Kādu auto pirkt - jaunu vai lietotu?

Pievienots: 12. oktobrī 2020 21:08 | Autors: | Komentāri: (1)

Automašīnas iegāde ir nozīmīgs lēmums, kas tiek veikts ar domu, ka šāda veida pirkums būs ilgtermiņa ieguldījums, nevis īslaicīgs pirkums. Pirms auto iegādes svarīgi apzināties, kādu auto vēlaties - jaunu vai lietotu. Pirms auto iegādes ir jāapsver dažādi faktori.




Jaunas automašīnas izvēlas arvien biežāk   


Auto iegādes tendences ir mainījušās, dažu gadu laikā ir pieaugusi popularitāte iegādāties jaunas automašīnas. Kādēļ cilvēki izvēlas iegādāties jaunas automašīnas? Iemesli tam ir dažādi - neskatoties uz to, ka jauna auto iegādes brīdī tā vērtība strauji krītas, īpašnieks to ir iegādājies ar rūpnīcas garantiju, kas nodrošina iespēju labot to bez papildu izmaksām. 


Lietotu auto iegādes riski

Iegādājoties lietotu automašīnu, pircējs rēķinās, ka šāds darījums var būt riskants, jo, lai arī cik labā tehniskā stāvoklī automašīna ir, ar laiku var parādīties dažādas tehniskas problēmas. Lai tās atrisinātu, ir nepieciešams šķirties no diezgan lielas naudas summas. Bieži vien automašīnas pircējs nerēķinās ar papildu remonta izdevumiem.


Kāds ir auto nobraukums?

Jauna automašīna vienmēr būs gandrīz bez nobraukuma, bet, iegādājoties lietotu auto, pastāv risks, ka auto nobraukums ir vēl lielāks nekā to uzrāda odometrs. Tāpēc pirms auto iegādes ir nepieciešams pārliecināties par auto nobraukumu pēc norādītās informācijas autoservisa grāmatiņā un CSDD sistēmā. Jāatceras, ka, jo lielāks ir automašīnas nobraukums, jo lielāki izdevumi būs jāatdod auto remontā un uzturēšanā. 


Kas ir svarīgi auto pircējam?

Pircēji izvēlas automašīnu, kas pēc komplektācijas atbilst visām to vēlmēm. Ir daudz un dažādu funkciju, bez kurām daudzi autobraucēji nespēj iztikt. Divas no izplatītākajām funkcijām ir automašīnas ietilpība, cik daudz sēdvietu tajā ir paredzēts, kā arī kāds ir bagāžas nodalījuma izmērs. Bet citkārt pircējiem svarīgi ir apzināties, vai automašīna ir aprīkota ar parkošanās sensoriem, ar kādām funkcijām ir aprīkota stūre, kāds ir auto sēdekļu dizains un materiāls. Iegādājoties lietotu automašīnu, nevar rēķināties, ka izdosies atrast auto ar visām pircējam vēlamajām funkcijām. 


Cena kā noteicošais faktors 

Kā noteicošais faktors auto iegādei ir cena un tas, kādu summu pircējs ir gatavs iztērēt automašīnas iegādei. Mūsdienās vairs nav nepieciešams paša spēkiem iekrāt naudu sava iecerētā auto iegādei, jo kredīts auto iegādei ir pieejams dažādās bankās. Lai iegādātos jaunu automašīnu, ir pieejami divi dažādi auto līzingi - finanšu līzings un operatīvais līzings.


Vecāka auto iegādei līdz 6000 EUR vispiemērotākais ir auto kredīts, kur nav nepieciešama pirmā iemaksa. Banka izsniedz visu naudas summu un automašīna uzreiz tiek reģistrēta uz klienta vārda. Bet, ja izvēlēsieties finanšu vai operatīvo līzingu, tad banka izvērtēs pircēja ienākuma līmeni. Jārēķinās, ka jauna auto iegādei ienākuma līmenim jābūt augstākam. Kad nolemsiet iegādāties jaunu auto, tad Jums būs jāmaksā ikmēneša summa bankai, kas ir norādīta līgumā, atceļot jebkādus papildu izdevumus vai izmaksas. Atcerieties, ka iegādājoties jaunu auto, tam būs vairāk priekšrocību nekā piecus vai pat vairāk gadus vecai automašīnai. 




 


 

Komentāri:

Viesis: Miezis - 3. novembrī 2020 12:46

Kurš gan negrib braukt ar pasvaigu mašīnu un nepārmaksāt. Diemžēl, manā gadijumā, jaunu nācās pirkt tamdēļ, ka lietotu labu atrast neizdevās. Jā, saprotu ka zaudēju naudu, un ar katru gadu vairāk, neskatoties uz to, ka arī samērā daudz atdodu par apkopēm pie dīlera un līzinga maksājumā, kasko utt
Laikam pareizāk ir jau startā pirkt jaunu, bet lētu mašīnu, kuru ik pēc 5 gadiem nomaina pret citu lēto.
Ņemot vērā, ka gadā nobrauc labi ja 20.000 km, un pārsvarā mašīna stāv pie darba vai pie mājām daudzas stundas bez izmantošanas - nav nekādas jēgas uzturēt dārgu mašīnu, lai ar viņu brauktu stundu diennaktī.

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-