Ženēvas autosalons - Škoda Fabia RS

Pievienots: 9. martā 2010 08:40 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Ženēvas autosalonā čehu autobūves kompānija Škoda ieradusies ar vairākiem jaunumiem: atjaunoto Fabia un Roomster, kā arī sportisko Fabia RS un Fabia Scout.

Fabia sportiskā versija ar indeksu RS (Rally Sport), kas pieejama piecdurvju un universāla versijās, patiešām atbilst savam nosaukumam – mazauto uzstādīts 1,4 litru TSI benzīna turbodzinējs, kas aizgūts no VW Polo GTI. Tas attīsta 180 zirgspēku jaudu un 240 ņūtonmetru lielu griezes momentu. Šādi bruņots mazais čehu sportists 100 km/h sasniedz 7,3 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 224 km/h. Interesanti, ka Fabia RS universāls spēj par 2 km/h vairāk, tātad 226 km/h. Abas versijas iztiek vidēji ar 6,4 l/100 km, bet kaitīgo izmešu daudzums atbilst 152 g/km. 



RS versijām pienākas 17 collu alumīnija riteņu diski ar sarkanas krāsas bremžu elementiem, jauns priekšējais buferis ar integrētiem miglas lukturiem, kurus, ja vien tāda vēlēšanās, par papildu samaksu aprīko ar nogriešanās gaismām. Starp citu, miglas lukturu vietā iespējams iemontēt LED dienasgaismas lukturus (opcija). Arī aizmugures daļa izceļas ar jaunu buferi, bet sportisko garu pasvītro divas, dubultas izplūdes caurules. Fabia RS jumtu un jumta spoileri var izvēlēties trīs dažādās krāsās: melnu, zaļu vai sudrabotu.

Tehniskā ziņā Fabia RS atšķiras ar sportiskai braukšanai noregulētu piekari, jau sērijveidā iemontētu XDS diferenciāli, riepu spiediena kontroles sistēmu, slīpumu palīgasistentu, sporta sēdekļiem un trīsspieķu ādas stūri, ko var aprīkot ar ātrumu pārslēgšanas lāpstiņām (opcija) ērtākai sērijveida automātiskās septiņpakāpju DSG kārbas vadīšanai. 

Cenas ražotājs nenosauc, taču visticamāk, ka tās būs mazākas nekā Volkswagen prasīs par savu Polo GTI.  


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-