Sākas konkurss skolēniem „Gribu būt mobils!”

Pievienots: 5. oktobrī 2009 15:22 | Autors: CSDD | Komentāri: (0)

CSDD aicina piedalīties aizraujošā konkursā “Gribu būt mobils!”, kas domāts 6. – 8. klašu skolēniem. Konkursa mērķis - nostiprināt skolēnu zināšanas par ceļu satiksmes drošības jautājumiem, mudināt vērtēt savu un līdzcilvēku rīcību, lai izvairītos no nepareizu lēmumu realizēšanas ikdienas situācijās uz ceļa. Tieši šajā vecumā skolēni ceļu satiksmē ir ne tikai gājēji, bet arī velosipēdu un mopēdu vadītāji. Viņiem jāmāk pieņemt atbildīgus lēmumus arī sarežģītās satiksmes situācijās.

Konkursa uzvarētājiem būs iespēja doties ekskursijā uz autopilsētu Vācijā (Wolfsburga). Arī fināla sacensību otrās un trešās vietas ieguvējiem dosies nelielā ceļojumā. Bet veiksmīgākos konkursa neklātienes kārtas un visus klātienes septiņu pusfinālu dalībniekus gaida stilīgas balvas.

Konkurss norisināsies 4 posmos no 2009. gada 5. oktobra līdz 2010. gada martam. Pirmais un otrais posms – priekšsacensības un neklātienes sacensības (internetā), bet trešais un ceturtais posms – 7 pusfināli un fināls (klātienes sacensības).

Lai piedalītos konkursā, komandai jāaizpilda pieteikuma anketa un tā jānosūta uz anketā norādīto pasta vai e-pasta adresi.Reģistrētās komandas saņems savu unikālu konkursa pieejas atslēgu - kodu.

Konkursa pamatnosacījumi:

         Minimālais skolēnu skaits komandā ir četri, maksimālais – pieci;

        Komandā jābūt vienam skolotājam – konsultantam;

        Konkursā var piedalīties neierobežots skaits komandu no katras Latvijas skolas, klases vai interešu izglītības centra;

        Komandai nepieciešama e-pasta adrese sacensību un neklātienes daļas pieejas atslēgas koda saņemšanai.

 

Izvērtējot konkursa neklātienes kārtas rezultātus, uz klātienes sacensībām tiks aicinātas komandas ar vislielāko savākto punktu skaitu. Konkursa pusfināla sacensības notiks septiņos reģionos:

 - Rīgas pilsēta, Babītes, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Salaspils, Garkalnes, Ropažu, Mālpils, Siguldas, Inčukalna, Carnikavas, Ādažu, Saulkrastu, Baldones, Krimuldas, Stopiņu un Sējas novadi tiksies Rīgā;

- Jelgavas pilsēta, Jēkabpils pilsēta, Jelgavas, Ozolnieku, Iecavas, Bauskas, Vecumnieku, Rundāles, Neretas, Jaunjelgavas, Pļaviņu, Kokneses, Aizkraukles, Skrīveru, Aknīstes, Salas, Jēkabpils, Viesītes, Krustpils, Lielvārdes, Ķeguma, Ogres un Ikšķiles novadi tiksies Bauskā;

- Jūrmalas pilsēta, Auces, Tērvetes, Dobeles, Kandavas, Tukuma, Engures, Jaunpils, Dundagas, Talsu un Rojas novadi tiksies Tukumā;

- Liepājas pilsēta, Ventspils pilsēta, Alsungas, Kuldīgas, Skrundas, Grobiņas, Rucavas, Nīcas, Priekules, Vaiņodes, Durbes, Pāvilostas, Aizputes, Saldus, Brocēnu un Ventspils novadi tiksies Liepājā;

- Cesvaines, Lubānas, Ērgļu, Madonas, Varakļānu, Gulbenes, Apes, Alūksnes, Baltinavas, Balvu, Viļakas un Rugāju novadi tiksies Gulbenē;

- Valmieras pilsēta, Mazsalacas, Rūjienas, Burtnieku, Valmieras, Beverīnas, Naukšēnu, Valkas, Strenču, Smiltenes, Limbažu, Salacgrīvas, Alojas, Amatas, Cēsu, Raunas, Priekuļu, Līgatnes, Vecpiebalgas, Jaunpiebalgas un Pārgaujas novadi tiksies Valmierā;

- Daugavpils pilsēta, Rēzeknes pilsēta, Daugavpils, Ilūkstes, Dagdas, Krāslavas, Kārsavas, Ludzas, Zilupes, Ciblas, Aglonas, Riebiņu, Līvānu, Preiļu, Vārkavas, Viļānu un Rēzeknes novadi tiksies Preiļos.

 Sīkāku informāciju par konkursu atradīsiet nolikumā.

Lai atsvaidzinātu satiksmes drošības jautājumu zināšanas un veiksmīgi gatavotos konkursam, aicinām izlasīt mācību grāmatu „Gribu būt mobils!”. Grāmata pieejama šeit PDF formātā.

Visa informācija – pieteikuma anketa, nolikums, mācību grāmata un citas ziņas par konkursu atrodamas tā mājas lapā www.gribubutmobils.lv.

Konkursu organizē CSDD sadarbībā ar SIA „Aģentūra VB Plus”. Projekts tiek finansēts no OCTA prēmijām.

Paldies projekta atbalstītājiem – interneta portālam www.draugiem.lv, Skaisto skatu aģentūrai, Kinder Delice un uzņēmumam Ādažu kukulītis.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-