Frankfurte 2013-jaunumu mozaīka 2.daļa.

Pievienots: 16. septembrī 2013 17:11 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Iepazīsimies ar Frankfurtes autoizstādes jaunumiem, izmantojot vācu Auto-news materiālu. Zemāk un attēlu galerijā visi galvenie eksponāti, sākot ar Aston Martin un beidzot ar Volvo.






 


Kia Niro Concept


Koncepts izceļas ar sportisku un agresīvu dizainu – centrā galvenais elements ir jaunajiem Kia modeļiem raksturīgs radiatora režģis zem kura izvietoti metamkauliņiem līdzīgi miglas lukturi. Automašīnai ir slīps vējstikls, trijstūrveida galvenie lukturi un profilēts motora pārsegs, savukārt aizmugure zīmīga ar šauru aizmugures logu un diviem apaļiem buferī integrētiem izplūdes cauruļu izvadiem. Piedziņai kalpo hibrīdiekārta ar 1,6 l 160 ZS benzīna motoru, kas griež priekšējos riteņus un 45 ZS elektromotoru, kas piepalīdz aizmugurei. 






Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse


Lamborgini Gallardo Squadra Corse nosaukts kompānijas nesen izveidotās motoru sporta nodaļas vārdā. Koplietošanas satiksmei paredzētais sportkārs aprīkots ar 5,2 litru V10, kas attīsta 570 ZS jaudu un ļauj sasniegt sekojošus rādītājus: 0-100 km/h 3,4 sekundes, maksimālais ātrums – 320 km/h.






Land Rover Discovery Facelift


Modernizācija skārusi galvenokārt fasādes daļu, kur izmainīts radiatora režģa un buferu dizains un parādījušies jauni galvenie lukturi ar gaismas diožu dienas gaitas starmešiem. Savulaik motora pārsegu rotājušais uzraksts ar kompānijas nosaukumu Land Rover aizstāts ar modeļa vārdu Discovery, bet no plāksnītes, kas stiprinās pie bagāžnieka vāka nozudis cipars 4. Dicovery topmodelis iegūs 3 litru benzīna V6 kompresora motoru ar 340 ZS jaudu.






Maserati Ghibli


Maserati Ghibli Frankfurtē svin Eiropas pirmizrādi. Tas ir itāļu kompānijas mazākais modelis un pirmais markas vēsturē, kas saņem dīzeļdzinēju (275 ZS V6, cena – 64 980€). Pircējiem tiks piedāvāti arī divi benzīna agregāti: Ghibli 330 Zs un Ghibli S 410 ZS. Pēdējo par papildu samaksu var komplektēt ar pilnpiedziņu.






Mazda3 


Jaunās paaudzes Mazda3 atkal būs pieejama ar hečbeka un sedana (attēlā) tipa virsbūvēm. Mazda3 hečbeks ir  4,46 m garš, 1,80 m plats un 1,45 m augsts. Salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi automašīnas riteņu bāze pastiepusies par 60 mm (līdz 2,7 m), bet bagāžas nodalījuma tilpums palielinājies par 10 litriem un tagad ir 350 litri. Mazda3 cenas Eiropā sākas no 19 990 eiro.






Nissan X-Trail


Nissan apvidus auto kā pirmais no kompānijas modeļiem tiek pie jaunās Nissan Connect multimediju sistēmas, kas ietver arī interneta funkciju. Aprīkojums uzlabots ar jaunu mērinstrumentu paneli, kur dominē 5 collu informācijas ekrāns un ekonomiskākiem motoriem. Tirgū jaunais X-Trail gaidāms 2014.gada vasarā.






Peugeot 308


4,25 m garais hečbeks tirgū nonāks septembra beigās un būs pieejams par cenu, kas sākas ar 16 450 eiro. Par šo naudu pircējam piedāvā 308 ar 82 Zs trīscilindru benzīna motoru. Maksājot vairāk var pretendēt uz jaudīgāku benzīna (125;156 ZS) vai kādu no dīzeļa (92;115 ZS) dzinējiem. Jaunā Peugeot 308 cenas vēl netiek atklātas.






Peugeot RCZ R


Franču kompānijas jaudīgākais sērijveida modelis izmanto 1,6 litru benzīna turbo motoru, kas attīsta 270 ZS jaudu un 330 Nm griezes momentu. Komplektā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu kupeja 100 km/h sasniedz 5,9 sekundēs un var paātrināties līdz elektronikas ierobežotajiem 250 km/h. Degvielas patēriņš – tikai 6,3 litri uz 100 km. Tirdzniecībā – no 2014.gada, cena pagaidām nav zināma.






Renault Mégane Facelift


Renault Frankfurtē iepazīstina ar atjaunināto Megane saimi, kas pārstāvēta ar kupeju, piecdurvju hečbeku un universālu. Raksturīgākā pazīme – milzīgais Renault logotips radiatora režģa centrā. Jāatzīmē kombinācija, ko Renault ievieš pirmoreiz - TCe 130 benzīna motors+sešu pakāpju divsajūgu transmisija. Tirdzniecības starts  – 2014.gada sākums. 






Renault Koleos Facelift


Nevarētu teikt, ka Renault Koleos ir ļoti pieprasīts tirgū, tādēļ modernizācija nāk tieši laikā. Atjauninātais krosovers ticis pie svaigāka izskata un dažiem tehniskiem uzlabojumiem (piemēram, aklās zonas brīdinājuma palīgsistēma (opcija)). Modernizētā Koleos cena Vācijas tirgū sākas no 28 490 eiro.






Renault Initiale Paris Concept


Sagaidāms, ka šī automobiļa sērijveida modifikācija pārtaps par minivena Espace trešās paaudzes modeli un pie pircējiem dosies 2015.gadā.  4,85 m garais minivens ir aptuveni tikpat garš, cik pašreizējās paaudzes Grand Espace un izceļas ar spēcīgi veidoties sāniem, lieliem riteņiem un virsbūves apakšas aizsargiem. Piedziņai kalpo 130 ZS dīzelis.






Seat Leon ST


Uz vienas platformas ar Volkswagen Golf tapušais Seat Leon ST iegūs golfiņa plašo dzinēju klāstu, kas pārstāvēts ar 10 agregātiem (5 benzīna, 5 dizeļa) un aptver 86-184 ZS diapazonu, manuālo un automātisko pārnesumkārbu, ieskaitot septiņu pakāpju DSG divsajūgu kārbu. Mazliet tālākā nākotnē tiek solīta arī ST universāla pilnpiedziņas modifikācija. Bagāžas nodalījumā ietilpst līdz pat 1470 litriem. Tirdzniecībā – no 23.novembra, cena – aptuveni 17 000 eiro.






Škoda Rapid Spaceback


Kas tas īsti ir- universāls vai piecdurvju hečbeks? Droši vien gan viens, gan otrs. Gabarītu ziņā Spaceback ir par 18 cm īsāks nekā Rapid hečbeks, taču bagāžas telpa tam ir apskaužami plaša - 415-1490 litri. Motoru klāstā četri benzīna un divi dīzeļa dzinēji ar 75-122 ZS jaudu. Spaceback tirdzniecības starts nolikts uz oktobra beigām. 






Škoda Octavia RS


Octavia RS ir aptuveni tikpat liels kā tehniski līdzīgais VW Golf GTI un GTD. Arī motoru piedāvājums identisks – ir versija ar 220 ZS benzīna un 184 ZS dīzeļa dzinējiem, taču atšķirībā no Golf, kas pieejams vienīgi kā hečbeks, sportiskais čehs nopērkams gan ar sedana, gan ar universāla virsbūvi. Škoda Octavia RS sedans ar 2.0 TSI benzīna motoru maksā 29 390 eiro, kas ir par 200 eiro mazāk nekā piecdurvju Golf GTI hečbeks.






Škoda Yeti Facelift


Mazais čehu krosovers modernizācijas rezultātā zaudējis savu raksturīgāko iezīmi – apaļos miglas lukturus, kas tagad aizstāti ar taisnstūra starmešiem. Turpmāk Yeti būs pieejams divos variantos: parastajā jeb City versijā un Outdoor jeb „bezceļu” variantā ar savādākiem buferiem un plastikāta uzlikām, kas pasargā virsbūvi no skrāpējumiem. Tirdzniecībā modernizētais Yeti nonāks vēl šogad.






Suzuki iV-4 Concept


Pagaidām var tikai pateikt, ka 4,22 garais koncepts Suzuki modeļu gammā ievietojas pa vidu Grand Vitara trīs un piecu durvju modeļiem. Arī Suzuki vairāk neko nestāsta, atklājot vien to, ka sērijveida modelis tiek gaidīts 2015.gadā.






Volvo Concept Coupe


Volvo atzīmē, ka kupeja demonstrē ne tikai dizaina virzienu, ko zviedri izmantos jauno modeļu radīšanai, bet arī jaunās modulārās platformas SPA iespējas, kuras pirmais produkts – jaunās paaudzes krosovers XC90, tiks parādīts nākamgad. Prototips aprīkots ar hibrīdiekārtu, kas apvieno Drive-E saimes četrcilindru benzīna agregātu un elektromotoru. Sistēmas kopējā jauda – 400 Zs un 600 Nm. 


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-