"Guard Systems Latvia" atgūst ar radio uztvērēju aprīkotu "Range Rover"

Pievienots: 25. aprīlī 2013 11:52 | Autors: Baltijas komunikāciju centrs. | Komentāri: (0)

Radio izsekošanas sistēmas ļauj atgūt nozagtus transportlīdzekļus, pēc radioviļņu signāla nosakot to atrašanās vietu. Tā pirms divām dienām vadošajam kustīgo objektu radiomeklēšanas operatoram mūsu valstī "Guard Systems Latvia" izdevās atgūt 46 000 EUR vērtu "Range Rover Evoque". Automašīna tika nodota tiesībsargājošajām instancēm, un šobrīd izmeklēšanu turpina policija un apdrošināšanas kompānijas drošības dienesta speciālisti.




Šā gada pirmajā ceturksnī 49% no visām nozagtajām automašīnām bija jaunākas par 2002. gadu, savukārt pagājušā gada attiecīgajā laika periodā, jauno nozagto auto īpatsvars bija mazāks - tikai 32%. Beidzoties krīzei un stabilizējoties ekonomiskajai situācijai valstī, arī zagļus arvien vairāk sāk interesēt ne vien tautas klases automašīnas, bet arī ekskluzīvi auto. Ja ir pieprasījums, tad kāds vienmēr cenšas sagādāt preci. "Guard Systems Latvia" pārdošanas vadītājs, Mārtiņš Dzenītis: "Esam veiksmīgi atguvuši "Range Rover" automašīnu, kas tika nozagta pašā Rīgas centrā, un atrasta netālu no Rīgas robežas, Babītes novadā. Šim "Range Rover" bija uzstādīta TrackGuard meklēšanas un objektu atgūšanas sistēma, kas balstīta uz VHF jeb radioviļņiem. Tā ļauj atrast objektu pat visgrūtākajos apstākļos, jo radio signālu nav iespējams noslāpēt ne fiziski, ne elektroniski. Zagļi nevarēja pamanīt šo aizsardzības sistēmu, jo tā ir mobilā telefona lielumā un apslēpta transporta līdzeklī. No automašīnām, kam ir uzstādītas šīs sistēmas, esam atguvuši 85%, kas ir ļoti augsts rādītājs."

Kā liecina "Guard Systems Latvija" septiņus gadus ilgā pieredze vietējā tirgū, zādzības pamatā tiek veiktas, atbloķējot un neitralizējot automašīnu signalizācijas sistēmas. Profesionāli autozagļu grupējumi pirms zādzības izdarīšanas ievāc detalizētu informāciju par katru konkrēto automašīnas modeli, kā arī par auto īpašnieka paradumiem - kad un kur mašīna tiek novietota stāvēšanai, cikos īpašnieks ierodas tai pakaļ utt. Maldīgs ir priekšstats, ka zagtās automašīnas nokļūst tikai Krievijā, Kazahstānā un citās NVS valstīs. Šobrīd arvien biežāki ir gadījumi, kad zagtie auto tiek atrasti arī Rietumeiropā - Vācijā, Spānijā, Francijā. Šonedēļ apdrošināšanas kompānija Balta informēja, ka Sanktpēterburgā, Krievijā pēdējo trīs nedēļu laikā nozagti 46 "Range Rover" un drošības iestādes iesaka uzmanīties arī Latvijas "Range Rover" īpašniekiem, jo paredzams zādzību uzliesmojums arī Baltijas valstīs.

"Šonedēļ nozagtais Range Rover Evoque skaidri norāda, ka šobrīd zagļu rīcībā ir augstas klases aparatūra, kas ļauj Range Rover automašīnas nozagt bez fiziskas ielaušanās. Laikus, kad mašīnas tika atmūķētas ar laužņa, skrūvgrieža vai lineāla palīdzību, nomainījuši laiki, kad mašīnas tiek nozagtas elektroniski, nokopējot atslēgas. Zaglis pieiet pie automašīnas, un tā viņu uzreiz atpazīst kā saimnieku. Ja vien zagļa rīcībā ir moderna aparatūra, pats zādzības brīdis aizņem ļoti īsu laiku - faktiski tikpat ilgu kā automašīnas atslēgšana un piedarbināšana ar oriģinālo atslēgu," norāda M.Dzenītis. "Laikā, kad tirgū ienāk arī mūsu jaunais radiomeklēšanas produkts SpotGuard, kurš darbosies gandrīz visās pasaules valstīs, sevi lieliski pierādījušais TrackGuard joprojām demonstrē savas iespējas. Ne velti šai sistēmai uzticas Latvijas lielākās apdrošināšanas kompānijas un TrackGuard lietotāju skaits pieaug katru gadu. Pēdējo gadu laikā ar radiomeklēšanas ierīču palīdzību esam atguvuši ne vien dārgas un ekskluzīvas automašīnas, bet arī celtniecības tehniku, ūdens motociklus u.c.," stāsta "Guard Systems Latvia" vadītājs. "Guard Systems drošības sistēmas ir atzītas kā vietējā, tā starptautiskā līmenī. Kā piemēru varu minēt Norvēģijas Apdrošinātāju Asociāciju, kas ir noteikusi striktus standartus attiecībā uz iekārtām, kas ir vai nav uzskatāmas par drošības sistēmām - TrackGuard jau gadiem ilgi tiek uzskatīta par vienu no efektīvākajām un drošākajām sistēmām. Ar šīs sistēmas palīdzību visā Eiropā 20 gadu laikā atrastas un atgūtas vairāk nekā 1500 dažādas tehnikas vienības. Savukārt Latvijā, septiņu gadu laikā, esam atguvuši vairāk nekā 50 automašīnas, ietaupot apdrošināšanas kompānijām vairākus miljonus eiro."

Šobrīd Guard Systems Latvija ir viens no vadošajiem radio meklēšanas un GPS maršruta kontroles operatoriem ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā un Skandināvijas valstīs. Kamēr radiomeklēšanas iekārtas TrackGuard katru gadu palīdz atgūt vairākus desmitus dārgu automašīnu, GPS maršruta kontroles sistēma FleetSystem ar GPS tehnoloģiju palīdzību ļauj sekot līdzi savam autoparkam un ietaupīt līdzekļus efektīvi izmantojot uzņēmuma resursus. Nākamnedēļ Guard Systems Latvia prezentēs savu jauno produktu SpotGuard - vienīgo radiomeklēšanas sistēmu tirgū, kura ļauj meklēšanas operācijas veikt visā pasaulē.


Jāpiebilst, ka par iespējamo "Land Rover" zādzību bumu šonedēļ brīdināja apdrošināšanas kompānija Balta, kas bija saņēmuši brīdinošu informāciju no saviem kolēģiem Sanktpēterburgā. Šajā pilsētā pēdējās trīs nedēļās nozagtas 46 "Range Rover" automašīnas, savukārt Latvijā no zagļiem nesen cietuši divi "Range Rover" spēkratu īpašnieki. "Baltas" pieredzē bijušas vairākas situācijas, kad no ārvalstīm Latvijā ir ienākuši auto zagļi, kurus interesējušas konkrētas markas vai modeļa automašīnas, piemēram, zagļus īpaši interesējuši jaunākie "BMW" vai "Audi" markas auto. "Šādu brīdinošo informāciju šodien saņēmām arī no kolēģiem Sanktpēterburgā par "Range Rover". Tāpēc īpaši brīdinām šādu spēkratu īpašniekus tuvākajā laikā būt uzmanīgiem un pievērst papildu uzmanību sava spēkrata drošībai, jo pēdējās zagļu aktivitātes var liecināt par tuvojošos zādzību bumu Baltijā," uzsver "Baltas" drošības dienesta vadītājs Egīls Sīlis-Jaunsīlis. Lai pasargātu savus klientus, "Balta" tuvākajā laikā izplatīs ziņojumu ar atgādinājumu rūpēties par auto drošību. Tāpat "Balta" iesaka būt uzmanīgiem arī citiem auto īpašniekiem.

 



Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-