BMW i3 ar periskopu no Šveices Rinspeed.

Pievienots: 16. februārī 2015 16:51 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Šveices kompānija Rinspeed parādījusi 2015.gada Ženēvas autoizstādei sagatavoto konceptu Budii, kas izgatavots uz BMW i3 elektromobiļa bāzes.



Rinspeed koncepta neparastākā detaļa ir periskops, kas var pacelties 70 cm virs jumta. Šoreiz gan tas nav paredzēts braukšanai zem ūdens (Rinspeed bijuši arī tādi koncepti), bet gan tādēļ, lai skenētu apkārtni un nodotu datus autonomās vadības centram. Teleskopiskajam lāzerim palīdz arī augstas izšķirtspējas kamera, kuras piegādātie dati tiek izmantoti autopilota funkcijas nodrošināšanai un diapazonā 100 mm regulējamās pneimatiskās piekares automātiskai darbībai. Piekare strādā pēc līdzīga principa kā BMW un Mercedes augstākās klases modeļos, garantējot viskomfortablāko pārvietošanos jebkādos braukšanas apstākļos.

Budii konstruēts tā, lai stūri nepieciešamības gadījumā varētu pārvietot visā priekšējā paneļa garumā. Tas nozīmē, ka tā var būt arī vidū vai labajā pusē, bet, ieslēdzot autopilota režīmu, stūri var paslēpt zem priekšējā paneļa. Stūres saistība ar pagriešanās mehānismu notiek ar steer-by-wire tehnoloģijas palīdzību (līdzīgs risinājums izmantots sedana Infiniti Q50 konstrukcijā), savukārt pedāļi gan paredzēti tikai vienam braucējam – tam, kurš sēž kreisajā pusē.



Budii komplektācijā iekļauti divi kompakti divriteņu elektropiedziņas transportlīdzekļi, kas stiprinās uz izbīdāmas platformas aiz priekšējiem sēdekļiem. Koncepta aprīkojumā ir paceļamas žalūzijas stikliem, Harman sistēmas multimediju iekārta ar lielu, centrā novietotu ekrānu, sistēma, kas spēj komunicēt ar citiem transportlīdzekļiem un apmainīties ar informāciju, dažādu elektronisko ierīču bezvadu uzlādēšanas iespēja, diožu lukturi un funkcija, kas automātiski norēķināsies par stāvlaukumā izmantoto laiku. Automobiļa elektronika pratīs pieskaņoties vadītāja braukšanas stilam, pakārtojot tam galveno agregātu darbību. Budii spēka agregāts attīsta 170 Zs un 250 Nm, kas ir pietiekami, lai 100 km/h varētu sasniegt 7,2 sekundēs. Automobiļa maksimālais ātrums ir 150 km/h, bet ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem tas var nobraukt aptuveni 200 kilometrus.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-