"Toyota" apstiprina jaunās ražošanas specifikācijas jaunajai sporta kupejai "FT-86"

Pievienots: 9. maijā 2011 10:58 | Autors: Amserv Motors | Komentāri: (0)

Divu autoražošanas gigantu - Toyota un Subaru kopējas sadarbības rezultātā ir tapis 2 litru atmosfēriskais dzinējs, kas sevī apvieno šobrīd augstākā līmeņa tehniskās inovācijas un sasniegumus, kas izmantoti sporta auto dzinēju izstrādē. Ar šādu dzinēju tiks aprīkota Toyota jaunā aizmugures piedziņas sporta kupeja FT-86, kuras masveida ražošana tiks sākta 2012. gadā.



No Subaru puses izmantots inovatīvais bokserdzinējs, kas papildināts ar Toyota izstrādāto D-4S tehnoloģiju (Direct Injection + Port Injection). Rezultātā tiek iegūta palielināta dzinēja jauda un griezes moments, nepalielinot degvielas patēriņu un neveicinot nelabvēlīgo ietekmi uz apkārtējo vidi.

Četru cilindru dzinējs tiks izmantots gan FT-86 modeļos ar sešpakāpju manuālo, gan sešpakāpju automātisko transmisiju. Modelis ar manuālo transmisiju piedāvās precīzāku un ātrāku ātrumu pārslēgšanu, savukārt automātiskās transmisijas priekšrocība būs pie stūres rata novietotās pārnesumu pārslēgšanas sviras, kas ļaus manuālajā režīmā ātrāk mainīt izvēlētos pārnesumus, bet automātiskajā režīmā saglabās šādas transmisijas sniegto komfortu. Ierobežotais slīdes diferenciālis (LSD) uzlabos vadāmību un stabilitāti pagriezienos un vilci uz slidenām virsmām, vienmērīgi sadalot griezes momentu starp aizmugurējiem riteņiem

Jaunās sporta kupejas FT-86 uzbūvē izmantota pilnīgi jauna dzinēja novietošanas un aizmugurējās piedziņas platforma - dzinējs izvietots automašīnas priekšpusē, to maksimāli nobīdot uz salona pusi. Tādējādi tiek iegūts optimāls izsvarojums pa riteņu asīm un pēc iespējas zemāks smaguma centrs, autovadītājam tiek nodrošināta maksimāla stabilitāte un manevrēšanas iespēja ar maksimālu ātrumu iebraucot vai izbraucot no virāžām.

Pateicoties jaunās kupejas kompaktajiem izmēriem, vieglajam svaram un zemajam smaguma centram, kas nodrošina labāko iespējamo jaudas-svara attiecību, ražošanai paredzētais FT-86 modelis ir ieguvis unikālu stabilitāti, kas ļaus baudīt patiesu braukšanas prieku.

Jāatzīmē, ka ASV tirgū šis auto ļoti iespējams tiks pieteikts zem zīmola SCION, kas piedāvā Toyota automašīnas īpaši jauniešu mērķauditorijai. Turklāt ASV tirgū FT-86 pirmie modeļi būs īpašā tumši sarkanā krāsā, kas piešķir vēl satriecošāku vizuālo izskatu.


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-