3 OCTA zemūdens akmeņi

Pievienots: 13. decembrī 2013 15:48 | Autors: www.gudriem.lv | Komentāri: (2)

Pat autovadītāji ar stāžu zina, ka iegādāties OCTA polisi nemaz nav tik ātrs un vienkāršs process. Pēc apdrošinātāju statistikas datiem, 43% pircēju nelasa polises saturu. Velti, jo pat standarta OCTA un vēl jo vairāk KASKO polise slēpj vairākus zemūdens akmeņus.

1. Par neuzmanīgu braukšanu būs jāmaksā pašam! 

Apdrošināšanas kompānijas nemīl par to runāt, bet katram auto īpašniekam jāzina, ka neskatoties uz to, ka esi apdrošināts, pēc nelaimes gadījuma apdrošinātājs var izvirzīt savu pretprasību zaudējumu segšanai, kas saistīti ar nelaimes gadījumu. Un šādu gadījumu katru gadu kļūst arvien vairāk un vairāk, lai gan kopējais skaits nav liels - līdz 10% no visiem atlīdzības pieprasījumiem.

Balstoties uz apdrošināšanas uzņēmumu pārstāvju sacīto, saskaņā ar likumu, apdrošināšanas uzņēmums ir tiesīgs pieprasīt no vainīgās personas summu, kas līdzvērtīga ceļu satiksmes negadījuma seku segšanas izmaksām. Šādu darbību ļauts veikt gadījumā, ja ceļu satiksmes negadījums izraisīts atrodoties alkohola vai narkotisko vielu reibuma stāvoklī, vai gadījumos, ja auto vadītājs atsakās veikt toksikoloģisko pārbaudi pēc negadījuma. OCTA regresijas iespējamas, ja transportlīdzekļa vadītājs vadījis transportlīdzekli bez atbilstošas kategorijas, ja negadījuma vieta atstāta, neaizpildot saskaņoto paziņojumu, ja automašīnai nav OCTA polises vai nav izieta tehniskā pārbaude. Visos šajos gadījumos negadījumā cietušajai personai apdrošināšanas sabiedrība vai Latvijas apdrošinātāju birojs atmaksā kaitējuma apjomu un pēc tam vēršas pret personu, kas atbildīga par negadījuma izraisīšanu, ar prasību par šīs summas kompensāciju.

2. Iedod pabraukāties!

Daudzi cilvēki domā, ka, ja ir nokārtota KASKO polise, tad auto ir apdrošināts no jumta līdz riteņiem, tādēļ to droši var aizdot to kādam citam. Piemēram, radiem, draugiem un paziņām. Protams, aizdot Tu vari! Bet šādos gadījumos polisē nepieciešams precizēt jaunākā iespējamā auto vadītāja stāžu. Ja jaunākais vadītājs esi Tu pats, tad nav nekādu problēmu. Bet, ja jaunākais vadītājs ir, teiksim, Tavs 20 gadus vecais dēls vai meita, kas nesen saņēmis tiesības, polises izmaksas būs lielākas. Un, ja pēkšņi noticis negadījums, kurā vainīgs izrādījās, jaunākais vadītājs, un tas polisē nav uzskaitīts, apdrošinātājs var atteikties segt izdevumus.

3.Arī Tu pats daudz riskē

Pašrisks - tā ir daļa no zaudējumiem, kurus apdrošināšanas gadījumā klientam būs jāmaksā no savas kabatas. Dažreiz var nākties pat meklēt papildu līdzekļus , jo summa var būt diezgan  ievērojama.

Ņemiet vērā, ka dažādiem apdrošināšanas prasījumiem var atšķirties pašriska procents, piemēram, automašīnas bojājumu gadījumā tie var būt 100 Ls, bet auto zādzības gadījumā - 10% no summas. Jo zemāks pašrisks, jo dārgāka polise.

 


Komentāri:

Viesis: Evo - 13. decembrī 2013 17:55

Es jau padomāju, ka autoņevzi Gudrie ir nopirkuši. Es gudros izmatoju OCTA meklējumos.

Viesis: Es - 14. decembrī 2013 08:59

Lēta reklāma, kā arī 2 un 3 punkts- kāds sakars ar OCTA???

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-