Rīga Retro 2103

Pievienots: 20. augustā 2013 19:06 | Autors: AutoNews.lv | Komentāri: (1)

Sestdien, 17. augustā, Rīgas svētku ietvaros norisinājās seno spēkratu salidojums "Rīga Retro 2013". Pasākuma dalībnieki pulcējās Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, lai turpinātu ceļu uz 11. novembra krastmalu, lai Rīgas pilsētas svētku ietvaros priecētu pilsētniekus. Salidojums noslēdzās etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kurā tika apbalvoti pasākuma dalībnieki, un prezentēta grāmata Motormuzeja dibinātāja Viktora Kulberga piemiņai.


Rīga Retro ik gadu  piedalās aptuveni daudz retu un interesantu  seno spēkratu, arī šis gads nebija izņēmums. Daudzi no pasākuma dalībniekiem bija retro tehnikas "pērles", piemēram, elegantais 1939. gada "Chrysler Royal C-22", kā arī 1961. gada augstākās klases automobilis "Chrysler Imperial". Bija arī tādi spēkrati, kas "Rīga Retro" izbrauca pirmo reizi, piemēram, 1935. gada "Buick Eight mod. 57". Tāpat pirmo reizi skatītāji varēja apskatīt 1926. gada "FIAT 512", kādus pagājušā gadsimta 20. gados lietoja Latvijas valstsvīri un ar kādu brauca arī latviešu uzņēmējs un preses magnāts Antons Benjamiņš.


Seno spēkratu saiets tradicionāli ir starptautisks pasākums, arī šogad tajā piedalījās retro tehnikas entuziasti no Lietuvas , Igaunijas, Somijas un Čehijas.



Kā katru gadu īpašu sajūsmu Rīgas iedzīvotājos un viesos raisa tradicionālais parādes brauciens pa Rīgas ielām, kad skatītājiem garām aizripo 20. gadsimta tehnikas vēsture. Starts parādes braucienam tika dots plkst.12:00 Biķernieku trasē. Tad senie spēkrati pa Rīgas ielām, priecējot skatītājus, devās  uz pat 11. Novembra krastmalu, kur līdz plkst.15:00 notika spēkratu izstāde. Tālāk parādes dalībnieki caur Vecrīgu dovās uz Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, kur notika Rīga Retro noslēguma pasākums. Interesanti, ka arī 1986. gadā seno spēkratu salidojuma noslēguma pasākums norisinājās Brīvdabas muzejā. Toreiz Latvijas Antīko automobiļu klubs Viktora Kulberga vadībā seno spēkratu parādi „Rīga Retro” rīkoja par godu auto simtgadei.

http://www.autonews.lv/galerija/653/


 

Komentāri:

Viesis: Josef Lewis - 29. janvārī 2019 02:40

Labdien, es esmu Josef Lewis. Cienījams, likumīgs un akreditēts aizdevējs. Mēs sniedzam visu veidu aizdevumus ļoti ātri un viegli, personisko kredītu, auto aizdevumu, mājokļa aizdevumu, studentu aizdevumu, biznesa aizdevumu, izgudrotāja aizdevumu, parāda konsolidāciju. utt

Saņemiet apstiprinājumu biznesa vai personīgiem aizdevumiem šodien un saņemiet līdzekļus tajā pašā nedēļas laikā. Šos personīgos aizdevumus var apstiprināt neatkarīgi no jūsu kredīta, un ir daudz laimīgu klientu, lai dublētu šo prasību. Bet jums nebūs tikai vajadzīgā personīgā aizdevuma; jūs saņemsiet lētāko. Tas ir mūsu solījums: mēs garantējam viszemāko likmi visiem aizdevumiem ar bezmaksas nodrošinājuma priekšrocībām.

Mēs cenšamies atstāt pozitīvu ilgstošu iespaidu, pārsniedzot manas klientu cerības viss, ko es daru. Mūsu mērķis ir izturēties pret jums ar cieņu un cieņu, savlaicīgi nodrošinot visaugstākās kvalitātes pakalpojumus. Nav sociālā nodrošinājuma Nepieciešamais numurs un kredīta pārbaude nav nepieciešama, 100% garantēta. Lūdzu, nekavējoties atbildiet, izmantojot zemāk norādīto informāciju, ja jūs interesē aizdevums un neesat izkrāpts.

E-pasts: progresiveloan@yahoo.com
Zvans / WhatsApp: +16626183756
Tīmekļa vietne: https://progresivefunding.wordpress.com

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-