Šanhajas autoizstāde II daļa.

Pievienots: 26. aprīlī 2015 18:14 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Šanhajas autoizstāde turpināsies vēl līdz 29.aprīlim, taču galvenie jaunumi apskatīti un eksperti savus vērtējumus izteikuši. Spriežot pēc atsauksmēm, Ķīnas autobūve attīstās tikpat strauji, cik visa valsts un, ja pie mums Eiropā par pircēja labvēlību cīnās aptuveni 40 marku, tad Ķīnā to ir vismaz 100. Šī gada autoizstādē piedalās gan tādi ražotāji, kas pazīstami tikai vietējā mērogā, gan arī tādi, kas var lepoties ar ievērojamu daudzumu pārdotu automobiļu. Daudzas no šīm kompānijām vienkārši pārkopējušas Rietumos populāru automobiļu dizainu, citas mēģinājušas iet grūtāko ceļu un veidot modeļus pašu spēkiem. Galvenās tendences apkopotas šajā apskatā.



BAIC EX Concept. BAIC ir viena no lielākajām Ķīnas autobūves kompānijām, kas izstādē ieradusies ar vairākiem jaunumiem. Divvietīgais EX Concept ar relatīvi oriģinālu dizainu konstruēts kā neliela izmēra pilsētas auto.

BAIC BJ40. Ilūzijas gaist, kad apmeklētājs nonāk pie šī automobiļa. Tas līdzīgs Jeep Wrangler kā divas ūdens piles. Lai gan – Jeep radiatora restei ir septiņas vertikālas ribas, bet BAIC BJ40 – tikai piecas.

Vēlreiz BJ40 – šoreiz kā tūrisma pārbraucieniem pielāgots auto.

Chery Tiggo5 LST. Vēl viens plaģiāts atklājas salīdzinoši labi pazīstamās markas Chery (pārstāvēta, piemēram, Krievijā) stendā - Tiggo5 LST izskatās pēc VW Tiguan kombinācijas ar BMW X3.Šķiet, uz to norāda pat līdzīgais nosaukums (Tiggo – Tiguan). Citādi tas ir visnotaļ izskatīgs un labi nostrādāts krosovers, kas iekļausies tā saucamo „pilsētas” krosoveru saimē.

Salonā redzams centrā novietots multimediju sistēmas ekrāns, ko pārvalda ar apakšā novietotām pogām.

Interesants moments – Chery Tiggo5 LST novērtēt ieradusies Volkswagen vadība: automašīnā iesēdies jauno modeļu izstrādes nodaļas vadītājs Hains-Jākobs Noisers, bet otrais no kreisās stāv VW galvenais dizaineris Klauss Bišofs.

Chery Alpha5. Ķīna ir sedanu un krosoveru zeme, bet hečbeki un universāli ielās praktiski nav sastopami. Chery Alpha5 ir kārtējais modelis, kas papildinās sedanu izvēli.

Foton Tunland. Kravas auto ražotājs Foton uz izstādi atvedis milzīgu pikapu Tunland. Tas ir tik augsts, ka nācās uzbūvēt trepes ar četriem pakāpieniem, lai varētu ielūkoties salonā.

Starp citu, Foton ir pirmā Ķīnas kompānija, kas ar pikapu piedalījusies Dakāras rallijreida sacensībās.

G.Patton. Nosaukums šķiet amerikānisks un tā arī ir – tas ir kompānija US Speciality Vehicles ražotais apvidus auto ar īpaši kareivīga izskata dizainu. Tā pamatā ir Ford F- 350, F-450 pikaps, bet motortelpā iebūvēts V10 Triton motors, kas attīsta 310 ZS un 576 Nm.

Uz Ķīnu to atvedis „pelēkais importieris” – vietējā kompānija, ko vada kāds turīgs ķīnietis. Kas attiecas uz automobiļa nosaukumu, tad G.Patton jeb Džordžs Smits Patons, bija ASV Armijas ģenerālis, kas Otrā pasaules kara laikā vadīja Savienoto Valstu Septīto armiju.

Hawtai krosovers. Informācija tikai ķīniešu valodā, tādēļ automobiļa nosaukums paliek noslēpums. Dizainā saskatāmi elementi no BMW X3, Ford Kuga un VW Tiguan.

Stretch Hummer. Ķīnā ir svarīgs izmērs – ne velti pagarinātos modeļus piedāvā visi vācu ražotāji, turklāt ne vien pazīstamo Mercedes S-klasi , Audi A8 un BMW 7.sēriju, bet arī citus modeļus līdz pat Mercedes C-klasei, A4 un 3.sērijai. Saprotams, ka arī Hummer malā nepaliks.

Icona Neo. Icona nav autoražotājs, bet gan dizaina kompānija ar mājvietu Šanhajā. Savu potenciālu tā demonstrē ar pilsētas auto Icona Neo un sportisko Fuselage, kas tapis jau 2011.gadā.

Pateo Project N. Kompānija Pateo prezentē konceptu Project N, kas pārsteidz ar iespaidīgiem gabarītiem un aizmugurē iekārtotu dīvānu, kas varētu noderēt  izbraukumā zaļumos,  protams, ja vien ar tādām riepām piknika vietai izdosies piebraukt.

Qoros 2 SUV. Pirms dažiem gadiem šī kompānija startēja ar lielām ambīcijām, taču gaidīto panākumu nav – gadā plānoto 150 000 eksemplāru vietā 2014.gadā izdevies realizēt vien 4000.

Šķiet, ka Qoros galvenā problēma ir vāji attīstītais dīleru tīkls – jo, ko gan dod kārtīgi uzbūvēts auto, ja to nevar atnākt, aplūkot un izmēģināt. Tagad Qoros mainījis taktiku – savus krēslus zaudējusi daļa vadošā personāla un kompānijas plāni kļuvuši piezemētāki.

Agrāk plānos bija visa pasaule, tagad – pārsvarā Ķīnas tirgus, kur īpaši pieprasītie krosoveri varētu būt īstā atslēga uz panākumiem. Qoros 2 SUV dizaina autors ir Gerts Hildebrands – pazīstamais vācu speciālists, kas BMW izstrādā pirmo „jauno Mini.”

Tongji Coupe. Ķīnas dizaina kompānija izgatavojusi visai īpatnēja izskata kupeju, kas izceļas ar violetas, oranžas un sudraba krāsas kombināciju un ar savu slīpo jumtu nedaudz atgādina Peugeot RCZ.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-