MX1 Latvijas GP gaidāmas sīvas un aizraujošas cīņas.

Pievienots: 14. jūlijā 2011 13:31 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

FIM Pasaules motokrosa čempionāta 9. posms – MX1 Vācijas Grand Prix liecināja par spēku samēru izlīdzināšanos līderu grupā, kas ļauj paredzēt, ka MX1 Latvijas Grand Prix, kas 16. un 17. jūlijā norisināsies Ķeguma motokrosa trasē "Zelta Zirgs" ir gaidāmas ļoti sīvas un aizraujošas cīņas par uzvaru.













Vācijas GP pārsteidzošu sniegumu demonstrēja Krievijas sportists Jevgeņijs Bobriševs, kurš abos fināla braucienos pārliecinoši pārspēja čempionāta līderus Antonio Kairoli, Klementu Dezālu un Stīvenu Frosardu. Paredzams, ka šī Krievijas sportista vēsturiskā uzvara – neviens Krievijas sportists pēdējos 30 gados nav kāpis uz Pasaules motokrosa čempionāta goda pjedestāla  augstākā pakāpiena – pirms Latvijas GP liks līderiem padomāt un rūpīgāk sagatavoties sacensībām, kā arī startēt daudz agresīvākā stilā, lai nepieļautu līdzīgas situācijas atkārtošanos. Noteikti jāpiemin, ka līderu trijniekam punktu sadalījums ir ļoti līdzīgs – pirmo no trešās vietas šķir tikai 40 punkti, kas nozīmē, ka par savām pozīcijām neviens nevar būt drošs, kaut arī sezona sāk tuvoties savai izskaņai. Cīņa Ķegumā būs asa, jo analizējot iepriekšējo gadu rezultātus, atliek secināt, ka Kairoli un Dezālam ir vienādas iespējas uzvarēt, jo abi iepriekšējo gadu Latvijas GP ir izcīnījuši vienādu skaitu uzvaru, savukārt Bobriševs var arī turpināt savu Vācijā iesākto uzvaras gājienu, jo 2010. gadā Latvijas GP pirmajā finālbraucienā viņš ilgu laiku turējās līdera pozīcijās.

MX2 klasē šobrīd čempionāta līderis ir vācu talants Kens Rotzens, kurš par 19 punktiem apsteidz Džefriju Herlingu. Jāatzīst, ka līdz šim Rotzenam atšķirībā no Herlinga vēl ne reizi nav izdevies izcīnīt uzvaru kādā no fināla braucieniem "Zelta Zirgs" trasē. Spēcīgs Ķeguma trasē, kā arī čempionāta ietvaros ir Gotjē Paulins, kurš savu pirmo šī gada uzvaru izcīnīja tieši pēdējā braucienā pirms Latvijas GP.

Eiropas motokrosa čempionāta ieskaitē nav izteiktu līderu, visiem dalībniekiem rezultāti ir ļoti mainīgi, bez tam lielai daļai no šīs ieskaites sportistiem Latvijas trase nav pazīstama. Tas ļauj cerēt, ka Latvijas sportistiem Jānim Kārkliņam un Vairim Aleksejevam izdosies pašmāju trasē pierādīt, ka latvieši var un prot.

Veterānu Pasaules kausa izcīņā līdz šim ir aizvadīti tikai divi posmi un līdzīgi kā iepriekšējās divās sezonās pārliecinošs līderis ir zviedrs Mats Nilsons. Viņa kontā jau šobrīd ir gandrīz divreiz vairāk punktu kā tuvākajiem sekotājiem. Paredzams, ka arī šogad Nilsons spēs pārliecinoši uzvarēt abos Latvijas GP finālbraucienos. Taču par šīs klases melno zirdziņu, kurš Nilsonam iespējams sagādās nepatīkamu pārsteigumu, varētu kļūt neviens cits kā tieši Latvijas sportists Raimonds Baltgalvis. Piecus pēdējos gadus Raimonds motokrosā ir piedalījies kā kvadru klases dalībnieks, taču, sasniedzot 40 gadu vecumu, daudziem par lielu pārsteigumu ir atgriezies atpakaļ solo krosā, kurā agrāk tika sasniegti ievērojami rezultāti. Pēdējos Latvijas čempionāta posmos Raimonds ir demonstrējis ievērojamu pārsvaru gan pār Sauļusu Stankusu no Lietuvas, gan Aleksandru Girutu no Baltkrievijas, kuri abos pasaules kausa Latvijas posmos iepriekšējos gados ir bijuši stabili pirmā desmita braucēji.

Viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā - MX1 Latvijas Grand Prix notiks, pateicoties Latvijas Republikas valdības atbalstam, kas ir finansējusi GP licences apmaksu.


 


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-