Elektriskā "Toyota iQ EV" dosies izmēģinājuma braucienos.

Pievienots: 22. martā 2011 08:54 | Autors: Amserv Motors | Komentāri: (0)

Drīzumā izmēģinājuma braucienus Eiropā, ASV un Japānā sāks viens no mazākajiem un videi draudzīgākajiem auto - jaunais Toyota iQ EV. Šis mazauto pilnībā darbojas ar elektrodzinēju un apkārtējā vidē neizdala kaitīgos CO2 izmešus.



 Jau kopš 1971. gada Toyota inženieri veic plašu pētniecisko darbu pie elektromobiļu attīstīšanas. Līdztekus hibrīdtehnoloģijām, kas ir viens no Toyota ražošanas attīstības stūrakmeņiem, EV uzskatāmi demonstrē Toyota ilgtermiņa skatījumu uz mobiliem un videi draudzīgiem pārvietošanās veidiem. Tendences liecina, ka jau tuvākajos gados strauji palielināsies pieprasījums pēc maza izmēra transportlīdzekļiem. Tas savukārt paver iespējas vairāk pievērsties alternatīvu enerģijas veidu izmantošanai šādu mazauto uzbūvē.

 

Elektroenerģija ir lieliska alternatīva tradicionālajai degvielai. Turklāt Toyota tiek strādāts pie arvien jaunām tehnoloģijām, kas automobiļos ļautu izmantot arī citus atjaunojamos energoresursus - saules, vēja vai ūdens enerģiju. Jāatzīmē, ka elektromobiļu cena tirgū tuvākā vai tālākā nākotnē nenoliedzami būs daudz draudzīgāka pircējiem nekā ar degvielu darbināmām automašīnām.

 

Toyota jaunākais EV modelis pirmo reizi pasaulei tika pieteikts 2011. gada Ženēvas auto izstādē. Tā korpuss ir nepilnus trīs metrus garš un tajā var ietilpt četri pasažieri. Tas ir kluss, viegli vadāms mazauto pilsētas vajadzībām. Degvielas tvertnes vietā tam ir iebūvēts neliels elektromotors ar 11kWh jaudu un 270V litija jonu bateriju komplekts.

 

Ātrumu līdz 100 km/h stundā mazais iQ EV spēj sasniegt 14 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums ir līdz 125 km/h. Bez akumulatora nomaiņas auto spēj nobraukt aptuveni 105km. Auto priekšpusē izvietotas divas barošanas rozetes akumulatora uzlādei. Tiek lēsts, ka pilnai tā uzlādēšanai pie 200V sprieguma nepieciešamas aptuveni četras stundas.

 

Jāatzīmē, ka pagaidām lielāko popularitāti videi draudzīgo auto segmentā ir iekarojuši Toyota modeļi ar hibrīdzinējiem. Kopējais Toyota pasaulē pārdoto hibrīauto skaits ir pārsniedzis 3 miljonu robežu un kā liecina aprēķini, šāds hibrīdauto skaits palīdzējis samazināt kopējo CO2 izmešu daudzumu pasaulē par 18 miljoniem tonnu.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-