Pamestā motociklu kapsēta.

Pievienots: 21. novembrī 2013 15:50 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (1)

Gandrīz 50 gadus Valters Kols, moto entuziasts no mazās Lokportas pilsētiņas Ņujorkas štata ziemeļos, nodarbojās ar motociklu detaļu pirkšanu un pārdošanu. Viņš uzmeklēja nolietotus vai norakstītus motociklus un pirka itin visu, kas varēja noderēt tālākai realizācijai: dzinējus, rāmjus, riteņus, izpūtējus u.tml.




Acīmredzot, pirka viņš vairāk nekā pārdeva, jo gadu gaitā detaļu bija iekrājies tik daudz, ka nācās meklēt lielākas platības. Uzņēmējs iegādājās vecu rūpniecības ēku un ar savu biznesu izvietojās abos kādreizējā uzņēmuma stāvos. 90.gados Kols bija sasniedzis cienījamu vecumu un šāda darbošanās viņam kļuva par grūtu. Bizness tika pārdots kādam citam moto entuziastam vārdā Frenks, kas turpināja Kola iesākto. Iespējams, tirdzniecība jaunajam saimniekam nevedās tik labi kā cerēts, varbūt bija kādi citi iemesli. Lai nu kā, ēku remontam un uzturēšanai naudas neatlika, tādēļ noliktava sāka izskatīties arvien sliktāk. Kad ēkai iegruva jumts, vietējā pašvaldība aizliedza tai tuvoties, bet pēc tam, kad īpašnieks pārstāja maksāt nodokļus, noliktavu tika nolemts atsavināt. Frenks vērsās tiesā, kas apmierināja prasību un deva vienu mēnesi īpašuma izvešanai. Viņš aizveda no noliktavas visu, kam bija lielākā vērtība, taču daudzas detaļas un pat veselus motociklus nācās atstāt noliktavā, jo tos vienkārši nebija kur likt. 


Kad noliktais termiņš iztecēja, ēkas durvis aizslēdza un aizzīmogoja un par motocikliem aizmirsa. Laika zobs turpināja graut nevienam nevajadzīgo un pamesto noliktavu – pa caurumiem jumtā tecēja ūdens un sapūdēja starpstāvu pārsedzes – kādā brīdī tās neizturēja un kopā ar visiem motocikliem iegāzās apakšstāvā, aizsprostojot eju. Tādā stāvoklī detaļu tirgotavu atradās līdz 2013.gada vasarai, kad uzņemti galerijā redzamie fotoattēli, bet vēlāk kāda ļaundara nomests sērkociņš to nodedzināja pavisam.


 

Komentāri:

Viesis: Akmentiņš - 15. janvārī 2014 21:57

Paradīze

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-