American Beauty Car Show 2013

Pievienots: 29. jūlijā 2013 13:05 | Autors: Daina Siliņa, laikrakts "AutoInfo". | Komentāri: (0)

Kamēr Latviju un Lietuvu plosīja negaisi un lietus mākoņi, Igaunijas pilsētu Hāpsalu lutināja saulīte un pierūcināja dažāda vecuma un lieluma amerikāņu autobūves šedevri. Kā jau ierasts katru vasaru, arī šogad tur no 12. līdz 14.jūlijam notika Baltijas lielākais amerikāņu auto cienītāju salidojums.Tradīcijas mainīt nedrīkst un kā ierasts lielās pils iekšpagalmā bija skatuve un skaistāko mašīnu izstāde, savukārt ārpus mūriem pils parkā – telšu pilsētiņa. Ja telšu pilsētiņā grib izvēlēties labākās vietas, tad jābūt tur jau piektdien agri no rīta, jo ierodoties ap pusdiviem secinājām, ka labākās vietas jau ir aizņemtas. Pils parks strauji pildījās ar mašīnām, teltīm un cilvēkiem un jau pret vakariņu laiku viss bija pilns.

Koncertu norisē arī tika ievērotas tradīcijas un dažādas grupas kāpa ik pa laikam uz skatuves, lai priecētu klausītājus. Piektdienas vakarā uzstājās „Vennaskond" un "Remu & Hurriganes" kā arī līdz ar tumsu notika arī neiztrūkstošais dāmu kruīzs. Pēc tam visu nakti tika dziedāta karaoke (lielākā daļa samērā šķībi un igauniski). Troksnis, pīkšķināšana, motoru rūcināšana, gāzēšana un citāda veida ālēšanās nerimās ne uz brīdi, taču šogad nebija tik traki. Uz brīdi izdevās pat aizmigt.

Sestdien jau no pusdienlaika uz lielās skatuves spēlēja dažādas grupas. Mierīgākas mūzikas un rockabilly cienītājiem spēlēja „Merciless Rockers”, taču smagākas mūzikas mīļotājiem bija jāgaida vakars, kad uzstājās tādas igauņu grupas kā „ Dramamama” un „Metsatol”, kas esot visai slavena. Pašā vakara noslēgumā uzstājās somu grupa „The 69 Eyes”. Nebija ne vainas, taču man likās, ka lielākā daļa dziesmu ārkārtīgi līdzīgas. Tomēr varēja redzēt, ka šī grupa ir no augstāka mēroga plaukta, līdz ar to arī izpildījums un šovs bija iespaidīgāks. Ar vienu vārdu sakot, no plašā mūzikas piedāvājums ikvienam bija ko izvēlēties, jo pa vidu lielās skatuves priekšnesumiem uz otras – mazākas skatuves spēlēja vēl citas grupas (tur bija arī pāris kārtīgi zāģi!).

Šogad pasākumu lutināja ne tikai laika apstākļi. Arī auto piedāvājums bija īpaši labs. No visa plašā izstādes piedāvājuma īpaši atzīmēšu trīs mašīnas, kas izpelnījās gan žūrijas, gan arī īpašas skatītāju balvas.

    Skatītāju simpātiju balvu ieguva 1958.gada "Oldsmobile Custom" ar gulēšanai domātu piekabi, kas gan pilnīgi nav piemērota tiem, kas sirgst ar klaustrofobiju. Ne mazāk ievērojams bija 1952.gada "Hudson Hornet" ar tikpat iespaidīgu laivu piekabē. Savukārt lielais "Chevrolet" benzīna vedējs bija kā īpaša pasākuma nagla.

    Šogad pils iekšienē bija izstādītas arī divas Latvijas mašīnas. Koši dzeltenā "Corvette" un zilganais "Camaro".

Svētdienas rītā kā parasti visi devās parādes braucienā uz Kiltsi lidlauku, kur vēlāk norisinājās dragreisa sacensības.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-