„Ford Focus ST” prezentācija

Pievienots: 17. aprīlī 2015 11:15 | Autors: P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības | Komentāri: (0)

15.aprīlī sporta kompleksā „333” Latvijas sportisti, mūziķi un citi auto cienītāji sacensību trasē iemēģināja spēkus ar jauno sporta auto „Ford Focus ST”, kuram pirmo reizi pieejams arī dīzeļdzinējs, sacenšoties par prasmīgākā rallija braucēja titulu. „Ford Focus ST” rallija pirmajās trijās vietās ierindojās kamaniņu braucējs Juris Šics, diriģents Ints Teterovskis un „Autoinfo” žurnālists Rolands Cimoška, kuri 1200 metrus garo un līkumoto sacensību trasi izbrauca vien ar pāris sekunžu atšķirību – vidēji 1 minūtē un 5 sekundēs.„Ford Focus ST” ar divu litru TDCi 185 zirgspēku dīzeļdzinēju prezentācijas pasākumā, kurā bija iespēja pašu spēkiem iemēģināt jauno sporta automašīnu, kā arī piedalīties improvizētās rallija sacīkstēs, piedalījās hokejists Miks Indrašis, kamaniņu braucēji Juris Šics un Inārs Kivlenieks, dziedātāja Samanta Tīna, diriģents Ints Teterovskis, mūziķis Andris Kivičs, dziedātāji Miks Dukurs, kā arī grupas „Triānas parks” dalībnieki.

 Prezentācijā piedalījās arī Latvijas autosportiste Karlīne Štāla, kura demonstrēja jaunā auto spējas, sportiskā un ātrā braucienā veicot dažus sacensību trases apļus. Tāpat Karlīne Štāla dalījās ar autobraukšanas padomiem un knifiņiem, izbraucot trasi kopā ar rallija dalībniekiem no grupas „Triānas parks”, Andri Kiviču, Samantu Tīnu, Miku Dukuru un citiem pasākuma viesiem. Pēc neilgā izbrauciena grupas „Triānas parks” soliste Agnesei Rakovska gan atzina, ka brauciens ar Karlīni Štālu bijis aizraujošs, taču viņas vestibulārais aparāts esot, tā teikt, „apjucis”. Kopvērtējumā prasmīgākā rallija braucēja titulu „Ford Focus ST” sacensībās saņēma ātrākā ziemas sporta veida pārstāvis un kamaniņu braucējs, triju Olimpisko spēļu medaļu ieguvējs Juris Šics, kurš pierādīja, ka jebkurā sporta veidā ātrums viņu nebiedē un pjedestāls ir vieta, kur viņš vienmēr atgriežas. Tomēr Jurim Šicam ar vien sekundes atšķirību "uz papēžiem mina” diriģents Ints Teterovskis, kurš ieņēma 2.vietu, pierādot savas labās autovadīšanas prasmes, kas apgūtas, ikdienā pārvietojoties arī „Ford Focus ST”. Savukārt autožurnālists Ronalds Cimoška ierindojās 3.vietā, atklājot savas braucēja prasmes un interesi par jauniem auto.

Juris Šics, saņemot savu nopelnīto 1.vietas kausu, norādīja, ka ar jauno „Ford Focus ST” automašīnu braukt pa rallija trasi esot bijis īpaši viegli un patīkami. Juris sacensību trasi spēja izbraukt pārsteidzoši ātri, gandrīz panākot Latvijā ātrākās autosportistes Karlīnes Štālas laiku. Juris Šics vienu apli nobrauca 1 minūtē 4 sekundēs un 369 tūkstošdaļās, kas tikai par pāris sekundes desmitdaļām atšķīrās no Karlīnes Štālas uzstādītās „latiņas”.

 Autosportiste Karlīne Štāla pēc trases izbraukšanas atzinās, ka sākotnēji šaubījusies, vai ar jauno automašīnu izdosies piedzīvot asas sajūtas, jo tā, salīdzinot ar citām sporta automašīnām, ir gana liela, jo ir universālis, kā arī aprīkota ar dīzeļdzinēju. Taču patiesībā jaunajam „Ford Focus ST” esot tiešām labs uzrāviens un braukšanas jauda. „Kopumā varu teikt, ka sajūtas, braucot ar „Ford Focus ST”, ir ļoti patīkamas. Šī mašīna tiešām attaisno savu misiju un pierāda, ka ir lieliska sporta automašīna, kas spēj radīt rallijā tik ierastās emocijas un ātrumu,” komentē K. Štāla.

Foto - Jānis Viksna.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-