Reinim Nitišm diametrāla diena Zviedrijā

Pievienots: 3. jūlijā 2016 00:07 | Autors: Jānis Unbedahts | Komentāri: (0)

Zviedrijas pilsētā Hejesā sākās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sestais posms World RX of Sweden. Pēc pirmajām divām Supercar klases kvalifikācijām jēkabpilietis Reinis Nitišs ierindojas 13. vietā. Svētdien notiks divas noslēdzošās kvalifikācijas, kā arī finālbraucieni.Pār “Maģiskās Nedēļas Nogales” (kā neoficiāli dēvē Zviedrijas posmu) norises vietu – 1210 garo Hejesas rallijkrosa trasi, šodien valdīja lietus mākoņi, pasniedzot braucējiem vēl vienu pamatotu iemeslu satraukumam jau tā tehniski sarežģītajā trasē. Zīmīgi, ka tieši sacensības Zviedrijā šogad ir vienīgās, kurās vienlaicīgi sacenšas pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātu visu klašu – Supercar, Super1600, TouringCar un RX Lites dalībnieki!

Pirmās kvalifikācijas brauciena sākumā Reinim Nitišam neveiksmīga sadursme ar Timura Timerzjanova vadīto auto, kuras rezultātā viņa Seat Ibiza RX tika nolauzts ritenis, kopvērtējumā ļaujot uzrādīt 16. ātrāko laiku. Savukārt otrās kvalifikācijas braucienā Nitišam cīņa ar rallijkrosa “smagsvariem”, kuri izcīnījuši uzvaras visos šosezon notikušajos posmos – Andrēasu Bakerudu (Norvēģija), Peteru Sūlbergu (Portugāle) un Matiasu Ekstremu (Hokenheima, Beļģija, Lielbritānija). Nitišam veiksmīgs starts un tam sekojoša brauciena līderpozīcija, un vien pēc ceturtajā aplī veiktā Joker apļa, jēkabpilietim nācās atkāpties uz trešo pozīciju. Otrās kvalifikācijas kopvērtējumā Nitišam 6. ātrākais laiks.

“Šodien visu dienu lija, un laika apstākļi noteikti padarīja rallijkrosa sacensības vēl mazāk prognozējamas kā tas ir ierasts. Šodien izdevās labi treniņbraucieni, kam sekoja labs starts un izdevīga pozīcija pirmajā braucienā, tomēr jau pirmā apļa laikā neveiksmīgi sadūros ar Timuru Timerzjanovu un manam auto tika nolauzts ritenis.

Ļoti patīkami, ka otrajā braucienā šāda neveiksme mani nepiemeklēja. Pirmos apļus gan veicu pārāk piesardzīgi, bet, aprodot ar situāciju, kāpināju tempu, kas atspoguļojās arī apļa laikos. Kopvērtējumā sestais laiks, un liels prieks par paveikto tik sarežģītos laika apstākļos.

Šodiena ir noslēgusies ar labu rezultātu, bet sacensību finišs būs tikai rīt! Kopvērtējuma tabulā aiz manis atrodas šī gada līderi – rīt neviens “paslēpes” nespēlēs un katru braucienu veiks maksimāli ātri, lai izcīnītu tik vēlamo vietu pusfinālā!”  pēc pirmās sacensību dienas stāsta Reinis Nitišs.



Tikmēr otrs latviešu braucējs Jānis Baumanis uzrādīja ceturto (1. kvalifikācija) un vienpadsmito (2. kvalifikācija) ātrāko laiku un pirmās sacensību dienas pievakarē ierindojas ceturtajā vietā.

Reiņa Nitiša starts FIA pasaules rallijkrosa čempionātā iespējams, pateicoties atbalstam, ko sniedz Lattelecom, Ošukalns un Sonora, kā arī Jēkabpils Dome, Autobrava, Eibe-L, Hertz, Latvijas Gāze, OK Būvmateriāli, Z-Light, RA EVENTS un SMS Credit. Informatīvo atbalstu nodrošina DELFI un Zebra.

Tikai Lattelecom klientiem pieejamajā kanālā Best4Sport TV tiks translēti visi 12 FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmi. Lattelecom ir FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma Neste World RX of Latvia (1.-2. oktobris, 2016) atbalstītājs, un pasākuma norises vietā nodrošinās mūsdienu tehnoloģijas. Lattelecom atbalsta arī Reini Nitišu, kurš 2016. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sezonā startē Vācijā bāzētās komandas ALL-INKL.com Münnich Motorsport sastāvā.


Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-