Elektriskais vienriteņa motocikls RYNO.

Pievienots: 29. janvārī 2014 15:15 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Inženieris Kriss Hofmans izstrādājis vienriteņa motociklu RYNO, kas izskatās tā, it kā būtu atceļojis no 2114.gada.




Ideja par šāda transportlīdzekļa radīšanu viņam ienākusi prātā jau 2006.gadā, kad meita parādījusi zīmējumu ar vienriteņa skūteri no kādas videospēles. RYNO veidots pēc Segway principa, tikai divu riteņu vietā tam ir viens. Tāpat kā Segway, arī RYNO vada, mainot braucēja ķermeņa stāvokli – noliecoties uz priekšu tas paātrinās, atliecoties atpakaļ, sāk bremzēt.  Transportlīdzeklis prot patstāvīgi balansēt garenvirzienā, bet līdzsvars sānu virzienā pilotam jānotur pašam. Unicikls apgādāts ar 240 mm izmēra riteni, kādu citkārt var redzēt vienīgi dažiem Harley-Davidson modeļiem. Pa labi novietots bremžu rokturis, kas gan nestrādā tradicionālajā izpratnē – tas tādēļ, ka lielākā daļa bremžu spēka iegūst izmainot braucēja ķermeņa stāvokli. Bremžu svira nosver RYNO degunu par dažiem grādiem, liekot arī motociklistam nedaudz atliekties atpakaļ, kas ir pilnīgi pietiekoši, lai žirosensors saprastu, ka jūs vēlaties apstāties. 


Kas attiecas uz braukšanu ar jauno motociklu, tad tas ir pilnībā intuitīvs process – kolīdz spēsiet atbrīvoties no divriteņu motocikla vadīšanas principiem, „amats būs rokā.” Parasti pietiek ar 15 minūtēm un unicikla vadīšana pāriet dabiskā procesā. Pateicoties pārdomātai konstrukcijai, RYNO 45 centimetru riteņa asī atrasta vieta motoram, trīs žiroskopiem, kontrolieriem, divām noņemamām baterijām un visai elektronikai. Pēc sešu stundu uzlādes procesa, RYNO gatavs 15 km distancei, taču drīzumā tiek solīts variants, kas spēs nobraukt 50 km. Motocikla maksimālais ātrums ir 15 km/h, kas ļauj to pierakstīt vienā transportlīdzekļu kategorijā ar Segway un pārvietoties pa velosipēdistu un gājēju celiņiem, kā arī iekštelpās (kur nu tas iespējams). 


Tie, kas izmēģinājuši jauno transportlīdzekli, apgalvo, ka ātrāk jums negribēsies braukt. To apliecina arī izgudrojuma autors: „Reiz es paātrinājos līdz 25 km/h – un tas bija pietiekoši briesmīgi. Jūs taču saprotat, ka priekšā nekā nav – sajūta ir tāda, it kā lidotu ar paklāju-lidmašīnu.”


Aparāta svars ir 65 kg, tas var pārvietot 100 kg svaru un bez problēmām pārvarēt 20 grādu sānsveri. Transportlīdzekļa pārdošana sāksies aprīlī un Hofmans par to vēlas 5300 dolāru – aptuveni tikpat daudz maksā arī Segway bāzes modelis, kas gan ir nedaudz ātrāks un spēj nobraukt mazliet garāku distanci.


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-