Arābi ražos sacīkšu superauto braukšanai tuksnesī.

Pievienots: 30. novembrī 2015 07:41 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Kompānija Zarooq Motors no Apvienotajiem Arābu Emirātiem atklājusi detaļas par savu pirmo autobūves projektu – apvidus auto Sand Racer, kas paredzēts braukšanai tuksnesī un būs sertificēts arī koplietošanas ceļiem.



Kā vēstīts kompānijas paziņojumā, aizmugurējo riteņu piedziņas automobiļa pamatā būs oriģināla šasija no oglekļa šķiedras un stikla šķiedras materiāla, kas gandrīz pilnībā izgatavota, izmantojot roku darbu. Izstrādes procesam piesaistīti speciālisti no GP2 Campos Racing un elektriskās Formula E čempionvienības e.dams-Renault. Piekare būs noregulēta tā, lai automobilis droši un pārliecinoši varētu pārvietoties pa bezceļiem un smilšu kāpām.

Motortelpā atradīsies 3,5 litru sešcilindru benzīna motors, kas izstrādāts un ražots turpat – AAE. Atkarībā no versijas motors varēs attīstīt 305, 400 un 500 ZS un tā izmēģinājumi sāksies nākammēnes. Nedaudz vairāk par tonnu smagajam Sand Racer būs sešu pakāpju automātiskā pārnesumkārba ar ātrumu pārslēgšanas funkciju pie stūres, 15 collu bremžu diski, piekare ar 350-450 mm gājienu, 33 collu apvidus riepas un 110 litru degvielas tvertne.  Maksimālais ātrums, ko arābu apvidus auto spēs sasniegt ir 200 km/h, bet maksās tas aptuveni 100 000 dolāru.

Zarooq Motors plāns paredz uzbūvēt Dubaijā AAE pirmo bezceļu apvidus sacīkšu trasi aptuveni 40 hektāru platībā, ko izmantos, lai slīpētu braukšanas māku tiem interesentiem, kas vēlas apgūt drošu braukšanu tuksnesī.  

Pirmajā etapā Sand Racer tiks piedāvāts tikai vietējā tirgū, taču pēc tam kompānija plāno tā piegādes arī citiem tirgiem, tostarp Eiropai.

Kompānijas dibinātāju sastāvā ir auto pasaulē pazīstami ļaudis – Mohammeds El Kadi – Yas Marina F1 sacīkšu trases bijušais vadītājs un Bruno Lafits – franču autosportists, kas piedalījies Formula Ford, Formula Renault un Formula 3 sacensībās. 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-