Latvieši stāsies pretī Pasaules motokrosa elitei

Pievienots: 18. jūnijā 2010 13:57 | Autors: Ģirts Avotiņš | Komentāri: (0)

Pēc Līgo svētkiem 26. un 27. jūnijā Latvijā norisināsies Baltijā svarīgākās un vērienīgākās sporta sacensības šogad – Pasaules MX1 un MX2 motokrosa čempionāta Latvijas Grand Prix, kas pagājušajā gadā motocentrā "Zelta Zirgs" satricināja visu Baltijas valstu motosporta fanu sirdis.

Katra valsts, uzņemot savā zemē šīs Pasaulē nozīmīgās motokrosa sacensības, īpaši šim posmam var pieteikt vairāk dalībniekus. MX1 Latvijas GP organizatoram Baltijas Kausa Fondam šogad ir izdevies panākt, ka Ķegumā papildus trim regulārajiem čempionāta Latvijas pārstāvjiem uz starta stāsies vēl astoņi Latvijas motokrosa speciālisti.

Papildus šogad Pasaules čempionāta MX1 klasē patstāvīgi startējošajam Ivo Šteinbergam Ķegumā pasaules stiprākajiem motobraucējiem pretī stāsies vēl četri labākie Latvijas MX1 klases sportisti – pieredzējušais Lauris Freibergs, Latvijas MX1 čempionāta līderis Niks Apfelbaums, kā arī mūsu jaunie talanti Toms Macuks un Dāvis Ivanovs, kuriem Latvijas GP faktiski būs debija karaliskajā MX1 klasē Pasaules līmeņa sacensībās.

MX2 klasē Latviju visu sezonu pārstāv divi Latvijas jaunie motokrosisti Matīss Karro un Augusts Justs. Matīss šogad demonstrē fantastiskus rezultātus – viņš aizvadītajos septiņos čempionāta posmos ir spējis izcīnīt 71 punktu, un, pat pēc vairākām neveiksmēm atsevišķos Grand Prix braucienos, atrodas 16. vietā Pasaules čempionāta kopvērtējumā, kas ir viens no ievērojamākajiem sasniegumiem Latvijas motokrosa vēsturē. Tik spīdoši vēl neiet Augustam Justam, kuram šosezon ir izdevies nopelnīt tikai divus punktus, taču ir cerība, ka viņam labi pazīstamā Zelta Zirgs trase un Latvijas līdzjutēji palīdzēs pozīcijas čempionāta kopvērtējumā krietni uzlabot, vēl jo vairāk tapēc, ka Augusta rezultāti uzskatāmi progresē no posma uz posmu. Latvijas GP MX2 klases braucienos uz starta stāsies vēl arī Roberts Justs, kurš Eiropas čempionātā motokrosā pārstāv "Husqvarna" komandu un Eiropas junioru čempionātā regulāri cīnās par iekļūšanu TOP5 braucēju saimē. Neliels pārsteigums Latvijas motokrosa līdzjutējiem noteikti būs Kristers Teko, kurš arī stāsies uz starta MX2 klasē. Šī jaunā un talantīgā sportista vārds daudziem vēl neko neizsaka, taču viņš sevi jau ir labi pierādījis gan startējot ASV, gan Eiropas un pat Pasaules līmeņa sacensībās.

Paralēli MX1 un MX2 klašu Pasaules čempionātam Ķegumā notiks arī Veterānu Motokrosa Pasaules kausa izcīņas 4. posms. Tajā bez pastāvīgi Pasaules Kausā startējošā Igora Povara un Jāņa Vildera, Latvijas posmā mūsu valsts godu aizstāvēs arī leģendārais agrāko gadu motobraucējs Jānis Mironovs, kā arī Arvis Sanders.

Baltijas valstis MX1 Latvijas GP pārstāvēs arī igauņu motokrosa varonis Tanels Leoks, kurš šobrīd čempionāta kopvērtējumā ar 162 punktiem ieņem 8. vietu. Šī sportista dēļ Latvijā ieradīsies neskaitāmi tūkstoši igauņu, taču cerams, ka vismaz šogad Latvijas motokrosa fani parūpēsies par to, lai trases malās dominētu Latvijas karogi.

Viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā - MX1 Latvijas Grand Prix notiks pateicoties Latvijas Republikas Valdības atbalstam, kas ir finansējusi GP licences apmaksu.

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-