Par 83% krities vidējais nozagto automašīnu spoguļu skaits dienā.

Pievienots: 21. jūlijā 2011 13:05 | Autors: BTA | Komentāri: (0)

BTA dati, vadoties pēc apdrošināšanas sabiedrības saņemtajiem apdrošināšanas atlīdzību pieteikumiem, liecina, ka pēc 5.maija, kad BTA kopīgi ar Valsts policiju un SIA "Autonams" uzsāka spoguļu marķēšanas akciju, par 83% samazinājies nozagto automašīnu spoguļu vai stikliņu vienību skaits, salīdzinot ar iepriekšējiem mēnešiem kopš gada sākuma. Šā gada pirmajos 4 mēnešos BTA ik dienu saņēma pieteikumus vidēji par 6 spoguļu vai stikliņu zādzībām, savukārt pēc akcijas uzsākšanas to skats kritās līdz vienai šāda veida zādzībai dienā.











Kopumā kopš gada sākuma līdz 5.maijam (125 dienās) BTA bija iesniegti atlīdzību pieteikumi par 568 automašīnu spoguļu stikliņu un 207 spoguļu zādzībām. Pēc spoguļu marķēšanas akcijas sākuma pieteikumu skaits par attiecīgajām zādzībām strauji samazinājās.

Iveta Rijniece "BTA Insurance Company" SE Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore: "Marķēšanas akcijas divos mēnešos jeb 64 dienās esam saņēmuši apdrošināšanas pieteikumus tikai par 44 spoguļu stikliņu un 22 spoguļu zādzību. Tik īsā laikā panākt tik strauju zādzību skaita kritumu necerējām. Neapšaubāmi rādītāji uzrāda ļoti pozitīvu tendenci, norādot, ka spoguļu marķēšana ir labākais veids kā pasargāt savu automašīnu no garnadžiem. Pamatā nozagtā spoguļa atjaunošana ietilpst pašriska robežās, taču ļoti bieži līdz ar spoguļa zādzību automašīnai tiek nodarīti arī nopietni elektronikas bojājumi, kuru remonts izmaksā ļoti dārgi. Tāpēc uzskatījām par nepieciešamu mudināt savus klientus marķēt spoguļus, lai izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem. Piemēram, jaunu un ekskluzīvu automašīnu spoguļu atjaunošana izmaksā ļoti dārgi. BTA praksē ir bijuši gadījumi, kad spoguļu atjaunošana izmaksāja virs 1000 latiem."

SIA "Autonams" uzsver, ka uzņēmumam pieejamā informācija norāda uz pozitīvu tendenci - spoguļu zādzību sērga iet mazumā. Tomēr automašīnu detaļu zādzības un zādzības no automašīnām visbiežāk notiek gada tumšajā periodā. Tāpēc precīzus datus par zādzību samazinājumu varēsim novērtēt tikai rudenī.

Edvīns Panders, SIA "Autonams" valdes loceklis: "Akcija, ko organizējām kopīgi ar BTA un Valsts policiju, ir devusi pozitīvu grūdienu. Tam pierādījums ir "Autonams" uzturētajā marķēšanas datu bāzē veikto ierakstu skaits no vairāk nekā 10 akcijā iesaistītajiem uzņēmumiem visā Latvijā, kuri veic spoguļu marķēšanu. Laikā no 5.maija līdz 20.jūlijam ierakstu skaits par automašīnām ar marķētiem spoguļiem ir pieaudzis par 30%. Turklāt esam novērojuši, ka pieaug tendence, kad, izvēloties vienu pretzagšanas sistēmu vai pakalpojumu, cilvēki papildus iegādājas vēl kādu, piemēram, veicot spoguļu marķēšanu, nomarķē visu automašīnu. Septiņpadsmit gadu pieredze auto pretzagšanas sistēmu un pakalpojumu jomā mums ir nostiprinājusi pārliecību par preventīvā darba nozīmi. Tāpēc kopīgiem spēkiem ar akcijā iesaistītajām pusēm turpinām likt akcentu tieši uz to. Tikai strādājot visiem kopā - policijai, uzņēmumiem un auto īpašniekiem - ir iespējams pilnībā izskaust vai vismaz būtiski samazināt auto detaļu zādzības un līdzīgus nodarījumus."

Arī Valsts policija atzīst - spoguļu zādzību skaits samazinās un jo īpaši tas ir vērojams marķēto spoguļu "nišā".

Ints Ķuzis, VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks: "Mēs redzam, ka marķēts spogulis nav interesants zaglim, jo viņam to ir nesalīdzināmi grūtāk realizēt, turklāt marķēts spogulis saista zagli ar noziegumu. Policiju priecē vēl kāda tendence - aizvien vairāk liecinieku, redzot zādzības brīdi, zvana policijai, kas ļauj mums noziedznieku aizturēt nozieguma vietā. Tomēr jāatzīst, ka kopējais skaits zādzībām no automašīnām ir mazinājies tikai mazliet, jo pieaug to gadījumu skaits, kad noziedznieks iekļūst automašīnā, lai nozagtu, piemēram, magnetolu vai arī jebkuru citu auto detaļu. Tas, savukārt, liek nopietnāk domāt arī par citu detaļu marķēšanas nepieciešamību."


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-