Corvette kā donors.

Pievienots: 22. jūnijā 2010 08:15 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Chevrolet Corvette ir viens no populārākajiem (pēc 2010.gada datiem – saraksta pašā virsotnē) amerikāņu sporta auto, kas patlaban izlaists jau sestajā paaudzē.
57 gadu laikā pavisam pārdoti 1,5 miljoni eksemplāru. Ražošana sākās tālajā 1953.gadā un jau nākamā versija ne visai jaudīgā sešcilindru motora vietā saņēma tagad tik populāro V8, ko savu sporta automobiļu būvēšanai tik labprāt izmanto arī citas kompānijas.

Modernizēti un jaudīgākām turbīnām apgādāti Corvette agregāti sastopami tādos projektos kā Marcos, Mosler, Bizarrini vai šveiciešu superauto Weber F1. Arī Ultima GT-R, Irmscher GT i40 un jaunākā Cobra paaudze par dzinējspēku izvēlējušies Detroitas V8 Small Block.

Citi ražotāji iet vēl tālāk un pārņem no Corvette visu šasiju pilnībā – jaunākais piemērs ir nesen Šanhajā demonstrētais Bertone Mantide. Corvette tehnika slēpjas arī zem Castagna Aznom oglekļšķiedras virsbūves vai zem afrikāņu superauto Zagato Penara Z-One čaulas. Corvette gēni implantēti itāļu Spadaconcept Codatronca, amerikāņu Cheetah, holandiešu Ugur Sahin un austrāliešu Holden Concepcar Efijy.

Nebūs jāskumst arī tiem, kas Covette spēj pieņemt tikai tās īstajā izskatā – drīz būs klāt jaunākā, jau septītā paaudze, savukārt tiem, kam patīk muskuļauto retro stilā, jāvēršas pie CRC vai Rossi 66, kas aktuālo tehniku iebūvē agrāko gadu Corvette ietērpā. 


Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-