Honda parāda Renault Twizy konkurentu.

Pievienots: 26. novembrī 2013 08:58 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Tokijas autoizstādē Honda iepazīstinājusi ar savu skatījumu par ideālu pilsētas automobili, kuram pēc Worldcarfans informācijas, jau nākamgad ir visas cerības nokļūt tirgū.




Honda Micro Commuter ir tikai 2,5 metrus garš, 1,25 m plats un 1,45 m augsts. Par dzinējspēku tiek izmantots elektromotors, kas attīsta 15 zirgspēku jaudu. Ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem mazais pilsētas auto var nobraukt līdz pat 60 kilometriem, vajadzības gadījumam attīstot ātrumu līdz 80 km/h. 


Kad strāvas krājumi iztukšoti, būs vajadzīga bateriju uzlādēšana, kas pie 220V tīkla aizņems 3 stundas. Ražotājs ir pārliecināts, ka Micro Commuter novērtēs vispirms jau gados jaunas ģimenes. Mazajam elektromobilim ir trīs sēdvietas, kas paredzētas vienam pieaugušajam (vadītājam) un diviem bērniem, taču aizmugures sēdekli var pārveidot tā, ka ar Micro Commuter var pārvietoties arī divi pieaugušie. Konstrukcijas pamatā ir transformējama platforma, tādēļ elektromobilim var izveidot arī citas modifikācijas, kas piemērotas citām funkcijām, piemēram, kurjerpasta dienestam.


Mērinstrumentu paneļa funkcijas Micro Commuter salonā pilda planšetdators ar kura palīdzību var vadīt audio sistēmu un navigāciju vai redzēt attēlu, kas pienāk no atpakaļskata kameras. Tokijas izstādē skatāms Honda Micro Commuter koncepta modelis, taču pirmie sērijveida eksemplāri jau sākuši slīpēt tehniku praktiskos pārbaudījumos, kas liecina, ka līdz pilnvērtīgam projekta noslēgumam patiešām vairs nav tālu.


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-