Profesionālās motobraukšanas skola.

Pievienots: 22. jūnijā 2010 15:50 | Autors: Ronalds Cimoška | Komentāri: (0)

Motobraukšanas skola „RC Unlimited” pirmoreiz vērusi savas durvis pagājušajā gadā un ir nodibināta ar vienu vienīgu mērķi – iemācīt braucējiem pareizi rīkoties ar savu motociklu. Ko tas īsti nozīmē? Ļoti vienkārši – iemācīt, kā pareizi jābrauc, ja ir vēlēšanās braukt ātrāk par 20 kilometriem stundā, vai – kā pareizi braukt lielākā ātrumā.



Ko vispār nozīmē termins „pareiza braukšana”? Cilvēki parasti neizprot šā vārdu salikuma īsto nozīmi, domājot aptuveni šādi: kas gan sarežģīts tur var būt – ātrumus pārslēgt protu, kur atrodas bremzes – zinu, jau kādu laiku braucu ar motociklu un viss ir kārtībā. Tātad es braucu pareizi, šis braukšanas līmenis mani pilnībā apmierina un nekādi „drošas braukšanas kursi” man nav nepieciešami.



Pirmajā brīdī tas it kā šķiet loģiski. Tomēr daudzi cilvēki, kas mācījušies šajos kursos, ir atzinuši, ka tas, ko viņi iepriekš uzskatījuši par ļoti labu braukšanas prasmju līmeni, izrādījies labi ja trešā daļa vai pat mazāk no tām zināšanām, kas jāapgūst, lai iemācītos braukt pareizi. Braukšanas prasmi nosaka daudzi faktori, un visi tie labam braucējam ir jāzina. Esmu bieži dzirdējis, ka tiek sniegts padoms par to, cik svarīgi ir ievērot trajektorijas; kad atvērt gāzi; kur bremzēt. Tomēr bieži nav gadījies uzklausīt arī skaidrojumu: kādēļ ir jādara tieši tā; kā motocikls uzvedas atšķirīgos apstākļos; kādēļ viss notiek tieši tā vai citādi; kas un kāpēc braucējam ir jādara. Faktiski atstājot bez ievērības faktorus, kuras nepārzinot, labi iemācīties braukt ar motociklu nav iespējams. Šo kursu būtība ir ne tikai iemācīt braukt pareizi, bet iemācīt arī domāt attiecīgajās kategorijās – izprast braukšanu, iemācīties analizēt savas kļūdas, zināt, kā tās novērst vai pareizi izmantot. Tiek mācīts, kā pareizi strauji nobremzēt, kā – paātrināt, kā pareizi jāpagriež motocikls (lai gan daudzi brauc ar motocikliem, maz ir tādu, kas tiešām zina un māk to darīt pareizi), kā pareizi izbraukt pagriezienus un kā visu iepriekš minēto likt lietā, braucot lielā ātrumā.



Tāpat atsevišķs laiks tiek veltīts pašam motociklam: tiek apzinātas attiecīgā modeļa labās un sliktās īpašības; kā tās pareizi izmantot braukšanas uzlabošanai; kā pareizi izvēlēties riepas, jo nav iespējams labi braukt ar motociklu, ja neesi to pilnībā iepazinis. Ir jāzina un jājūt viss – motocikla īpašības no pamata līdz pat to galējai robežai. Ir jāiemācās motociklu sajust tikpat labi, kā jūs izjūtat sevi pašu. Jāiemācās atpazīt signālus, ko motocikls jums nepārtraukti dod, un jāizprot, kā vadītājam uz tiem reaģēt.

Brīdi, kad cilvēks sāk īsti aptvert, ko patiesībā nozīmē braukt pareizi, varētu salīdzināt ar epizodi no kinofilmas „Matrix”, kad galvenais varonis pēkšņi nokļūst pavisam citā pasaulē – īstajā realitātē, kas ir pilnīgi atšķirīga no tā, ko viņš zinājis, jutis un par ko bijis pilnīgi pārliecināts.



Šo kursu būtība ir iemācīt motobraucējiem apgūt augstāka līmeņa motobraukšanas iemaņas, kas ievērojami palīdzētu uzlabot braukšanas prasmi.

Ņemot vērā, ka motobraukšanas skola „RC Unlimited” kopā ar izdevumu „Autoinfo” iestājas arī par to, lai motobraukšana būtu maksimāli droša, turpmākajos izdevumos centīsimies sniegt arī vērtīgus padomus motobraukšanā.


Pieteikšanās kursos un informācija:

tālrunis 29222431, e-pasts rcunlimited@inbox.lv


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-