Nissan trīsvietīgis elektro sportkārs.

Pievienots: 10. novembrī 2013 17:45 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Tokijas autoizstādē Nissan nodemonstrēs konceptuālu elektriskās piedziņas sportkāru ar nosaukumu BladeGlider.




BladeGlider konstrukcija ir visai netradicionāla, jo tas paredzēts trīs braucējiem. Sportkāra trīsvietīgais salons iekārtots līdzīgi kā superauto McLaren F1 – vadītājs sēž centrā, bet abi pasažieri ieņem vietu atsevišķos sēdekļos aiz tā muguras. Lai pasažieriem būtu vieglāk iekāpt, konstrukcija veidota tā, ka atverot durvis vadītāja sēdeklis automātiski pārvietojas uz sāniem. Par BladeGlider dzinējspēku kalpo spēka agregāts, kas izgatavots, izmantojot sērijveida elektromobiļa Leaf un sacīkšu bolīda ZEOD RS komponentus. Piebildīsim, ka pēdējo Nissan gatavo 2014.gada Lemānas 24 stundu maratonam. BladeGlider dinamiskos raksturlielumus Nissan neprecizē, vien atklāj, ka automobiļa sērijveida versija kļūs par pirmo Nissan modeli ar elektromotoriem, kas iebūvēti spēkrata riteņos. 


Atstatums starp BladeGlider priekšējiem riteņiem ir tikai viens metrs. Šāds risinājums nāk par labu spēkrata aerodinamikai, bet nepieciešamais piespiedējspēks tiek nodrošināts ar īpašas formas oglekļa šķiedras grīdu, kas regulē gaisa plūsmu automašīnas apakšā tik veiksmīgi, ka atkrīt nepieciešamība pēc spoileriem un antispārniem. 


Izdevums Autocar, atsaucoties uz Nissan jauno modeļu izstrādes nodaļas vadītāja Endija Palmera sniegto informāciju ziņo, ka BladeGlider sērijveida versija japāņu kompānijas modeļu gammā nostāsies pakāpienu zemāk par kupeju 370Z, kas nozīmē, ka pircējs var rēķināties ar summu, kas nepārsniedz 50 000 dolāru. Jādomā, ka šāds sportkārs ir mazliet tālāka perspektīva, taču jau dažu nākamo mēnešu laikā tirgū dosies vairāki citi Tokijas autoizstādes eksponāti, tostarp arī mums labi zināmais X-Trail (Japānā 2013.gada decembris, Eiropā-2014.gada vasara) un Note (Japānā-2014.gada janvāris) jaunās paaudzes.


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-