2500 bērni iemācās izdzīvot uz ceļa

Pievienots: 21. oktobrī 2009 10:42 | Autors: Aģentūra Zebra | Komentāri: (0)

Šoruden „Swedbank Ceļa skolā” vairāk kā 2500 bērnu iemācījušies izdzīvot uz ceļa, apgūstot dažādas būtiskas satiksmes drošības likumsakarības.

Iestājoties vēsākam laikam, aktīvā nodarbību sezonu noslēgusies. Taču Ceļa skola turpinās rūpēties par bērnu drošību ceļā uz skolu un mājup, sniedzot padomus projekta mājaslapā www.celaskola.lv un rīkojot pasākumus. Nodarbību sezona atsāksies nākamā gada aprīlī.

 „Swedbank Ceļa skola” ar nodarbībām šoruden viesojusies teju visā Latvijā. Instruktors Kaspars Grosu, atskatoties uz aizvadīto sezonu, rezumē: „Ceļa skolas projekts ir kas vairāk par ceļu satiksmes noteikumu atkārtošanu un satiksmes drošības principu mācīšanu. Tā unikalitāte slēpjas teorijas un praktisku nodarbību apvienojumā, kas skolēniem dod iespēju redzēt un uz savas ādas izjust to, kas pārrunāts mājās ar vecākiem un stundās ar skolotājiem par drošību uz ceļa”.

 Instruktore Sanita Pelēķe, vadot nodarbības, novērojusi bērnu vēlmi līdzināties vecāku negatīvajam piemēram: „Nereti nodarbību laikā dzirdu skolēnus sakām, ka viņi nekad mašīnā nepiesprādzējas, jo mammas un tēti arī to nedara. Vēl kāda tētis esot braucis pa pilsētu ar 100km/h un nekas neesot noticis. Bijis forši.. Šausmas pārņem, dzirdot ko tādu! Vecāki, vienmēr rādiet bērniem labu piemēru!”  

 Prieku sagādā viesošanās tajās skolās, kurās skolotāji pievērš īpašu uzmanību satiksmes drošības jautājumu apguvei. Tādās reizēs Ceļa skolas instruktori vairāk laika var veltīt nodarbības praktiskajai daļai, kurā tiek izmantota speciāli aprīkota mašīna, lai bērniem parādītu, kas ir reakcijas laiks, bremzēšanas ceļš un auto apstāšanās ceļš. Instruktors Ivars Drupa ir pārliecināts, ka pēc nodarbībām bērni ir daudz zinošāki un praktiskie piemēri labāk paliek atmiņā, jo visas situācijas tiek izspēlētas caur rotaļu, bērniem saprotamā valodā. „Pat tad, ja skolā mazajiem tiek stāstīts, cik garš ir mašīnas bremzēšanas ceļš, ja tā braukusi ar 50 km/h, vislabāk bērni to saprot, redzot reālu situāciju. Tādējādi jauniegūtās zināšanas ilgāk paliek prātā, jo nodarbības norisinās ārpus telpām un ar mašīnu.”

 Domājot par bērnu drošību, pēc katras nodarbības skolēni vienmēr saņēma pa atstarotājam.

 Projekta mērķis ir sekmēt bērnu izpratni par satiksmi un pareizu rīcību dažādās situācijās uz ceļa. Viss apmācību process ir kā rotaļa, kas ļauj noturēt uzmanību un palīdz bērniem ātrāk uztvert informāciju. Apmācību laikā bērni atkārto teorētiskās zināšanas, bet praktiskajās nodarbībās izpilda dažādus uzdevumus. Apmācību procesā tiek izmantotas speciāli aprīkotas mašīnas.

 Projektu jau sesto gadu īsteno SIA „Aģentūra Zebra” kopā ar „Swedbank”, „Amserv Motors” un Latvijas Bērnu fondu. Kopumā apmācīti gandrīz 36 000 bērnu vecumā no 9 līdz 10 gadiem.  

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-