Krievija – autodetaļas no Turcijas var aizliegt.

Pievienots: 27. novembrī 2015 15:59 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Putina komanda gatavo sankcijas Turcijai un grasās ierobežot detaļu piegādes no šīs valsts. Krievu mediji ziņo, ka aizliegums var ietekmēt vairākus autoražotājus, tajā skaitā Lada, Renault, Toyota un Kia.



Izdevums Komersant (Коммерсантъ) raksta, ka Krievijā gandrīz visas autorūpnīcas izmanto no Turcijas ievestās detaļas, turklāt ne tikai rūpnīcas, kas ražo ārvalstu modeļus, bet arī lielākais Krievijas autobūves uzņēmums AvtoVAZ. Un tas vēl nav viss – daži modeļi, piemēram, Toyota Corolla, tiek izgatavots Turcijā un eksportēts uz Krieviju „pa tiešo”. 2014.gada pārskats rāda, ka Turcijā izgatavoto automobiļu un auto detaļu imports uz Krieviju bijis 800 miljonu dolāru apjomā (auto detaļas 440 miljonu vērtībā).

Krievijas teritorijā darbojas 14 turku uzņēmumi, kas izgatavo dažādus auto komponentus, tajā skaitā sēdekļus, stiklus, kardānus un tērauda caurules, sadarbojoties ne tikai ar ārzemju ražotājiem, bet arī, piemēram, KAMAZ.

Ja valdības noteiktie ierobežojumi skars šos uzņēmumus, auto rūpnīcas meklēs citus piegādātājus, tomēr tas nav ātri izdarāms, tādēļ Komersant pieļauj, ka daļa rūpnīcu varētu apstāties. Attiecībā uz automašīnām, ko ieved no Turcijas, situācija var izrādīties ne mazāk sarežģīta, un, cik rentabli tās būtu importēt no citām valstīm, ir jautājums, uz kuru vēl jāatbild.

 

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-