Fiat Ducato ceļojumu māja ar pilnpiedziņu.

Pievienots: 31. augustā 2015 07:29 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Diseldorfā notiekošajā Caravan Salon autoizstādē Itālijas autoražotājs Fiat demonstrē Ducato 4x4 Expedition konceptu – mobilo ceļojumu māju jeb kemperi, kas izgatavots vienā eksemplārā.



Kemperis uz Fiat Ducato bāzes nav nekas jauns – Eiropā tie pārstāvēti plaši, par ko liecina fakts, ka tikai pēdējo desmit gadu laikā vien, šādu transportlīdzekļu, pateicoties dažādu lielāku un mazāku firmu pūliņiem, saražots vairāk nekā pusmiljons eksemplāru lielā skaitā. Tagad Fiat nolēmis pie lietas ķerties pats un uzbūvējis kemperi, kas nebaidīsies nobraukt no šosejas un neapstāsies pie pirmajām nopietnajām bedrēm vai ūdens peļķēm.

Ducato 4x4 Expedition pamatā ir modelis ar garo riteņu bāzi un vidējā augstuma jumtu. Furgons komplektēts ar automātisko pilnpiedziņas sistēmu un augstāku piekari, bet sarežģītākās situācijās labs palīgs var izrādīties pieslēdzamais aizmugurējās ass diferenciālis. Kempera offroad aprīkojumā ir 16 collu riteņi ar rupja protektora 275/45 R16 riepām, virsbūves apakšas aizsargi un vinča, kas stiprinās priekšā. Rezerves riteņiem, smilšu laipām un nestandarta mantām paredzēts jumta bagāžnieks, kas aprīkots ar papildu starmešiem. Salonā iebūvētie ādas sēdekļi nodrošina četras sēdvietas, turklāt priekšējā pasažiera un vadītāja sēdeklis ir apgriežams par 180 grādiem, lai varētu sēdēt pie nolaižamā galdiņa un sarunāties vai ieturēt kopīgas pusdienas ar ceļabiedriem, kam paredzēts divvietīgs kopējs dīvāns. Salona aprīkojumu papildina virtuves sekcija, divi LED televizori, jumta logs un transformējama gulta. Ražotāja dati liecina, ka, ieskaitot jumta bagāžnieku, Fiat Ducato 4x4 Expedition kopējais augstums ir 2,7 m, garums – 6,45 m, bet motortelpā atrodas Fiat Multijet dīzelis, kas attīsta 150 ZS jaudu un 350 Nm griezes momentu.

Ducato 4x4 Expedition sērijveida ražošanai nav paredzēts, tādēļ tie klienti, kas vēlas uzbūvēt kaut ko līdzīgu uz Fiat Ducato bāzes, var griezties pie franču kompānijas Dangel, kas specializējas pilnpiedziņas komponentu piegādē Ducato modelim un pasūtīt nepieciešamās detaļas tur. Atkarībā no Ducato modifikācijas, Dangel prasa EUR 7400 – 9200, turklāt dārgākais piedāvājums apvieno pilnu offroad paketi ar apakšas bruņu, pilnpiedziņu un aizmugures riteņu diferenciāļa bloķētāju.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-