" KIA Sportage " – degustācija

Pievienots: 30. novembrī -0001 00:00 | Autors: Krists Leiškalns | Komentāri: (0)

KIA attīstības potenciāls ir grandiozs. Vēl pirms dažiem gadiem retais runāja par Korejas autobūvi. Situācija ir mainījusies kardināli – šodien ar Dienvidkorejas autobūves sasniegumiem lepojas paši ražotāji.KIA attīstības potenciāls ir grandiozs. Vēl pirms dažiem gadiem retais runāja par Korejas autobūvi. Situācija ir mainījusies kardināli – šodien ar Dienvidkorejas autobūves sasniegumiem lepojas paši ražotāji, par tiem satraucas autoražotāji Eiropā, ASV un Japānā. Tieši Korejas ražotāji visstraujāk palielina savu tirgus daļu, ielaužoties aizvien jaunos tirgus sektoros ar jauniem produktiem, liekot sarauties pārējiem ražotājiem. Progresīvā autoīpašnieku uzticības iekarošana liek nopietni aizdomāties līdzšinējiem tirgus līderiem. Eiropā KIA pēdējos gadus plūc laurus kā marka, kas visstraujāk palielina savu automašīnu noietu. 2004. gadā Eiropā KIA realizējis par 50% vairāk automašīnu nekā gadu iepriekš. Nu jau pēdējos 5 gadus KIA ir nemainīgs tirgus daļas pieauguma līderis.



" KIA Sportage " – auto ar līdera potenciālu

Šķiet, ka pazīstamākais KIA automobilis Latvijā ir bezceļnieks KIA Sorento, ar kuru daļēji tiek asociēta marka kopumā. KIA bestselleri Sorento, sport utility kategorijā, dīleru salonos beidzot papildinājis jaunākais brālis KIA Sportage, kuru uzņēmuma pārstāvji gaidīja jau sen – pieprasījums pēc neliela izmēra parketa džipiem pastāvīgi palielinās gan Latvijā, gan Eiropā. Neilgi pēc tirdzniecības sākuma Latvijā „KIA Sportage” ar divu litru CRDi dīzeļdzinēju nonāca „AutoInfo” rīcībā testa brauciena veikšanai.

 Kas ir 2004. gada Parīzes autošovā pirmo reizi demonstrētais jaunās paaudzes KIA Sportage? Elegants, ar atmiņā paliekošu dizainu apveltīts automobilis, kuru varam ierindot tā saucamajā parketa džipu kategorijā, kurā šobrīd saimnieko Toyota RAV 4 un Honda CR-V. KIA Sportage it labi piederas modernais apzīmējums unisex. Tā dizainā redzamas spēcīgas notis, tomēr tas nav izteikti muskulārs, bet nav arī izteikti sievišķīgs. Domājams, ka tādejādi Sportage atradīs plašu piekritēju loku autobraucēju sieviešu un vīriešu aprindās. KIA galvenie trumpji patērētāju siržu iekarošanā joprojām ir cenas un kvalitātes attiecība, kas tiek realizēta ar saukli - vairāk automašīnas par to pašu cenu. Sportage pilnībā atbilst korporatīvās stratēģijas principiem, jo par konkurētspējīgu cenu tiek piedāvāts labi aprīkots spēkrats, kas ir nedaudz lielāks, platāks, augstāks un ietilpīgāks par saviem tiešajiem konkurentiem.Pirmais iespaids iesēžoties automašīnā ir, ka esat nonācis pie pilnasinīga sport utility automobiļa stūres, jo vadītājs atrodas augstāk par citiem satiksmes dalībniekiem, lieliski pārskatot ceļu. Arī lielie spoguļi atvieglo braukšanu ļaujot pilnībā pārskatīt visu, kas notiek ap auto. Salons ir ļoti plašs – salīdzinoši brīvi var justies arī aizmugurējā sēdekļu rindā sēdošie pasažieri. Interesanti, ka Sportage, analoģiski kā lielākajos luksusa klases džipos, aizmugurējai sēdekļa rindai iespējams regulēt atzveltnes leņķi, ļaujot ērti iekārtoties gan īsam pārbraucienam pa pilsētu, gan garākam ceļa posmam. Aizmugurējā sēdekļu rinda ir transformējama, dodot iespēju pārvadāt lielāka izmēra kravu.Kā jau ierasts jaunākajos KIA automobiļos, modernais 2 litru CRDi dīzeļdzinējs salonā gandrīz nav dzirdams, par sevi atgādinot ar patīkamu ņurdēšanu tikai intensīvas paātrināšanas apstākļos. Aplūkojot automobili rodas jautājums vai 2 litru dīzeļdzinējs ir pietiekami spēcīgs tik lielai automašīnai. Jau pēc pirmajiem kilometriem bija skaidrs, ka šis dzinējs nodrošina pārliecinošu dinamiku intensīvas pilsētas satiksmes apstākļos. Kad esam tikuši skaidrībā ar automašīnas uzvedību uz asfalta seguma, dodamies uz piesnigušiem laukiem. Protams, ka automašīna, kurai nav pazeminātās pārnesumu rindas transmisijā, nav piemērota kāpurķēžu tehnikas izvagotu purvu šturmēšanai, tomēr izbrauciens pa piesnigušiem laukiem automobilim grūtības nesagādā. Sportage ir viegli vadīt gan pa pilsētas ielām, gan piesnigušiem arumiem. Reakcija uz stūres pagriezieniem ir skaidra un nepārprotama. KIA Sportage ikdienas braukšanas režīmos, lai nodrošinātu ekonomisku pārvietošanos, izmanto tikai priekšējo riteņu piedziņu, sarežģītāka seguma apstākļos, automātiski pieslēdzot aizmugurējo asi. Protams, pirms šķērsot smagāku šķēršļotu apvidu, iespējams ieslēgt pastāvīgu visu riteņu piedziņu. 4x4 režīms tiek aktivizēts nospiežot pogu uz priekšējā paneļa.

 

Aprīkojums

„Gros Auto” apliecina, ka interese pēc jaunā Sportage spēkratiem ir ļoti liela. Dīzeļdzinēju piekritējiem tiek piedāvāts Sportage ar 2 litru 112 ZS dīzeli, bet jaudīgāku spēkratu piekritējiem iespējams iegādāties jauno automobili ar 2,7 litru 175 ZS sešu cilindru dzinēju. Kā alternatīvs piedāvājums benzīna dzinēju piekritējiem tiek piedāvāts 2 litru 142 ZS dzinējs. Piedāvājumā ir gan mehāniskā, gan automātiskā pārnesumu kārba. 2,7 litru dzinējs tiek komplektēts tikai ar automātisko pārnesumu kārbu.

Standarta drošības aprīkojumā ir 6 drošības spilveni, ABS un riteņu pretizslīdēšanas sistēma. Protams, iespējami dažādi komforta aprīkojuma līmeņi. Papildaprīkojuma klāstā ir visi šādas klases automobilim nepieciešamie aksesuāri, arī ādas salona apdare. „Gros Auto” klientu pirmajās atsauksmēs uzsvērta KIA Sportage funkcionalitāte, ietilpība, lakonisks, bet atmiņā paliekošs dizains, atbilstoša cena un piecu gadu garantija. „Gros Auto” speciālisti atzīst, ka nodrošināt 5 gadu vai 150 000 km nobraukuma garantiju grūtības nesagādā, jo jauno KIA automobiļu kvalitāte ir nevainojama. Kvalitāte ir viens no tiem argumentiem, kāpēc KIA spēkratus aizvien biežāk izvēlas pircēji Eiropā un arī Latvijā. Tā kā lielākā daļa parketa džipu savas kalpošanas laikā ne reizi nenobrauc no cieta ceļa seguma, KIA Sportage piedāvājumā ir arī auto ar vienas ass piedziņa, kuru iespējams iegādāties par 15 990 eiro. Ja nepieciešama visu riteņu piedziņa, Sportage cena sākas no 19 390 eiro.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-