Japāņi izgatavo auto no drošības spilveniem.

Pievienots: 27. oktobrī 2015 08:22 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Toyoda Gosei – Toyota kompānijas struktūrvienība, kas izgatavo un piegādā autodetaļas savam mātesuzņēmumam, gaidāmajā Tokijas motoršovā parādīs konceptauto, kas izgatavots no gaisa drošības spilveniem.



Par Flesby nodēvētais koncepts konstruēts tā, lai pēc iespējas labāk pasargātu gājēju tādā gadījumā, ja tam nāktos sadurties ar šo transportlīdzekli, neuzmanīgi pārejot ielu, manevrējot vai kādos citos apstākļos. Šādam gadījumam Flesby ir korpuss, kas “no vienas vietas” noklāts ar drošības spilveniem. Ražotājs neatklāj, kā drošības sistēma darbosies, vien demonstrē kāda cita koncepta rasējumu, kur redzams līdzīgs risinājums.  

Tā gan nav vienīgā Flesby koncepta neparastā īpašība – automobilis prot jau laikus pievērst gājēja uzmanību, signalizējot ar LED elementiem un, izdodot brīdinājuma skaņas, savukārt kabīne var pielāgoties vadītāja omai, automātiski mainot salona izgaismojumu un audio sistēmas iestatījumus.  

Koncepta autori skaidro, ka konstrukcijā izmantotie risinājumi atspoguļo autobūves nākotni, kādu inženieri sagaida tuvāko desmit – piecpadsmit gadu laikā.

Tokijas autoizstāde darbosies no 29.oktobra līdz 8.novembrim.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-