Braucam pārbaudīt autogaismas!

Pievienots: 13. septembrī 2012 12:42 | Autors: LAMB | Komentāri: (0)

14. septembrī sāksies un līdz 28. oktobrim turpināsies ikgadējā, šogad jau trīspadsmitā akcija „Autogaismas – Kārtībā!”, kuru Autoklubs LAMB organizē sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību ERGO, OCTA un CSDD.







Akcija gadu gaitā ir iemantojusi autovadītāju atzinību, jo tās mērķis ir pievērst uzmanību un atgādināt, cik liela loma katra autovadītāja un viņa pasažieru drošībā ir pareizi noregulētām autogaismām, it īpaši pagarinoties diennakts tumšajam periodam. Aicinot autovadītājus savlaicīgi pārbaudīt un noregulēt autogaismas, akcijas organizatori cer, ka tādējādi tiek novērsts ne viens vien iespējamais ceļu satiksmes negadījums. Akcijas ietvaros, kā katru gadu, Autoklubs LAMB piedāvās iespēju bez maksas pārbaudīt un noregulēt autogaismas īpašajos stendos gan Rīgā gan citur Latvijā.Akcijas laikā autovadītāji tiks gaidīti pie Rīgā pie tirdzniecības centriem Alfa, Spice, Mols, Zoom, Olimpija, K-Rauta un Riga Plaza, kā arī Daugavpilī, Valmierā, Liepājā un Ventspilī. Plašāk par akcijas norisi www.lamb.lv.

Pasākuma nozīmi pamato Ceļu satiksmes drošības direkcijas statistika, jo aizvadītajā gadā 48,6% no visiem ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem uz valsts autoceļiem reģistrēti krēslā un tumsā, bet kopumā šajā diennakts laikā notikuši 31,4% no visiem negadījumiem. Ņemot vērā, ka tumšajā diennakts laikā, piemēram, naktī autovadītāju aktivitātes kopumā samazinās, avāriju skaits joprojām ir ievērojams. Tajā pat laikā statistika liecina, ka kopš 2001. gada ceļu satiksmes negadījumu skaits tumsā ir samazinājies par 42%, kas liecina arī par akcijas „Autogaismas – Kārtībā!” rezultātiem.

Akcijas organizators, Autokluba LAMB prezidents Juris Zvirbulis uzsver: „Mūs iepriecina informācija, ka samazinājies negadījumu skaits gan tumsā, gan krēslā, tomēr procentuāli šādi negadījumi, joprojām ir trešdaļa vai par tuvu pusei no kopskaita, tādēļ nepieciešamība pārbaudīt autogaismas nav zaudējusi savu aktualitāti. Būsim tālredzīgi un savlaicīgi noregulēsim autogaismas, lai uz ceļa vienmēr pamanītu gan skolēnu, gan velosipēdistu, gan neapžilbinātu pretimbraucēju”.

Ivars Vismanis, ERGO transportlīdzekļu apdrošināšanas departamenta direktors: „Transportlīdzekļu apdrošināšanas veidā, kur lielāko daļu sastāda zaudējumi, kas izraisīti Ceļu satiksmes negadījumā, pērn ERGO izmaksājis atlīdzības vairāk kā 3.milj.latus. Izvērtējot negadījumu iemeslus, mūsu eksperti secināja, ka salīdzinoši daudz ceļu satiksmes negadījumu diennakts tumšajā laikā, iespējams, varēja nenotikt, ja transportlīdzekļa īpašnieks nebūtu vieglprātīgi izturējies pret autogaismām. Viena darbība – autogaismu savlaicīga noregulēšana - ļauj paglābt sevi, līdzcilvēkus, kājāmgājējus un pretimbraucējus no nelaimes un pasargāt no transportlīdzeklim, cilvēka dzīvībai un veselībai nodarītiem bojājumiem.”

Akcijai ir arī starptautiska nozīme, ņemot vērā Autokluba LAMB dalību Apvienoto Nāciju izsludinātajā Ceļu drošības dekādē, kuras mērķis ir uzlabojot satiksmes drošību globālā mērogā un līdz 2021. gadam uz ceļiem glābt piecus miljonus dzīvību. Starptautiskā automobiļu federācija (FIA), kuras dalīborganizācija ir LAMB, šādas akcijas un programmas uzskata, kā būtisku elementu, tiecoties sasniegt dekādes mērķus.

Nav gaismu, nav auto!

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-