Retro moto atklāj sezonu.

Pievienots: 1. maijā 2014 22:26 | Autors: Kaspars Bergmanis | Komentāri: (1)

1.maija rītā, teju pussimts retro motociklu īpašnieki svinīgi atklāja 2014.gada motosezonu .Jau astoto gadu pēc kārtas antīko motociklu īpašnieki tiekas, lai ar saviem atjaunotajiem motocikliem piedalītos atraktīvā pasākumā. Par retro moto dalībnieku uzskata, ja īpašumā esošais PSRS vai sociālistisko valstu ražotais motocikls, motorollers, vai  mopēdi  ir izgatavoti pirms 1989.gada. 

Savukārt citu valstu ražotā attiecīgā moto tehnika kura izgatavota pirms 1984.gada. 

Īpašas pielaides ir Latvijas uzņēmuma  „Sarkanā zvaigzne” ražotajiem mopēdiem- uz viņiem vecuma ierobežojums neattiecas.

 

Retro moto dalībnieki tikās Pierīgas Dreiliņos, no kurienes visi parādes braucienā devās uz netālu esošo sporta kompleksu „333”. Cienījama vecuma motocikli piedalījās dažādos pasākumos- kalnā braukšanas disciplīnā, veiklības braucienā un moto biatlonā. 

Pasākuma dalībniekiem garlaicīgi nebija, jo organizatoru izveidoties sacensību disciplīnās brīžam valdīja īstas sportiskas kaislības. Viena no viss interesantākajām disciplīnā bija moto biatlons. Starts, un motobraucēji pieskrien pie sava motocikla, iedarbina to, un pilnā gaitā brauc uz netālu esošo šautuvi. Jāsašauj mērķis, un cik vien ātri jānokļūst finišā. Te nu kā kuram gāja, bet tehnika nepievīla nevienu.  

Aplūkojot antīkos motociklus nākas secināt, ka daudzi dalībnieki savus braucamos ir rūpīgi atjaunojuši. Kāds jauneklis divus gadus atjaunoja sava vectēva 1959.gada „IŽ” motociklu, kurš daudzus gadus gulēja šķūnītī un bija pārvērties par lūzni. Pēc restaurācijas vectēva motocikls izskatās labāk nekā jauns. Pasākuma vecākais dalībnieks- NSU Pony 100, kurš izgatavots 1939.gadā.

Retro motociklu sezona ir atklāta un šis gads solās būt pasākumiem bagāts. Jāseko reklāmai www.retromoto.lv  un jāpiedalās.

Komentāri:

Viesis: Eriks - 7. maijā 2014 10:43

Labdien!
Vai es varu saņemt bildes no pasākuma 1.maija uz iammetal@inbox.lv ?

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-