Ziemeļamerikas motoršovs – GM & Co.

Pievienots: 21. janvārī 2014 16:05 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Detroitas motoršovs turpināsies vēl līdz 26.janvārim. Kā jau vienmēr, savus jaunumus izrāda Eiropas un Āzijas ražotāji, taču Detroita ir izstāde, kur vislielākajā skaitā pārstāvēti tieši amerikāņu ražotāji ar savu īpatnējo stilu, jaudīgajiem motoriem un Eiropai neierastiem izmēriem.








Cadillac ATS Coupe. 2013.gada autoizstādē Cadillac iepazīstināja ar ATS sedanu, bet šoreiz uz skatuves dēļiem tiek izstumta ATS kupeja. Zem motora pārsega tai iebūvēts no sedana pazīstamais divlitru benzīna turbo agregāts (276 ZS) ar to starpību, ka šajā gadījumā tas attīsta 400 Nm (sedanam 353 Nm). Pircējam ir iespēja izvēlēties variantu ar aizmugures vai visu riteņu piedziņu. Aprīkojuma klāstā – Head-up projekcijas displejs un sistēma, kas uzsāk automātisko bremzēšanu, ja konstatē šķērsli savā ceļā. ATS Coupe būs pirmais Cadillac modelis ar jauno firmas logotipu un ASV pircējiem tā kļūs pieejama 2014.gada vasarā.








Cadillac Escalade jaunā paaudze tika prezentēta jau Ņujorkas autoizstādē 2013.gada aprīlī, taču ne jau visur tas ir iepazīts, - piemēram, Eiropas pircējus tas sasniegs tikai 2014.gada beigās. Savu pārliecinošo izskatu Escalade cementē ar milzu radiatora režģi un vertikāli novietotiem galvenajiem lukturiem. Iepriekšējā paaudzē klients varēja iegādāties apvidnieka hibrīda versiju, tagad tā no piedāvājuma svītrota un aizstāta ar benzīna V8, kas padarīts ekonomiskāks un videi draudzīgāks. 









Chevrolet Corvette Z06. Corvette septītā paaudze atgriezusies pie nosaukuma Stingray. Uz tās bāzes radīts arī modelis Z06, kas Detroitā piedzīvo savu pirmizrādi. Tā ir pirmā Corvette Z06, kas izmanto motoru ar „uzlādētu” motoru. Pateicoties Eaton kompresoram, Z06 V8 agregāts ar atslēdzamo cilindru tehnoloģiju attīsta 635 ZS – krietni vairāk nekā standarta modeļa 460 ZS. Jaunievedumu skaitā arī noņemama jumta sekcija un ātrumu pārslēgšanas stūres lāpstiņas 8-pakāpju automātiskajai kārbai. 





 


Chevrolet Camaro Z/08. Detroitā skatāma arī jaunā Camaro versija, kas paredzēta tiem klientiem, kam „benzīns asinīs.” Z/08 aprīkots ar 511 ZS V8 no vecās Corvette Z06 un pielāgots tā, ka ar to var pārvietoties pa koplietošanas ceļiem un iegriezties ātrumtrasēs, lai izgrieztu vienu otru ātrāku apli pa trases līkumiem. ASV tirgū šis modelis nonāks pavasarī.





 


Chevrolet Colorado otrā paaudze pirmizrādi nosvinēja jau 2011.gadā Bangkokā, taču savā galvenajā tirgū – ASV, pikaps startēs tikai tagad. ASV modifikācija atšķiras gan vizuāli, gan tehniski. Pircēju izvēlei divi motori: 2,5 litru 199 ZS un 3,6 litru V6 ar 305 Zs jaudu. Vēlāk piedāvājumu papildinās amerikāņiem tik neierastais dīzeļdzinējs – četru cilindru agregāts ar 2,8 litru tilpumu. No aprīkojuma saraksta izcelsim sešus gaisa spilvenus, 8 collu multimediju/informācijas ekrānu, sistēmas, kas brīdina par iespējamo sadursmi un savas joslas pārkāpšanu.





 


Chevrolet Suburban principā ir pagarināts Tahoe. Milzu apvidus „autobusam” ir par 35 cm garāka riteņu bāze nekā jau pieminētajam  „mazulītim” Tahoe (5,17 m) un 5,70 m kopgarums. Arī 360 ZS jaudīgais V8 motors aizgūts no Tahoe, tāpat kā priekšpuses dizains. Starp citu, Suburban ir „brālēns” Yukon XL, kas tiek ražots uz tās pašas platformas un pieder pie GMC modeļiem.   





 


Chrysler 200 2011.gadā nomainīja neveiksmīgo Sebring. Tagad ceļā pie pircējiem ir jau otrā „200” paaudze. Pūrā tai tiek dota deviņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba, ko, līdzīgi kā Jaguar un Land rover, pārvalda ar grozāmas pogas palīdzību. Jaunā pilnpiedziņas sistēma prot atslogot aizmugures asi un atslēgt to pilnībā, ja ceļa apstākļi ļauj iztikt ar priekšpiedziņu. Motoru klāstā: 2,4 litru četru cilindru (187 ZS) un 3,6 litru sešu cilindru (299 ZS) benzīna agregāti. Chrysler 200 nopērkams arī Eiropā, taču – kā Lancia Flavia. 





 


Equus Bass 770. Equus šajā gadījumā ir atslēgvārds ar vairākām nozīmēm. Pirmkārt latīņu valodā tas nozīmē „zirgs,” otrkārt, tas ir Hyundai Premium modelis, treškārt, tā ir amerikāņu kompānija Equus Automotive, kas uz Detroitu atvedusi attēlā redzamo Equus Bass 770. Muskuļauto pamatā ir Corvette ZR1 ar 647 ZS jaudīgu V8 kompresormotoru, bet dizains veidots 1967/68 gada Ford Mustang Fastback stilā. 





 


Ford Mustang Coupe. 2014.gads ir Ford Mustang 50 gadu jubilejas gads, ko kompānija atzīmē, laižot klajā kārtējo jauno paaudzi, kas šoreiz tiks piedāvāta arī Eiropā (2015.gada sākumā). Jaunajam Mustang ir jaunas konstrukcijas aizmugures piekare un vairāku režīmu braukšanas programmas, kas regulē stūres iekārtas, akseleratora pedāļa un ESP sistēmas darbību. Eiropā amerikāņu muskuļauto varēs nopirkt ar 2,3 litru turbo (309 ZS) motoru bāzes versijā vai kā GT modeli ar 5 litru 426 ZS V8. Cenas vēl nav zināmas.





 


Ford Mustang Cabrio. Paralēli ar kupejas modeli tiek izstrādāts arī Mustang kabrioleta variants. Mīkstā materiāla jumts izstrādāts no vairākslāņu materiāla un lieliski izolē apkārtējos trokšņus, tagad tas salokās 2x ātrāk kā vecajam modelim un aizņem mazāk vietas. Mustang kabriolets ir 4,78 m garš, riteņu bāze – 2,72 m, bagāžas nodalījums – 324 litri. Motori – tādi paši kā kupejai. 





 


Ford F-150 amerikāņiem nozīmē to pašu, ko vāciešiem Golf – 32 (!) gadus bez pārtraukuma Ford pikaps ir ASV visvairāk pirktais automobilis un savas pozīcijas atdot tas negrasās arī turpmāk.  Ar jauno modeli atkal rūpīgi pastrādāts – šoreiz Ford pacenties, lai pikaps būtu iespējami vieglāks un saudzīgāks pret degvielas patēriņu. Virsbūves paneļiem un arī kravas kastei bagātīgi izmantots alumīnijs, tādēļ no priekšteča svara nomesti 340 kg. Ford F-150 tiks piedāvāts ar jauno un īpaši taupīgo 2,7 litru EcoBoost benzīna motoru, kas komplektēts ar Start-Stop sistēmu, diviem 3,5 litru V6 motoriem un jaudīgo 5 litru V8 agregātu. Ziemeļamerikā jaunais F-150 pie klientiem dosies jau 2014.gadā, bet Eiropai amerikāņu visvairāk pirktais automobilis arī šajā modeļu paaudzē nav paredzēts.





 


Ford F-150 FX4. F-150 pieejams piecos aprīkojuma līmeņos, komplektā ar Sport un Chrom paketi un versijā ar Offroad aksesuāriem, kas apkopoti piedāvājumā ar nosaukumu FX4. Tas uzlabo pikapa bezceļu īpašības, izmantojot diferenciāļa bloķētāju aizmugures asī, virsbūves apakšas aizsargus un bezceļiem piemērotus amortizatorus.





 


SVT Raptor. Ford un SVT (Special Vehicle Team) ir tas pats, kas Mercedes un AMG. SVT tapušais īpašais modelis Raptor tika ieviests 2010.gadā, izmantojot pašreizējo, divpadsmito pikapa F-150 modeli. Uz Detroitu atvestais Raptor acīmredzot radīts par pamatu ņemot to pašu tehnisko bāzi. 





 


Ford Edge. Ar 120 000 pārdotiem eksemplāriem gadā Ford Edge ir stabila vērtība ASV tirgū. Līdz šim Eiropā  to nevarēja nopirkt, taču līdz ar jauno paaudzi situācija mainīsies. Edge Concept ir 4,70 m garš un pēc izmēriem izvietosies pa vidu Audi Q5 un Volkswagen Touareg. Krosovera tehniskajā arsenāla sarakstā ir autonomā parkošanās funkcija, ko pārvalda ar tālvadības pulti, sistēma, kas brīdina par sadursmi ar priekšā braucošo automobili, adaptīvā stūres iekārta, palīgsistēma, kas brīdina par joslas pārkāpšanu un šķērsli „aklajā” zonā, sistēma, kas palīdz uzsākt kustību slīpumā un Ford SYNC multimediju sistēma ar 10 collu skārienjutīgo ekrānu.







 


GMC Canyon. GM sastāvā ietilpstošā GMC kompānija specializējas un krosoveru un pikapu projektiem, taču daudzi tās modeļi ir praktiski tas pats, kas Chevrolet. Tā tas ir arī šajā gadījumā, kad Canyon tehniskais dvīnis ir Chevrolet Colorado. Abus vieno tā pati platforma un izmantotie motori. Nebūt ne mazais GMC Canyon (5,40 – 5,71 m atkarībā no versijas) ASV ierindojas vidējā izmēra pikapu klasē. 





 


Lincoln MKC. MKZ, MKX, MKS un MKT: visus šos modeļus saista piederība Ford luksusa nodalījumam Lincoln. Tagad tiem pievienojas arī MKC – trīs burtu kombinācija, kas zem vienas virsbūves apvieno kompaktu krosovera un hečbeku. Piedāvājumā divi turbo četrcilindru motori (2 litru 243 ZS un 2,3 litru 279 ZS) un dažādas ekstras, ieskaitot savdabīgu gaismu sveicienu saimniekam tuvojoties – vispirms uzmirgo priekšējie un aizmugures lukturi, tad izgaismojas durvju rokturi un atverot durvis – arī sliekšņi.  





 


Mopar Jeep Cherokee Trail Carver ir modernizēts apvidnieka Cherokee variants, kas paredzēts vēl brutālāku šķēršļu pārvarēšanai. Neskaitot vizuālās atšķirības un Trailhawk tehnisko sagatavi, gatavību cīņai ar bezceļiem raksturo izteikti rupja protektora riepas, papildu aizsarglīstes virsbūves aizsardzībai un sarkanā krāsā iezīmēti buksēšanas āķi sliktākajam scenārijam. Motortelpā – 3,2 litru V6. 


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-