Martā krasi pieaudzis Volvo spoguļu zādzību skaits

Pievienots: 19. martā 2012 11:49 | Autors: Daiga Bluķe, If Apdrošināšana . | Komentāri: (0)

Kopš gada sākuma Rīgā pakāpeniski palielinās vandālisma gadījumu skaits, kas vērsts pret VOLVO automašīnām un visbiežāk tas izpaužas kā auto spoguļu zādzības. Martā pieteikto atlīdzību negadījumu skaits, kad Volvo automašīnām ir nozagti spoguļi, jau krietni pārsniedzis zādzību skaitu no jebkuras citas markas automašīnām, ieskaitot BMW, liecina If Apdrošināšana dati.


If Apdrošināšana Atlīdzību nodaļas apkopotā informācija liecina, ka pēdējā mēneša laikā, zagļi īpašu interesi sākuši pievērst tieši Volvo automašīnu spoguļiem. Visbiežāk KASKO atlīdzību pieteikumi par spoguļu zādzībām saņemti no Volvo S60, S80, XC90 modeļu autoīpašniekiem. Tiek apzgatas ne tikai jaunāka izlaiduma gada automašīnas, bet arī 10 gadus veci Volvo.

Automašīnām nodarīto bojājumu raksturs liecina, ka zagļi nereti nezina konkrētās automarkas specifiku un, mēģinot nozagt spogulīšus, sabojā elektroniku, kā arī sabojā spoguļu stiprinājuma vietas vai pat nolauž visu korpusu.„

Iepriekš, apkopojot informāciju par dažādiem vandālisma gadījumiem, jo īpaši, spoguļu zādzībām, nebija pamata atsevišķi izdalīt Volvo automašīnu apzagšanas gadījumus, jo kopējā statistikā to skaits nekad nebija īpaši ievērojams. Kā zināms, visbiežāk zagļus interesē BMW, Mercedes-Benz un Lexus markas automašīnu spoguļi. Taču martā situācija ir krasi mainījusies un mēs, sazinoties ar Volvo dīleriem, esam guvuši apstiprinājumu savām aizdomām, ka pašlaik notiek intensīva Volvo automašīnu spoguļu zādzību virkne. Dīleri mums ir apstiprinājuši, ka Volvo automašīnu spoguļi tiek zagti tikpat bieži kā BMW, Mercedes-Benz un arī Lexus (īpaši IS modeļa) spoguļi. Tāpēc mēs aicinām Volvo īpašniekus nopietni apsvērt spoguļu marķēšanas iespēju,“ norāda If Apdrošināšana KASKO produkta vadītājs Kaspars Duburs.

Iepriekšējos gados spoguļu zādzības bija ienesīga nodarbe, jo spogulis bija viegli nozogama auto detaļa ar salīdzinoši lielu vērtību, un, kā zināms, spoguļu stikliņus var nozagt dažu sekunžu laikā. Turklāt autoīpašnieki, kuru auto nav apdrošināti, veido pateicīgu klientūru gan autozagļiem, gan autoservisiem, kas piedāvā uzstādīt lietotus auto spoguļus.

Pašlaik speciālisti Volvo spoguļu zādzību pieaugumu skaidro ar to, ka daļa biežāk apzagto citu automarku īpašnieku tomēr ir izšķīrušies par labu spoguļu marķēšanai. Tāpat autoīpašnieki, kuri cietuši no vandāļu vai zagļu rīcības, arī paši rūpīgāk izvēlas vietu, kur novietot auto, lai izvairītos no atkārtotām nepatikšanām.

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-