KAMAZ Flex Futurum – krievu sapnis par 2040.gadu.

Pievienots: 28. jūnijā 2010 09:26 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Iespējams, ka šāds kravas auto nekad neparādīsies uz mūsu planētas ceļiem, vismaz tuvākajā laikā nē, tomēr nevienam nav aizliegts pasapņot. KAMAZ Flex Futurum ir divu Maskavas studentu diplomdarbs, kas, ja vien tiktu ieviests dzīvē, patiešām atvieglotu grūto šofera tālbraucēja darbu.

Pēc jauniešu domām, šāds transportlīdzeklis varētu parādīties 2040.gadā. Automobiļa pamatā ir transformējama platforma, ko var variēt 7,5 – 20 metru diapazonā atkarībā no pārvadājamās kravas garuma. Tukšs furgons „sarautos” un stāvvietā neaizņemtu daudz vietas, turklāt vadītājam būtu daudz vieglāk manevrēt šaurās ielās vai pilsētu centros.



Kravas auto vadība notiek automātisti, cilvēka palīdzība nepieciešama vienīgi ārkārtas situācijas. Flex Futurum šoferis (drīzāk jau operators) norāda maršrutu, kontrolē iekraušanu/izkraušanu, pavada kravu.



Vadītāja sēdeklis piekārts uz kronšteina pie nesošās griestu konstrukcijas un var pārvietoties pa plašo kabīni, kas komplektēta ar visu nepieciešamo komforta aprīkojumu: sanitāro mezglu, virtuvi, garderobi utt. Kabīnes apgaismojuma nokrāsu un intensitāti var mainīt vadoties no paša noskaņojuma.



Flex Futurum dzinējspēks ir automobiļa riteņos iebūvēti elektromotori, savukārt degvielas šūnu bloki integrēti kravas furgonā.


Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-