Rīga - Ventspils vilcienu satiksme aizstāta ar autobusiem

Pievienots: 1. oktobrī 2009 11:43 | Autors: A.Lubāns, „Autotransporta direkcija” | Komentāri: (0)

No šā gada 19. oktobra darba dienās vilciena satiksme maršrutā Rīga – Ventspils – Rīga tiks aizstāta ar autobusu pārvadājumiem. Vilciens turpinās kursēt piektdienās un svētdienās no Rīgas uz Ventspili, bet sestdienās un pirmdienās no Ventspils uz Rīgu, saskaņā ar esošo kustības sarakstu.

Samazinoties pasažieru skaitam un ņemot vērā valsts dotāciju samazinājumu sabiedriskā transporta jomā, konkrētajā virzienā darba dienās par lietderīgāku ir atzīti pārvadājumi ar autobusiem. Domājot par pasažieru ērtībām, šobrīd tiek pārplānota autobusu satiksme, un pēc 19. oktobra reisa autobusi Rīga – Ventspils – Rīga darba dienās pilnībā pārņems pasažieru plūsmu šajā virzienā. Turpmāk darba dienās vairāki starppilsētu autobusi pieturēs arī Stendē un citās apdzīvotās vietās, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu tiem Kurzemes puses iedzīvotājiem, kuri līdz šim ikdienā izmantoja dzelzceļa pasažieru transportu.


 Šīs izmaiņas tiek veiktas, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta dotācijām paredzēto līdzekļu iespējami racionālāku izmantošanu. Tādējādi tiek novērsta situācija, ka vienā virzienā ar nebūtisku laika nobīdi un nenozīmīgām atšķirībām biļešu cenās un komforta līmenī kursē divi dažādi sabiedriskā transporta veidi ar nelielu pasažieru piepildījumu.


 Pateicoties pārvadājumu pārplānojumiem, Autotransporta direkcija līdz šā gada beigām ietaupīs 84,99 tūkstošus latu. Šādi taupības pasākumi ir nepieciešami valsts budžeta dotācijas samazinājumu dēļ sabiedriskā transporta pakalpojumu jomā no 74,4 milj. uz 66,9 milj. latu. Budžeta dotāciju plānots samazināt arī 2010. gadā, tāpēc paredzamie pārvadājumu pārplānošanas pasākumi radīs pozitīvu ietekmi uz nākamā gada bilanci.


 Lēmums par vilciena reisu aizstāšanu ar autobusu reisiem pieņemts sarunās ar Ventspils novada domi, Talsu novada domi un Stendes pilsētas pārvaldi.


 A.Lubāns,


Valsts SIA „Autotransporta direkcija”


Valdes priekšsēdētājs

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-