Jaunā Opel Meriva debitē Ženēvas izstādē.

Pievienots: 4. martā 2010 08:21 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Daudzpusīgais un funkcionālais Opel kompānijas minivens piedzīvo debiju Ženēvas autoizstādē. Vienlaicīgi riselsheimieši darījuši zināmu arī sava jaunuma cenu – komplektā ar 1,4 litru 100 ZS benzīna motoru Meriva cena sāksies no 15 900 eiro. Jau bāzes komplektācijā iekļauti priekšējie, sānu un galvas drošības spilveni, ESP, elektriskā stāvbremze, slīpumu asistents, apsildāmi un elektriski regulējami ārējie spoguļi, elektriskie stikli priekšā, centrālā atslēga ar tālvadību durvju, aizmugures vāka un degvielas tvertnes slēgšanai, klimata iekārta, borta dators un tempomāts. 

Līdz ar pārdošanas startu (Meriva var pasūtīt jau tagad) pircēju izvēlei trīs benzīna un viens dīzeļdzinējs, savukārt no jūlija dzinēju klāstam pievienosies jauns 130 ZS dīzelis.



Zemāk ražotāja preses relīze:

Jaunā Opel Meriva: vēl daudzpusīgāka

• Inovatīvi: virkne radošu risinājumu nodrošina Opel līderpozīcijas salona pielāgojamības jomā

• Funkcionālas un stilīgas: FlexDoors durvis ar eņģēm aizmugurē uzlabo pieeju salonam.

• Debija: Pirmizrāde Ženēvas autoizstādē 4.martā.

Riselsheima. Inovatīvs, daudzpusējs un elegants: otrās paaudzes Opel Meriva auto, kura prezentācija notiks Ženēvas autoizstādē 4.martā, ar savu inovatīvā aprīkojuma klāstu, kuru inženieri ir radījuši, lai uzlabotu salona pielāgojamību, un īpašo, moderno dizainu noteiks jaunus standartus automašīnu daudzpusībai

1999.gadā ar kompakto septiņvietīgo automašīnu Zafira Opel noteica auto pielāgojamības standartus; 2003.gadā, līdz ar pirmās paaudzes Meriva parādīšanos, Opel praktiski radīja jaunu tirgus segmentu nelieliem vienapjoma auto par pieejamu cenu. Meriva revolucionārajai FlexSpace aizmugurējo sēdekļu sistēmai, augsti novietotajiem sēdekļiem un plašajam salonam ir ārkārtīgi augsts pielāgojamības potenciāls tik neliela izmēra automašīnai. Šī formula kļuva populāra, ļaujot Meriva kļūst par stabilu mazo vienapjoma auto segmenta līderi - Eiropā ir pārdots vairāk nekā 1 miljons šo auto.


Tagad otrās paaudzes Meriva atkal pacels pieejamu un pielāgojamu auto latiņu. Tā FlexSpace sistēma ir attīstīta tālāk un padarīta vēl intuitīvāka un vieglāk lietojama. Tajā pirmoreiz ieviestas FlexDoor durvis ar eņģēm aizmugurē, kas atvieglo piekļuvi salonam. Turklāt jaunajai Meriva automašīnai ir ne tikai plašs salona sīkumu novietņu klāsts, kuru papildina revolucionārā pielāgojamā centrālā konsole, bet arī tikai Opel auto pieejamais FlexFix - integrētais velosipēdu stiprinājums, kurš ir iestrādāts zem bagāžnieka kā atvilktne.

Iespaidu par Meriva kā pielāgojamības simbolu turklāt vēl pastiprina arī izteiksmīgais virsbūves un salona dizains, kurš ieturēts Opel godalgotajā jaunajā skulpturālajā dizaina valodā. Šī auto vienapjoma siluets ir straujš, elegants un dinamisks. Aizmugurējos logos iestrādāts izteikts vilnis, kas izceļ FlexDoor durvis ar eņģēm aizmugurē un uzlabo redzamību aizmugurē braucošajiem pasažieriem, īpaši bērniem.

Jauns pielāgojamības standarts

"Ar Zafira Flex 7 un Meriva FlexSpace sēdekļu sistēmām mēs izgudrojām jaunu pilnībā integrētas salona pielāgojamības koncepciju," norāda Alēns Vizers (Alain Visser), Opel/Vauxhall viceprezidents pārdošanā, mārketingā un pēcpārdošanā. "Ar jauno Meriva mēs gribējām radīt jaunu daudzpusības čempionu autoindustrijā. Es neredzu nevienu citu auto, kas piedāvātu tik daudz ideju, kas atvieglo dzīvi."

Elastīgums iesniedzas visās jaunās Meriva jomās. Salonā ir tālāk attīstīta inovatīvā, pirmās paaudzes Meriva ieviestā FlexSpace aizmugurējo sēdekļu sistēma. Tagad sēdekļu pārvietošana to dažādajās pozīcijās un to atzveltņu nolaišana būs vēl vieglāka. Sistēma ir vēl ērtāka un vienkāršāka lietošanā.


Visā salonā ir ievērojami palielināta bagāžas telpa, nodrošinot ērtu vietu mantām, kas parasti tiek vadātas auto salonā. Revolucionārā FlexRail konsoles sistēma, kas sastāv no maināmiem bagāžas glabāšanas elementiem, kurus var piestiprināt pie sliedes starp priekšējiem sēdekļiem, nodrošina ērtu un pielāgojamu vietu dažādām mantām.

Priekšā atrodas īpaši lieli sēdekļi - tādi paši kā jaunajā Astra un Insignia. To regulēšanas diapazons ir lielākais klasē - 240 mm uz priekšu un atpakaļ, un 65 mm uz augšu un leju, tādēļ maksimāli ērti var justies dažādu augumu un svara cilvēki. Jaunums ir arī Opel unikālais FlexFix integrētais velosipēdu stiprinājums aizmugurē.

Jaunas durvju ēras sākums

Ar unikālajām durvīm, kurām eņģes ir aizmugurē, Meriva atklāj jaunu dimensiju piekļuvē aizmugurējiem sēdekļiem. FlexDoors ir pirmā šāda sistēma autoindustrijā, kas piedzīvojusi masveida ražošanu. Atšķirībā no dažām labi pazīstamajām līdzīgām sistēmām, FlexDoors sastāv no pilna izmēra durvīm, kuras nepārsedz priekšējās durvis un kuras var atvērt neatkarīgi. Šāda atvēršanās ir iespējama, pateicoties standarta centrālajam statnim, kurš nodrošina labu virsbūves izturību un aizsardzību pret sānu triecieniem. Turklāt tam ir rokturis, kas vēl vairāk atvieglo iekāpšanu un izkāpšanu.

FlexDoors ievērojamu paaugstina funkcionalitātes līmeni, jo jūtami atvieglo iekāpšanu un izkāpšanu no salona aizmugures. Durvju eņģes uz aizmugurējā statņa arī paplašina telpu pasažieru kājām, ļaujot tām vieglāk tikt garām centrālā statņa atlokam. FlexDoors durvis atveras par 84 grādiem - daudz plašāk nekā parastās durvis, kas atveras tikai par 68-70 grādiem. Arī priekšējās durvis sniedz braucējiem tikpat platas atvēršanās priekšrocības. FlexDoors durvis ne tikai atvieglo iekļūšanu salonā, bet ir arī ergonomiskākas un ļauj priekšā braucošajiem tās ātrāk atvērt jaku, somu un lietussargu novietošanai aiz priekšējā sēdekļa.

Turklāt FlexDoors durvis sniedz lielāku drošību, īpaši jaunām ģimenēm. Vecāki var ērtāk piekļūt aizmugurējam sēdeklim un palīdzēt bērniem piesprādzēties, kā arī vieglāk palīdzēt bērniem iekāpt un izkāpt no automašīnas. Piemēram, ja vienlaikus ir atvērtas gan priekšējās, gan aizmugurējās durvis, izveidojas drošības zona, jo bērnus no vecākiem neatdala durvis, samazinot iespēju, ka bērns izkāpjot sadursies ar garāmbraucošu satiksmes līdzekli.

FlexDoors ir ne tikai funkcionālas, bet arī stilīgas. Iekāpšana un izkāpšana no auto notiek ne tikai dabiskāk, bet arī izskatās modīgi un eleganti. Vairs nav nepieciešams pagriezties vai "noslīdēt" no aizmugurējā sēdekļa.

Sadarbībā ar Meriva klientiem FlexDoors sistēma ir veiksmīgi pārbaudīta un vērtēta kopš 2006.gada. Tās sastāvā ir vairākas patentētas atslēgu sistēmas, kas radītas, lai uzlabotu drošību.

Opel jaunā dizaina izpausme vienapjoma klasē

Gan no ārpuses, gan no iekšienes Meriva turpina Opel jauno, izteiksmīgo dizaina valodu - skulpturāla mākslinieciskuma un vācu precizitātes apvienojumu, turpinot Insignia un jaunās Astra kvalitāti.

Opel dizaineri ir radījuši dinamisku un elegantu vienapjoma auto. Zemāka, izliekta jumta līnija kopā ar Opel raksturīgo "asmens" sānu motīvu un viļņoto aizmugurējā loga līniju sniedz Meriva svaigu, īpašu raksturu un izskatu.

FlexDoors ved jūs uz salonu, kuru veido harmoniski plūstošas līnijas un virsmas. Aptverošais spārna formas instrumentu panelis pastiprina telpas plašuma un ietilpīguma sajūtu. Vēl vairāk to pastiprina uz priekšu virzītā centrālā konsole, kas turklāt rada arī sportiskuma un plastikas sajūtu.


Salona apdarei ir seši dažādi līmeņi. Tā ir plašākā izvēle, ko jebkad piedāvājis Opel. Izvēlēto audumu un materiālu augstie ražošanas un montāžas kvalitātes standarti, kā arī vadības ierīču izkārtojums un apdare ir pielīdzināma dārgākām automašīnām.

Meriva tiks piedāvāta ar sešiem videi draudzīgiem dzinējiem

Jaunajam Meriva auto ir garāka riteņu bāze un platāka priekšējā un aizmugurējā šķērsbāze, kas palīdz uzlabot vadāmību un sniedz lielāku braukšanas komfortu.

Motoru klāstā būs taupīgi un efektīvi turbodzinēji, kuru jauda ir no 75 līdz 140 ZS. Piedāvājumā būs arī īpaši taupīga ecoFLEX versija. Meriva tiks piedāvāta ar piecu vai sešu pakāpju manuālo un sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Jaunā Meriva, izstrādāta un radīta Opel inženiertehniskajā centrā Riselsheimā, Vācijā, tiks ražota Saragosā, Spānijā. Plānots, ka tās tirdzniecība sāksies šovasar.


 

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-