Kā noteikt ikmēneša kredīta maksājuma apmēru

Pievienots: 9. oktobrī 2019 18:15 | Autors: | Komentāri: (0)

Kredītu kalkulators – online palīgs un bezvārdu instruments aizņēmuma cenas aprēķināšanai. Ar šādu ierīci ir aprīkotas pilnīgi visas Latvijas finanšu kompānijas, un pat privātie kreditori ir paspējuši iegādāties šādu skaitļošanas ierīci.


Kādas ir kredītu kalkulatora priekšrocības jebkuram potenciālajam aizņēmējam:

1.   
ikviens topošais klients var personīgi aprēķināt sev nepieciešamā kredīta pilnu cenu, turklāt viņam nenāksies vērsties tieši pie kreditora;


2.    kredītu kalkulators palīdz salīdzināt viena un tā paša kreditora finanšu piedāvājumus, lai atrastu visoptimālāko aizņēmumu;

3.    izrēķinot kredīta cenu dažādās finanšu kompānijās, nākamajam aizņēmējam ir vieglāk atrast sev visizdevīgāko programmu;

4.    ar kredītu kalkulatoriem var būt aprīkotas finanšu brokeru tīmekļa vietnes vai speciāli interneta salīdzināšanas resursi, kas ļauj vēl ātrāk atrast optimālo finanšu risinājumu; 

5.    izmantojot kredītu kalkulatoru, aizņēmējs var nevērsties bankā pēc personīgas konsultācijas, bet pastāvīgi iepazīties ar aptuveno kredīta cenu.



Populārie Latvijas kreditori pastāvīgi pilnveidojas, tāpēc kādreiz tik primitīvie kredītu kalkulatori šodien ir kļuvuši par īstiem daudzfunkcionāliem pielikumiem, kas ne tikai iedala savus klientus fiziskās personās un kompānijās, bet arī klasificē visu kredītu un līzingu sortimentu.

Kredītu kalkulatora funkcijas

Vairākums kredītu kalkulatori ir paredzēti lietošanai parastām fiziskām personām, bet kompānijas parasti vēršas bankā personīgi, jo tām ir savi menedžeri un tās var izmantot daudz izdevīgākus (korporatīvus) nosacījumus.

Primārā kredītu kalkulatora funkcija ir ikmēneša maksājuma noteikšana konkrēti izvēlētajam kredītam vai līzingam. Bet katrs kreditors sava kalkulatora lapā noteikti norāda, ka visi iegūtie dati ir aptuveni. Precīzāku kredīta vai līzinga cenu jūs varēsiet uzzināt tikai, personīgi vēršoties bankā ar aizpildītu anketu un/vai dokumentu paketi.

Nākamajam aizņēmējam kalkulatorā būs jāievada tikai daži dati (atmaksas periods, kredīta vai līzinga apmērs, jānorāda, vai būs pirmā iemaksa, ja būs, jānorāda tās summa, nepieciešamība noformēt apdrošināšanu), pēc tam ierīce parādīs jums minimālā ikmēneša maksājuma apmēru izvēlētā kredīta atmaksai. Daži kalkulatori darbojas abos virzienos, tas ir, tie var aprēķināt ne tikai ikmēneša maksājuma summu, bet arī visa kredīta (līzinga) cenu, ja ievadīsiet sev optimālā ikmēneša maksājuma apmēru.

Ne visi kreditori sniedz pilnībā caurspīdīgu informāciju par saviem kredītiem un citiem finansēšanas veidiem, tāpēc nereti iegūtais ikmēneša maksājums parādīs tikai kredīta pamatsummas atmaksu un aprēķināto procentu likmi par vienu mēnesi. Bet pārējās papildus komisijas maksas un citi izdevumi būs jums īsts pārsteigums. Godprātīgi kreditori ir labi informēti par savu potenciālo aizņēmumu problēmām saistībā ar slēptiem maksājumiem, tāpēc visiem spēkiem palīdz cīnīties pret šo aizplīvurotību. Daži no tiem, piemēram,
Latvijas Kredītu Centrs, savā lapā uzreiz informē par to, ka viņu programmas nesatur slēptos maksājumus, un padarījuši šo punktu par vienu no galvenajiem nosacījumiem.


Kādos gadījumos aizņēmējiem ir obligāti jāizmanto kredītu kalkulators pirms iesniegt pieteikumu kredītam? Protams, ja esat nolēmis noformēt kredītu mājoklim – hipotēku. Šis lielās finansēšanas veids ietver daudzus nosacījumus, mainīgas procentu likmes un tā tālāk, tāpēc bez kalkulatora un personīgas konsultācijas jūs nevarēsiet aprēķināt šāda kredīta cenu. Virtuālā ierīce palīdzēs vismaz aptuveni salīdzināt mājokļa kredīta cenu dažādās bankās.

Kā izskatās populāro Latvijas kreditoru kredītu kalkulatori

Swedbank – viena no vadošajām Latvijas bankām, kas pratusi izstrādāt veselu kredītu kalkulatoru institūtu. Šī kreditora tīmekļa vietnē izstrādāts pilns kalkulatoru klāsts, kas palīdz aprēķināt ikmēneša maksājumus rēķiniem, investīcijām, apdrošināšanai, kredītiem un līzingam. Tāpat lapā ar kalkulatoru sarakstu tiek piedāvāta atsevišķa sadaļa ar nosaukumu “citi kalkulatori”, kas ļauj aprēķināt sociālā finansējuma apmērus. Katrs no augstāk minētajiem punktiem iedalās vēl vairākās kategorijās, bet gadījumā ar kredītu kalkulatoriem piedāvājums ietver vairāk kā 10 šādas ierīces. Izvēloties nepieciešamo kalkulatora kategoriju, jānorāda arī tā lietotāja forma: kompānija vai fiziska persona.

SEB banka piedāvā savu kredītu kalkulatoru, kas bez vērtību lauka un detalizētiem rezultātiem ietver vēl vienu parametru, kas parāda, kā notiks kredīta atmaksa, ja naudas atgriešana tiks apdrošināta. Ja jūs ir ieinteresējusi kāda no piedāvātajām kredīta programmām, bet jums pagaidām nav iespējas personīgi apmeklēt kreditoru, kalkulatora formā jūs varat pasūtīt video konsultāciju ar kādu no bankas menedžeriem un uzzināt par finansēšanas niansēm.

Luminor. Bez ierastā šīs bankas kredītu kalkulatora interfeisa aizņēmējs var noteikt savu maksātspēju vai apskatīties detalizētu aizņēmuma atmaksas grafiku.

Kredītu kalkulatoru darbības princips visām bankām ir vienāds, bet ierīces var atšķirties ar funkcionālu vai ērtām papildus opcijām.



 



 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-