodevas maksātāja iesnieguma nodošanas administratoram. Inspekcija kontrolēs un administrēs samaksu par eirovinjeti.

Autoceļu lietošanas nodevu maksās transportlīdzekļa turētājs, vadītājs vai īpašnieks. Maksājums attieksies uz transportlīdzekli, kura pilna masa ir lielāka par 12 tonnām un kurš paredzēts tikai kravu pārvadājumiem. Nodevu ieturēs par valsts galveno autoceļu posmu lietošanu. Dienas likme plānota 6 līdz 7,5 latu apmērā atkarībā no automašīnas asu skaita un motora izmešu līmeņa.

Pēc visu nepieciešamos normatīvo aktu projektu apstiprināšanas valdībā atklāta konkursa kārtībā tiks izvēlēts operators. Tas izveidos un uzturēs iekasēšanas infrastruktūru, kā arī nodrošinās, lai pārvadātāji varētu veikt maksājumu par ceļu lietošanu tirdzniecības vietās visu diennakti.

Likums stāsies spēkā pēc Saeimas apstiprinājuma.






 

Komentāri:

Viesis: zvakag - 27. augustā 2011 05:58

O1NG94 <a href="http://nhngovaodwqa.com/">nhngovaodwqa</a>, [url=http://smtzxtmjhmlx.com/]smtzxtmjhmlx[/url], [link=http://xvdkprpdekel.com/]xvdkprpdekel[/link], http://rjutsyjtgkwh.com/

Viesis: zvakag - 27. augustā 2011 05:58

O1NG94 <a href="http://nhngovaodwqa.com/">nhngovaodwqa</a>, [url=http://smtzxtmjhmlx.com/]smtzxtmjhmlx[/url], [link=http://xvdkprpdekel.com/]xvdkprpdekel[/link], http://rjutsyjtgkwh.com/

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-