Automašīnas apskādē neiedomājamos veidos.

Pievienots: 6. martā 2013 12:05 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Bērna zīmējumi uz auto durvīm, uz motora pārsega sviestas jēlas olas, strīdā par vietu autostāvvietā sadauzīts automašīnas logs - tie ir tikai daži no gadījumiem, ko 2012. gadā izvērtējuši AAS Baltijas Apdrošināšanas Nams KASKO atlīdzības speciālisti. Kopumā apdrošinātājs pērn saņēmis vairāk nekā 3000 KASKO atlīdzības pieteikumu, no kuriem trešo personu netīša vai ļaunprātīga rīcība bija otrs biežākais veids, kā automašīnām tika radīti bojājumi (22% no visiem pieteikumiem).


"Apskatot tieši trešo personu radītos bojājumus automašīnām, visbiežāk izplatīti ir gadījumi, kad automašīnas tiek noskrāpētas vai iebuktētas autostāvvietās un brauktuvju malās. Tomēr ik gadu saņemam arī tādus atlīdzības pieteikumus, kas pārsteidz pat pieredzes bagātākos apdrošināšanas speciālistus," informē Uģis Ieviņš, AAS Baltijas Apdrošināšanas Nams valdes loceklis. "Dažas no 2012. gadā iesniegtajos atlīdzības pieteikumos izklāstītajām situācijām līdzinās Holivudas cienīgiem spriedzes filmu sižetiem. Piemēram, kādam automašīnas īpašniekam apstāšanās lielveikala autostāvvietā izvērtās par nervus kutinošu situāciju, jo kāds cits autovadītājs uzskatīja, ka brīvā vieta ir paredzēta viņa automašīnai. Savu neapmierinātību kareivīgi noskaņotais vīrietis pauda, dauzot klienta automašīnas motora pārsegu un logu. Situāciju vēl pārsteidzošāku padarījis fakts, ka bojājumi automašīnai radīti, sitot ar ieroci," stāsta Uģis Ieviņš. Nereti automašīnas tiek bojātas arī ģimenes locekļu nevērīgas rīcības dēļ. Pērn reģistrēts gadījums, kad kāds bērns, labu gribēdams, izdaiļojis savu vecāku automašīnu, uz auto durvīm ar akmeni ieskrāpējot zīmējumus.

Kādam citam Baltijas Apdrošināšanas Nams klientam strīds ar draudzeni beidzās ar autoavāriju, jo strīda karstumā autovadītājam blakus sēdošā draudzene parāvusi automašīnas stūri, kā rezultātā automašīna nobraukusi no ceļa. Sākoties pavasara sezonai, automašīnu īpašniekiem jāuzmanās ne tikai no krītošām lāstekām, bet arī no krītošiem priekšmetiem no daudzdzīvokļu ēku logiem. "Veicot spodrības darbus pavasarī, kādai sievietei no rokām izkrita logu mazgājamā birste, kas neveiksmīgas sakritības rezultātā piezemējās tieši uz kaimiņa automašīnas jumta," vēl vienu gadījumu atminas Uģis Ieviņš. Kā liecina Baltijas Apdrošināšanas Nams KASKO atlīdzības pieteikumu 2012. gadā analīze, automašīnas visbiežāk tiek bojātas ceļu satiksmes negadījumos (77%) un trešo personu prettiesiskas rīcības rezultātā (22%). Automašīnu aizdegšanās, zādzības un dabas stihiju radīti bojājumi pagājušajā gadā kopā sastādīja 1% no visa KASKO atlīdzību pieteikumu skaita.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-