Saulkrasti 2010. Anniversary picnic

Pievienots: 9. jūnijā 2010 15:35 | Autors: Daina Siliņa | Komentāri: (0)

Pagājušajā nedēļas nogalē no 4.- 6.jūnijam Saulkrastos norisinājās ikgadējais Amerikāņu auto salidojums. Šis gads atšķīrās no iepriekšējiem, jo pasākums šogad svinēja pirmo apaļo jubileju – 5 gadus un atšķirībā no iepriekšējiem gadiem bija mainījusies arī norises vieta. Tradicionālā vieta – Jūrmala – tika nomainīta pret pilsētu tuvāk saulei – Saulkrastiem. Šie abi faktori ieviesa samērā daudz izmaiņas pasākuma norisē, taču šķiet – pārsvarā tikai uz labu, jo nu pasākums kļuvis pieejamāks plašākai publikai.Jau piektdienas vakarā sāka ierasties pirmie viesi un sestdienas rītā turpināja. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, dalībnieku skaits bija krietni mazāks, taču sapulcējušies bija ne mazums ievērības cienīgi eksemplāri.



Amerikāņu auto mīļotāji ar saviem dažādu vecumu dzelzs rumakiem bija sabraukuši no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Krievijas. Dalībnieku vidū tika pārstāvēti visi iespējamie amerikāņu auto modeļi sākot ar ļoti veciem līdz pavisam jauniem dažnedažādās variācijās, taču to vidū noteikti jāpiemin daži īpaši eksemplāri.

    Divi visvecākie automobiļi, kas piedalījās un priecēja skatītājus bija 1929. gada Chevrolet International ar 3,8 litru dzinēju un 1929. gada automašīna Cord L29 ar 5,9 litru dzinēju. Skatītāju acis priecēja arī 1982.gada Excalibur ar 5 litru dzinēju un vairāki perfekti restaurēti 1972.gada Cadillac Eldorado ar dzinēja tilpumu 8,2 litri.

    Īpašu ievērību noteikti jāvelta tādam ekskluzīvam eksemplāram kā 1983.gada DeLorean DCM-12 ar 2,9 litru dzinēju, kas Latvijā ir vienīgais un vēl jo vairāk tāpēc, ka šis auto ir kā tikko izkāpis no filmas „Atpakaļ nākotnē”. Arī ekipāža bija atbilstoši tērpta un iejutās tēlā.

 

    Sestdienas pusdienlaikā šis raibu raibais amerikāņu auto industrijas  pārstāvju daudzums, kā milzīga čūska caurvija parādē Saulkrastus no viena gala līdz otram. Visā parādes garumā ceļa malās mūs ar neviltotu interesi un uzmundrinājuma saucieniem sveica jaukie Saulkrastu iedzīvotāji, atpūtnieki un viesi. Parāde noslēdzās pilsētas centrā, kur vairāk kā divu stundu garumā visi interesenti varēja aplūkot mašīnas, parunāties ar saimniekiem, uzzināt daudz ko interesantu par pašiem auto un pat pasēdēt tajos, kā arī nofotografēties atmiņai. Izstādes laikā tika organizētas arī vairākas atrakcijas, kurās varēja piedalīties arī izstādes apmeklētāji. Interese par tām kļuva īpaši liela, kad izplatījās informācija, ka atrakciju uzvarētāji balvā iegūst ielūgumus divām personām uz vakara pasākumu – koncertu un ballīti.

 

    Pēc izstādes un atrakcijām, dalībnieki noguruši, bet laimīgi atgriezās „Minhauzena undā”, kur vakara gaitā klausījās koncertu, piknikoja un vienkārši atpūtās, satikās ar veciem un jauniem draugiem. Koncertā uzstājās un skatītājus ar saviem priekšnesumiem priecēja arī mūsu slavenības – Pits Andersons un Ivars Pētersons.

Svētdienas rītā visi nedaudz skumji atvadījās, lai tiktos kādā no nākamajiem šīs vasaras pasākumiem – Hāpsalā no 9.-11.jūlijam un Palangā no 13.-15.augustam.

Neskatoties uz šobrīd populāro iemeslu un attaisnojumu visām ķibelēm – krīzi – pasākums noritēja pat ļoti veiksmīgi, cilvēku atsaucība bija neviltota un liela, kā arī laika apstākļi bija vienkārši brīnišķīgi un saulīte mūs lutināja.



Salidojuma dalībnieki izsaka visdziļāko pateicību Saulkrastu iedzīvotājiem un pilsētas viesiem par neviltoto interesi un laipno uzņemšanu! 

Biedrība „Amerikāņu auto klubs” saka sirsnīgu paldies-  Saulkrastu pilsētas domei, SIA „VA Motors”, SIA „Recro”, SIA „Atlas Motors”, Saulkrastu Tūrisma un informācijas centram, Saulkrastu avīzei, „Minhauzena Undai”, Saulkrastu pašvaldības policijai, RRP Ceļu policijas bataljonam, SIA „Amerikas auto”, SIA „Binders”,  kā arī draugiem no Hyundai un Celica autoklubiem par atbalstu salidojuma tapšanā.




Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-