Krievu visurgājēju Tinger varēs nopirkt Vācijā.

Pievienots: 16. novembrī 2015 08:09 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Krievijas metalurģijas centrā Čerepovecā bāzētā kompānija Tinger sāk piedāvāt Vācijas tirgū universālu transportlīdzekli Tinger, caur Lada dīleru centriem plānojot pārdot aptuveni 50 eksemplāru gadā.



Tinger Track 500 ir universāls transportlīdzeklis, kas apvieno „piecus vienā” – to var izmantot kā kvadrociklu, nelielu traktoru, Sumpf-Buggy (purva vai dubļu bagiju), sniega mobili vai pat laivu, ko pieļauj kāpurķēžu piedziņa un hermētiskā vannas tipa virsbūve ar dubulto korpusu.

Visurgājējs būs pieejams vairākās versijās: bāzes variants ir visai askētisks un apvieno vien pašu nepieciešamāko, toties dārgākā versija nāk komplektā ar brezenta kabīni, papildu starmešiem un vinču priekšpusē. Abas versijas aprīkotas ar aizmugurē novietotu Ķīnas kompānijas Chery trīscilindru 812 kubikcentimetru motoru, kas attīsta 57 ZS un nodrošina maksimālo ātrumu 35 km/h.

Visurgājēja klīrenss ir 28 cm, bet gumijas ķēžu platums atkarīgs no nosaukumam pievienotā cipara – 500 vai 380. Ražotājs uzsver, ka 900 kg smagais Tinger ar četrām vai piecām sēdvietām nebaidās no sarežģītiem bezceļu apstākļiem un neapstāsies arī tad, ja priekšā būs upe vai ezers. Tiesa gan – ja upei ir straujš tecējums, no ūdens šķēršļa forsēšanas labāk atturēties.  Vidējais degvielas patēriņš – aptuveni 8 litri stundā, bet maksimālais ātrums peldot – ne vairāk par 4 km/h.



Transportlīdzekļa vadība notiek ar motociklam līdzīgu stūri, bet uz paneļa novietotā svira ļauj izvēlēties CVT kārbas pārnesumus uz priekšu un atpakaļ, kā arī ieslēgt pazeminātos pārnesumus. Arī gāzi piedot ar pagriežamo motocikla stūres rokturi labajā pusē, bet virziena maiņa notiek, pagriežot stūri pa labi vai pa kreisi. Ja nepieciešams straujāks pagrieziens, kopā ar stūri jāpielieto kreisajā pusē novietotā bremze, kas nobloķēs kāpurķēdi attiecīgajā pusē.  



Tinger ir jauna kompānija, kas savu pagaidām veiksmīgo biznesu uzsāka pirms astoņiem gadiem. Kompānijai ir labi sakari ar Lada Deutschland, kas gūst panākumus ar savu modeli Lada 4x4 (oktobrī Vācijā pārdoti 94 eksemplāri), tādēļ arī Tinger cer uz labu iznākumu. Pagaidām visurgājējam nav pielaides koplietošanas ceļiem, taču tas mainīsies ar nākamo gadu, kad tiks laists klajā modelis Armor ar priekšpusē novietotu motoru un sešu riteņu piedziņu. Versija ar 8x8 piedziņu vēl tiek izmēģināta testos, taču jau tagad tiek ziņots, ka arī riteņu visurgājēji pratīs peldēt, turklāt maksimālais ātrums pieaugs līdz 45 km/h.

Tinger Track 500

Garums x platums x augstums (m): 3,00 x 1,82 x 1,43

Klīrenss: 280 mm 

Motors: 3 cilindri, benzīns, 812 ccm

Jauda: 206 kW / 57 Zs

Maksimālais ātrums: 35 km/h

Degv.patēriņš: 8 litri stundā

Atbilstība atgāzu normatīvam: Euro IV

Buksējamās piekabes svars – 800 kg

Cena: 14 990 eiro

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-