Motociklistu pikets pie Finanšu ministrijas.

Pievienots: 1. oktobrī 2013 14:31 | Autors: Kaspars Bergmanis | Komentāri: (1)

Šodien, piketā pie Finanšu ministrijas Latvijas motociklisti, iesniedza rakstisku prasību valdībai un Saeimai pieņemt lēmumus paredzot proporcionālu transporta nodevu un degvielas akcīzes nodokļa iekasēšanu, novirzot finansējumu ceļu infrastruktūras sakārtošanai.Latvijas Motoklubu Asociācija (MCA) izvirzījusi vairākas prasības. Tiek uzsvērts, ka "motobraucēji ir bijuši spiesti maksāt neproporcionāli augstu nodevu, pārkāpjot samērīguma un labas pārvaldības pamatprincipus, noteiktu ikgadējo transporta nodevu motociklam, tāpēc iekasētajam maksājumam ar mērķdotācijas palīdzību viennozīmīgi bija jānokļūst pie ceļa seguma saglabāšanas un izveides".

Motociklisti arī prasa degvielas akcīzes iekasēto naudu novirzīt ne mazāk kā 75% apmērā ceļu infrastruktūras izveidei un uzturēšanai, kā tas esot pārējās Baltijas valstīs. Valdībai arī vajadzētu iezīmēt un saglabāt ilgtermiņa finansējumu ceļu infrastruktūras izbūvei un uzturēšanai ar pārskatāmu plānu periodam 2014.- 2024.gadam. Tāpat motociklisti piedāvā likvidēt ikgadējo transporta nodevas maksājumu, iekasējot attiecīgu finansējumu no degvielas akcīzes nodokļa, veidojot principu - kas brauc un patērē degvielu - tas arī maksā par ceļu lietošanu. 

Finanšu ministrs Andris Vilks nevēlējās tikties ar protestētājiem, un izmantojot ēkas rezerves izeju devās uz Ministru kabinetu, kurā šodien notiks valdības sēde.

Komentāri:

Viesis: Akmentiņš - 2. oktobrī 2013 10:00

Malači!

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-