BMW 5.sērija ar hibrīdpiedziņu.

Pievienots: 28. februārī 2010 19:21 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (1)

Vācu masu mēdijos publicētā informācija liecina, ka arī 5.sērija nepaliks bez hibrīdmodeļa un Ženēvas izstādē (4.03-14.03) bavārieši ieradīsies ar savu jaunāko veikumu – sedanu Concept 5 Series ActiveHybrid.

Konstruējot 5.sērijas videi draudzīgo modeli, minhenieši izmantojuši sērijveida ražošanai pietuvināto ActiveHybrid X6 tehnoloģiju. Piektās sērijas gadījumā tas ir sešcilindru benzīna motors (tā jaudu BMW pagaidām neatklāj), astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba un 40 kilovatu elektromotors, kas enerģiju gūst no aizmugures daļā iebūvētiem akumulatoriem. Elektropiedziņai ir ģeneratora funkcija, kas enerģiju uzkrāj, bremzējot vai braucot slīpumos. Ietaupīt palīdz arī speciāli hibrīdam pieskaņotā Start-Stop sistēma, tādejādi resursu pietiek, lai  pilsētā varētu pārvietoties, izmantojot vienīgi elektropiedziņu. Ražotājs apgalvo, ka kopumā šis tehnoloģiju komplekss nodrošina par 10% mazāku degvielas patēriņu un kaitīgo izmešu daudzumu.

 

Izmantojot jaunākās tehnoloģijas BMW Concept 5 Series ActiveHybrid spēj ne vien analizēt pašreizējo satiksmes situāciju, bet arī nedaudz ielūkoties nākotnē: tam nolūkam tiek savākti dati, kas iegūti no motora, piekares un palīgasistentu sensoriem, ko papildina informācija no navigācijas sistēmas par vadītāja izvēlēto maršrutu. Balstoties uz šo informāciju, borta dators sastāda prognozi tuvākajā brīdī veicamajam ceļa posmam un izskaitļo tam nepieciešamo enerģijas daudzumu, maksimāli efektivizējot tās patēriņu.  

Piemēram, kolīdz sistēma saprot, ka priekšā ceļa posms ar kritumu, enerģijas reģenerācijas sistēma sāk darboties maksimālā režīmā, lai sasniedzot galamērķi, vadītāja rīcībā būtu pietiekami enerģijas, lai tālāk pārvietotos videi draudzīgā, tātad elektriskā veidā. 

Bavārieši apgalvo, ka pateicoties hibrīdautomobiļa prognozēšanas funkcijai, ar elektropiedziņu veicamais distances garums pieaug par 30%. 


 

Komentāri:

Viesis: ywcgjkbgihm - 14. septembrī 2011 20:04

4RGWoo <a href="http://fnradmqvunnx.com/">fnradmqvunnx</a>, [url=http://tmsqmevfccrn.com/]tmsqmevfccrn[/url], [link=http://cimqgidkjkgq.com/]cimqgidkjkgq[/link], http://izuxecpzklhz.com/

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-